Реал Мадрид - Еспаньол |16.12.2012г. 20:00ч.|

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Re: Реал Мадрид - Еспаньол |16.12.2012г. 20:00ч.|

Мнениеот UltraBlue » 18 дек 2012 16:01

JohnnieWalker написа:
1. Не понякога, а винаги дават пари. Стигна се до парадокса, че и бацил няма да им се продаде за по-малко от 20млн.
2. Роналдо си е избил парите още първия сезон - прав си. Кака ? Бензема(35млн) ? Мамаду Диара(20млн ако не се лъжа) ? Ласана Диара (20млн) ? Така се прави бизнес, а не футбол ;) Един Бензема беше абсолютно ненужен при наличието на Негредо.
3. Има ли нужда да напомням какви играчи имаше Порто ? Или какъв калитарски жребий имаше в ШЛ ? Това ми се струва се забравя много лесно.
4. Интер имаха доста добри играчи... Стабилен вратар, голаджия (Милито), Супер голаджия (Етоо), стабилна защита(като имена и качества поотделно)...
5. Рийкард е бездарник - няма спор :mrgreen:
6. Не мисля, че Барса е най-добре управлявания клуб - за мен това е Байерн, и през последните години Дортмунд (изграждат, а не купуват)

Пак казвам - това е моето мнение ;) Просто водя дискусия и не споря ;) Лек ден !

1. Реал Мадрид не купува случайни играчи. Няма как да искаш да купиш играч за 3-4 мил. евро и да очакваш от него да е на топ ниво и да ти решава мачовете. Това го правят по-малките отбори, и ако уцелят някой талант, то после го продават за много пари, именно на топ отбори, като Реал. Както виждаш в Барселона се дават сходни пари за играчи. И там не се сещам скоро за скромен трансфер(под 10 мил. евро).
2. Бензема не си ли е избил парите според теб? Казваш Негредо-ОК. Къде играе сега Негредо и какво повече е постигнал от Бензема. То сега Реал си има Игуаин, но повечето фенове желаят Фалкао-Защо? Много просто- единият е играч за големите мачове! При цялото ми уважение към Игуаин, но откакто е в Реал не се сещам да е направил нещо запомнящо се в решаващ мач- напротив!
3. Какви играчи имаше Порто? Кой ги беше чувал преди това? Кой от тях беше взезда преди да дойде Моуриньо? Какво бяха спечелили преди него? И какъв късмет си имал при жребия, при положение че отстраняваш МЮ?
4. Кой доведе тези играчи в Интер? Нима Интер не е имал и по-добри от тях преди? Кой доведе един Лусио, който беше натирен от Байерн? Милито кой го слагаше при топ нападателите преди Моуриньо да го вземе в Интер? Снайдер беше отписан след Реал! Етоо беше разменен за Златан! Това са все решения, взети от Моуриньо! Тук оставяме на страна приносът му от спортно-техническо естество.
Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !

Потребителски аватар
LevskiZavinagi
Контакти:

Мнениеот LevskiZavinagi » 19 дек 2012 02:25

UltraBlue написа:
JohnnieWalker написа:
1. Не понякога, а винаги дават пари. Стигна се до парадокса, че и бацил няма да им се продаде за по-малко от 20млн.
2. Роналдо си е избил парите още първия сезон - прав си. Кака ? Бензема(35млн) ? Мамаду Диара(20млн ако не се лъжа) ? Ласана Диара (20млн) ? Така се прави бизнес, а не футбол ;) Един Бензема беше абсолютно ненужен при наличието на Негредо.
3. Има ли нужда да напомням какви играчи имаше Порто ? Или какъв калитарски жребий имаше в ШЛ ? Това ми се струва се забравя много лесно.
4. Интер имаха доста добри играчи... Стабилен вратар, голаджия (Милито), Супер голаджия (Етоо), стабилна защита(като имена и качества поотделно)...
6. Не мисля, че Барса е най-добре управлявания клуб - за мен това е Байерн, и през последните години Дортмунд (изграждат, а не купуват)

Пак казвам - това е моето мнение ;) Просто водя дискусия и не споря ;) Лек ден !

