Пълната забрана за пушачите остава в сила!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Re: Пълната забрана за пушачите остава в сила!

Мнениеот v.r.s. » 19 дек 2012 15:00

CTAHKO написа:
CTAHKO написа:
we are the champions написа:Мани,мани кафетата са пълни до горе ,като няма пушачи :) :)

...и ухаят на безсмъртие :lol: :lol: :lol:

Защо въобще се опитвате да делите посетителите на пушачи и непушачи. Тези които са решили да отидат на заведение го правят за да си изкарат приятно в компания и това е водещото, а не за да се напушат. Както написах в един коментар забраната не е проблем за пушачите, когато иска да изпуши една цигара излиза за 4-5 минути и го прави. Често заедно с тях излизат и непушачите от компанията за да са заедно, като по този начин значи и непушачите трябва да се чувстват са дискриминирани. Също така за страстните пушачи, които пушат по-често не е проблем да си закупят електронна цигара, която не отделя дим и неприятна миризма и е безвредна за останалите. Купувате си по една такава цигара и като ходите на заведение си пушите в него без проблем.
Иначе заведенията наистина ухаят по-добре, отколкото преди, както и дрехите ми след посещение на такова.

А не може ли само непушачите да излизат пред заведението :? Защо трябва всички да излизат :lol: Една кутийка по 4-5 минути,колко са като време,прекарано пред заведението в студа :roll: И после ще викате,че и простудата и бронхоплевмонията се дължат на цигарите ;)[/quote]

Може разбира се, само, че разликата е в това, че пушача излиза за 4-5 минути за да пуши, а непушача и да излезне за толкова време няма да има ефект за здравето му, тъй като повечето време ще изкара в задименото заведение. А колкото до студа, не мисля, че е кой знае какъв проблем, нима не мръзнем повече време по спирки, гари и обикаляне на магазини, но никой не е спрял да излиза в студа.
Що се отнася до заведенията за пушачи и непушачи и аз съм съгласен, но тези за пушачи да плащат доста по-голями данъци отколкото останалите. Така ще има интерес от самите собственици и те ще могат избират какво да е заведението, защото при положение, че тежестите са еднакви нормално е собствениците да предпочетат в заведенията им да се пуши, за да не губят и клиентите които са пушачи. Също може да се обособят зали за пушачи и непушачи, но в закона да е записано, че основната зала където са бара, оркестъра и дансинга ще е за непушачи, а тези за пушачи ще бъдат изолирани по настрани. По тези неща би трябвало да се помисли ако се гласува падането на забраната, а не да се връща старото положение, от което нямаше почти никакъв ефект и не пази здравето непушачите.
Последна промяна от v.r.s. на 19 дек 2012 15:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Мнениеот UltraBlue » 19 дек 2012 15:04

tsonpen написа:
CTAHKO написа:Добър непушач е мъртвия непушач :!:

П.П. Може ли някой непушач да ми обясни какви са ползите от този закон и какви са загубите 8-)

Ползите са за всеки, който не приема друг да определя какъв въздух да диша и къде да ходи! Аз не приемам някой да ми казва къде да ходя и какво да дишам, само защото този някой се е пристрастил към нещо, което и аз съм опитвал, но за щастие никога не съм се пристрастявал към него!
Загубите са за хищните тютюнев и ресторантьорски бизнес. Загубите са за консуматорското общество. За тези, които за да печелят не се спират пред нищо и са готови да направят хората роби като ги облъчват с реклами и им създават консуматорски навици.
Това е един от малкото закони, който защитава човешката природа и е в ущърб на тенденцията да ни превърнат в роби-консуматори. Но това не пречи робите да си искат оковите (тяхно право), но и да настояват оковите да се надянат на хората, които не искат да имат нищо общо с пушенето.
Всеки ресторантьор, който предлага добра услуга и е гъвкав ще оцелее. Тези, които разчитат нещо да им капе "от горе" може и да изчезнат.

п.с. Първото ти изречение показва, че целта на управлението на ГЕРБ е постигната - омразата и разпрата е налице. Разделени сме и вниманието ни се отвлича от реалността. Този закон ще остане, защо навсякъде тенденцията е режимът на пушене да се затяга. Дори и в Турция и Русия. САЩ и повечето държави в ЕС са много преди нас. Път назад значи отказване от цивилизационните ценности.

+1 Нали все се мерим и се оглеждаме в "Запада", искаме да сме като тях, ама искаме и да сме тарикати. Е няма как да стане. Щом там хората могат да приемат един такъв закон и да го спазват, и щом ние искаме да сме като тях, и тук трябва да е така. Радвам се че тази забрана бе наложена и за сега издържа на натиска.
Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 дек 2012 15:36

tsonpen написа: Този закон ще остане, защо навсякъде тенденцията е режимът на пушене да се затяга. Дори и в Турция и Русия. САЩ и повечето държави в ЕС са много преди нас. Път назад значи отказване от цивилизационните ценности.

