CTAHKO написа:CTAHKO написа:we are the champions написа:Мани,мани кафетата са пълни до горе ,като няма пушачи![]()
...и ухаят на безсмъртие![]()
![]()
Защо въобще се опитвате да делите посетителите на пушачи и непушачи. Тези които са решили да отидат на заведение го правят за да си изкарат приятно в компания и това е водещото, а не за да се напушат. Както написах в един коментар забраната не е проблем за пушачите, когато иска да изпуши една цигара излиза за 4-5 минути и го прави. Често заедно с тях излизат и непушачите от компанията за да са заедно, като по този начин значи и непушачите трябва да се чувстват са дискриминирани. Също така за страстните пушачи, които пушат по-често не е проблем да си закупят електронна цигара, която не отделя дим и неприятна миризма и е безвредна за останалите. Купувате си по една такава цигара и като ходите на заведение си пушите в него без проблем.
Иначе заведенията наистина ухаят по-добре, отколкото преди, както и дрехите ми след посещение на такова.
А не може ли само непушачите да излизат пред заведението
Може разбира се, само, че разликата е в това, че пушача излиза за 4-5 минути за да пуши, а непушача и да излезне за толкова време няма да има ефект за здравето му, тъй като повечето време ще изкара в задименото заведение. А колкото до студа, не мисля, че е кой знае какъв проблем, нима не мръзнем повече време по спирки, гари и обикаляне на магазини, но никой не е спрял да излиза в студа.
Що се отнася до заведенията за пушачи и непушачи и аз съм съгласен, но тези за пушачи да плащат доста по-голями данъци отколкото останалите. Така ще има интерес от самите собственици и те ще могат избират какво да е заведението, защото при положение, че тежестите са еднакви нормално е собствениците да предпочетат в заведенията им да се пуши, за да не губят и клиентите които са пушачи. Също може да се обособят зали за пушачи и непушачи, но в закона да е записано, че основната зала където са бара, оркестъра и дансинга ще е за непушачи, а тези за пушачи ще бъдат изолирани по настрани. По тези неща би трябвало да се помисли ако се гласува падането на забраната, а не да се връща старото положение, от което нямаше почти никакъв ефект и не пази здравето непушачите.