1. Реал Мадрид не купува случайни играчи. Няма как да искаш да купиш играч за 3-4 мил. евро и да очакваш от него да е на топ ниво и да ти решава мачовете. Това го правят по-малките отбори, и ако уцелят някой талант, то после го продават за много пари, именно на топ отбори, като Реал. Както виждаш в Барселона се дават сходни пари за играчи. И там не се сещам скоро за скромен трансфер(под 10 мил. евро).
2. Бензема не си ли е избил парите според теб? Казваш Негредо-ОК. Къде играе сега Негредо и какво повече е постигнал от Бензема. То сега Реал си има Игуаин, но повечето фенове желаят Фалкао-Защо? Много просто- единият е играч за големите мачове! При цялото ми уважение към Игуаин, но откакто е в Реал не се сещам да е направил нещо запомнящо се в решаващ мач- напротив!
3. Какви играчи имаше Порто? Кой ги беше чувал преди това? Кой от тях беше взезда преди да дойде Моуриньо? Какво бяха спечелили преди него? И какъв късмет си имал при жребия, при положение че отстраняваш МЮ?
4. Кой доведе тези играчи в Интер? Нима Интер не е имал и по-добри от тях преди? Кой доведе един Лусио, който беше натирен от Байерн? Милито кой го слагаше при топ нападателите преди Моуриньо да го вземе в Интер? Снайдер беше отписан след Реал! Етоо беше разменен за Златан! Това са все решения, взети от Моуриньо! Тук оставяме на страна приносът му от спортно-техническо естество.

Направо го сдуха, евала!
Изображение

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 19 дек 2012 05:00

Реших да мина насам и тая дискусия ми се стори интересна и мисля да драсна няколко реда:

UltraBlue написа:
JohnnieWalker написа:

Ще отговарям само на подчертаното:

1. Има една съществена разлика при Барса - ние всяка година вкарваме по един-двама таланти от школата към първият отбор, за да го подсилим и както се вижда с малки изключения (като това на Боян Къркич) тези играчи се включват чудесно и показват завидно ниво на игра, част от тях стават едни от най-добрите на позициите си, ест след като мине необходимото време. А това води до следното, че на Барса й се налага да купува значително по-малко играчи като бройка, а за да бъде купен някой той наистина трябва да има страхотни качества, че да може да допринесе с нещо за отбора, а тези играчи струват скъпо. Отделно, че когато отбори от ранга на Барса и Реал поискат даден футболист... отбора собственик на този футболист почва да раздува цената нереално много, защото отлично знаят, че двата испански гранда пожелаят ли някого просто го взимат, независимо колко ще им струва това! Разбира се и ние имаме нашите неуспешни трансфери, които са меко казано издънки като тези на Чигрински, Хлеб и Ибра, но това е част от футбола и никой не е застрахован от неуспешен трансфер. :)

2. Видяхме го колко е голям в най-важният за Атлети мач през годината - този срещу вас! Фалкао го нямаше никакъв на терена и изобщо не се усащаше неговото присъствие! Това ли ти е образеца за играч за големите мачове? ;) Да се вкарва на малките е лесно, ама както ти самият каза важно е какво правиш срещу големите - срещу вас беше кръгла нула, срещу нас вкара един сравнително хубав гол, а колко положения пропиля? Ква файда, че вкарваш 5 гола на Депортиво, когато срещу пряк конкурент за титлата пилееш положение след положение?
А това, че Перез ви разглези и ви свикна да води в отбора ви най-големите звезди не означава, че те винаги са най-нужните! Явно няма да си научите урока от втората половина на ерата "Галактико"! Отбор само със звезди не се прави, трябва да има и черноработници, благодарение на които звездите да изпъкват! Според теб дали КР и Фалкао ще се сработят на терена, предвид егото и на двамата? Дали всъщност няма повече да си пречат, отколкото да си помагат? Спомни си само за момент какво стана с Реал, когато събрахте в халфовата си линия Зидан, Фиго и Бекъм! - отбора ви тръгна яко надолу! До преди англичанина да пристигне на Бернабеу, Реал беше най-добрият отбор в света, взехте Бекъм и изпуснахте Роналдиньо от едната глупост на сеньор Перез (Роналдиньо бил грозен и нямало да продава фланелки) и видяхме какво стана!!!