И сигурно в изброените от теб държави,вече няма болни хора ;) Край,населението вече се състои само от столетници :lol: Що се отнася до САЩ,че там само преди няколко седмици легализираха марихуаната бре 8-) И то в щата Вашингтон.Там където се намира Белият Дом и където е цялата им администрация :lol: Ти си тръгнал за обикновените цигари да се притесняваш и да ми ги даваш за пример ;)

[offtopic]http://www.dnevnik.bg/sviat/2012/11/07/1941814_shtatite_kolorado_i_vashington_shte_legalizirat/[/offtopic]
Последна промяна от CTAHKO на 19 дек 2012 15:46, променено общо 1 път.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 дек 2012 15:36

UltraBlue написа:
tsonpen написа:
CTAHKO написа:Добър непушач е мъртвия непушач :!:

П.П. Може ли някой непушач да ми обясни какви са ползите от този закон и какви са загубите 8-)

Ползите са за всеки, който не приема друг да определя какъв въздух да диша и къде да ходи! Аз не приемам някой да ми казва къде да ходя и какво да дишам, само защото този някой се е пристрастил към нещо, което и аз съм опитвал, но за щастие никога не съм се пристрастявал към него!
Загубите са за хищните тютюнев и ресторантьорски бизнес. Загубите са за консуматорското общество. За тези, които за да печелят не се спират пред нищо и са готови да направят хората роби като ги облъчват с реклами и им създават консуматорски навици.
Това е един от малкото закони, който защитава човешката природа и е в ущърб на тенденцията да ни превърнат в роби-консуматори. Но това не пречи робите да си искат оковите (тяхно право), но и да настояват оковите да се надянат на хората, които не искат да имат нищо общо с пушенето.
Всеки ресторантьор, който предлага добра услуга и е гъвкав ще оцелее. Тези, които разчитат нещо да им капе "от горе" може и да изчезнат.

п.с. Първото ти изречение показва, че целта на управлението на ГЕРБ е постигната - омразата и разпрата е налице. Разделени сме и вниманието ни се отвлича от реалността. Този закон ще остане, защо навсякъде тенденцията е режимът на пушене да се затяга. Дори и в Турция и Русия. САЩ и повечето държави в ЕС са много преди нас. Път назад значи отказване от цивилизационните ценности.

+1 Нали все се мерим и се оглеждаме в "Запада", искаме да сме като тях, ама искаме и да сме тарикати. Е няма как да стане. Щом там хората могат да приемат един такъв закон и да го спазват, и щом ние искаме да сме като тях, и тук трябва да е така. Радвам се че тази забрана бе наложена и за сега издържа на натиска.

Ами да легалзираме марихуaната тогава,по примера на САЩ,за да не се правим на тарикати 8-)

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 19 дек 2012 15:53

CTAHKO написа:
tsonpen написа: Този закон ще остане, защо навсякъде тенденцията е режимът на пушене да се затяга. Дори и в Турция и Русия. САЩ и повечето държави в ЕС са много преди нас. Път назад значи отказване от цивилизационните ценности.

И сигурно в изброените от теб държави,вече няма болни хора ;) Край,населението вече се състои само от столетници :lol: Що се отнася до САЩ,че там само преди няколко седмици легализираха марихуаната бре 8-) И то в щата Вашингтон.Там където се намира Белият Дом и където е цялата им администрация :lol: Ти си тръгнал за обикновените цигари да се притесняваш и да ми ги даваш за пример ;)
[offtopic]http://www.dnevnik.bg/sviat/2012/11/07/1941814_shtatite_kolorado_i_vashington_shte_legalizirat/[/offtopic]

[offtopic]Малко встрани от темата и без да се заяждам, обаче щатът Вашингтон няма нищо общо с града Вашингтон - намира се в североЗАПАДНАТА част на САЩ (Сиатъл е в този щат, ако това може да служи за ориентир). Иначе столицата се намира в окръг Колумбия (D.C.). ;)[/offtopic]
Последна промяна от Udoji90 на 19 дек 2012 15:56, променено общо 1 път.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 дек 2012 15:56

Прав си за Вашингтон :oops:Градът Вашингтон се намира в щата Колумбия,ама така е,като пиша без да мисля :oops:

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 19 дек 2012 16:32

Кашчей написа:....Станко, от моя гледна точка, всеки твой пост в тази тема е глупост.Ти защитаваш своето право да нарушаваш правото ми на чист въздух в заведение, където и на мен понякога ми се посядва.Не, не съм с инвентарен номер, както ви се иска на вас, кръчмарите, но всеки има право на спокойно прекарване на час-два в някое заведение, а не да се задавя от лютив цигарен дим, защото на Станко, Етиловия алкохол, Зуека и подобната им пасмина им си иска да ходят на заведение, ама само ако се пуши. Ми вие, като сте толкова ходещи, защо не ходите и когато не се пуши... нали това ви е вторият дом, защо го зарязвате?

+1 :) Мисля, че прекалено голям шум се вдигна по темата и твърде голямо и излишно внимание се отдели на някои хора. Добър или лош (а Законът за забрана на тютюнопушенето е един наистина добър, европейски закон), законът е за всички и трябва да се спазва. ;) Що се отнася до кръчмаря Станко и неговите "съмишленици" ги поздравявам с текста от една казармена песничка:
Търкай, търкай,
Без да мъркаш.
Ако мъркаш -
Пак ще търкаш...
:lol: :lol: :lol:
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 19 дек 2012 16:47

Captain Stottlemeyer написа:
Кашчей написа:....Станко, от моя гледна точка, всеки твой пост в тази тема е глупост.Ти защитаваш своето право да нарушаваш правото ми на чист въздух в заведение, където и на мен понякога ми се посядва.Не, не съм с инвентарен номер, както ви се иска на вас, кръчмарите, но всеки има право на спокойно прекарване на час-два в някое заведение, а не да се задавя от лютив цигарен дим, защото на Станко, Етиловия алкохол, Зуека и подобната им пасмина им си иска да ходят на заведение, ама само ако се пуши. Ми вие, като сте толкова ходещи, защо не ходите и когато не се пуши... нали това ви е вторият дом, защо го зарязвате?

+1 :) Мисля, че прекалено голям шум се вдигна по темата и твърде голямо и излишно внимание се отдели на някои хора. Добър или лош (а Законът за забрана на тютюнопушенето е един наистина добър, европейски закон), законът е за всички и трябва да се спазва. ;) Що се отнася до кръчмаря Станко и неговите "съмишленици" ги поздравявам с текста от една казармена песничка:
Търкай, търкай,
Без да мъркаш.
Ако мъркаш -
Пак ще търкаш...

Абе вие малоумни ли сте ? На кой ще пречим ако заведенията са разделени за пушачи и не пушачи ??? Щом пушенето не е забранено , защо да ни се налагат ограничения ??? В една свободна страна всеки трябва да има право на избор , особено ако това касае 60% от населението и !!! А примера ви не е никакъв избор , и не виждам нищо демократично в това да се забрани на някой нещо , което не е забранено от държавата !!! Какво ще ви пречи на вас непушачите ако в града има 10 заведения в които да може да се пуши ??? Пък макар и бирата в тях вместо по 3 да е по 6 лева ?? На кой и с какво ще му пречим ми кажете ????????????????????

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 19 дек 2012 16:49

UltraBlue написа:Нали все се мерим и се оглеждаме в "Запада", искаме да сме като тях, ама искаме и да сме тарикати. Е няма как да стане. Щом там хората могат да приемат един такъв закон и да го спазват, и щом ние искаме да сме като тях, и тук трябва да е така. Радвам се че тази забрана бе наложена и за сега издържа на натиска.

В пе.дерастията също изоставаме от "Запада" и мисля,че трябва да се въведе аналогичен закон за педали и непедали,както за пушачи и непушачи.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 19 дек 2012 16:56

za nas e toj religiq написа:
Captain Stottlemeyer написа:

Търкай, търкай,
Без да мъркаш.
Ако мъркаш -
Пак ще търкаш...

Абе вие малоумни ли сте ? На кой ще пречим ако заведенията са разделени за пушачи и не пушачи ??? Щом пушенето не е забранено , защо да ни се налагат ограничения ??? В една свободна страна всеки трябва да има право на избор , особено ако това касае 60% от населението и !!! А примера ви не е никакъв избор , и не виждам нищо демократично в това да се забрани на някой нещо , което не е забранено от държавата !!! Какво ще ви пречи на вас непушачите ако в града има 10 заведения в които да може да се пуши ??? Пък макар и бирата в тях вместо по 3 да е по 6 лева ?? На кой и с какво ще му пречим ми кажете ????????????????????

Като ти е студено навън и не искаш да излизаш, купуваш си електронна цигара и си пушиш на воля в заведението, без да нарушаваш закона и да пречиш на останалите. Не виждам какъв е проблема, доста пушачи след забраната го направиха.

Върни се в “Свободна зона”