3. КЕШ, явно за теб нищо не означава! Или забравяш, ама може би просто не знаеш, че Порто са печелили КЕШ и без Жозе като треньор? ;) Късмета на Порто през 2004-а година се изрази в това, че единственият топ европейски отбор, с който им се наложи да играят бе МЮ! Другите се избиха по м/у си и само англичаните бяха по-сериозно изпитание пред португалците. Да ти напомня ли, че и без Жозе драконите продължиха да са силен европейски отбор, който спечели ЛЕ през 2011-а година? ;)

4. Тука си в много голяма грешка! Решението изобщо не беше на Моуриньо, а на Морати!!! Ест от това спечели най-много португалеца, но точно за този трансфер Моу има нулев принос. :)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 19 дек 2012 12:21

Мегън, Порто преди Моуриньо три години не бяха ставали шампион на Португалия. Идва Моуриньо и на първата година печелят Купата на УЕФА, а на втората ШЛ ( с десет португалци в стартовия състав на финала срещу Монако) , като и в двете години са шампиони на Португалия с по десет точки разлика пред втория. А за трансферите. Моуриньо има основната дума при трансферите, това при него е едно от основните условия, което се спазва във всички отбори, които е водил. Спазва се и сега в Мадрид. Привилегия, която е нямал друг треньор и при двата мандата на Флорентино Перес.Просто Моуриньо е такъв човек, че не обича никой друг да му се меси в работата. Моуриньо в Интер, направи два трансфера, които имаха много сериозен принос за спечелването на ШЛ. Единия - взе обявения за ненужен на Бернабеу Снайдер, а другия - даде Ибрахимович на Барселона и взе Самуел Ето + 40 милиона евро. И Ето и Снайдер имаха ключова роля към триумфа в ШЛ.
Относно Фалкао, да срещу Реал Мадрид направи слаб мач, но поне за мен, двата най-важни мача за Атлетико Мадрид през тази година, бяха финала за Купата на УЕФА срещу Билбао и финала за Суперкупата срещу Челси. Всички помним какво направи там Фалкао. Да , Дерби Мадрилено е специално за всички фенове и на двата мадридски отбори, но все пак си мисля, че двубоите , които съм посочил през тази година са далеч по-важни за Атлетико Мадрид ;)
А това, че Роналдиньо бил грозен и нямал да продава фланелки и за това не е дошъл на Бернабеу е теза, която за първи път чувам. По тази логика, ако гледаме красотата, нито Робиньо, да не говорим за Пепе, щяха да играят за Реал Мадрид при Перес. Още повече, че тогава Роналдиньо правеше уникални неща в ПСЖ, стана световен шампион с Бразилия, закономерно беше един от най-търсените играчи на пазара и много клубове проявяваха интерес към него. Барселона бяха най-настоятелни , тогава и спекулациите свързваха най-много Роналдиньо с Каталуния и в крайна сметка играчът пристигна на Ноу Камп. ;)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
tibidabo
Контакти:

Мнениеот tibidabo » 19 дек 2012 12:42

Според мен Моу има два проблема:
Първият е ясен- Барселона и формата, в която се намира вече 5-та година;
Вторият и според мен по-важен е, че освен печеленето на мачове, Жозе трябва да се хареса и на феновете на Реал. Нещо, което не му беше нужно с предишните тимове. С поведение, изказвания, действия извън терена и пр.. За разлика от отбори като Порто, Челси и Интер, Реал е най-титулования отбор в света и класиране напред в ШЛ и печеленето на някоя купа не е достатъчно. Ако се погледне през призмата на времето Порто е отбор с традиции, но никога не е бил от т.нар. грандове (без да омаловажавам постигнатото от магьосника Маджер и компания). Чесли беше отбор от средата на таблицата, а Интер почти 20-30 години беше в сянката на Милан и Юве. Така, че постигането на успех веднага караше зажаднелите за някакъв трофей фенове да го боготворят, без значение, че влизаше в "кръчмарски" спорове с всеки изпречил се на пътя му треньор, журналист или играч. Да но с Реал това не става. Реал е институция. Реал е икона в цял свят. Отбор, който никогане се е задоволявал с второ място. Отбор, който е пример за подражание на милиони хора от много години (имам предвид поведението на играчи, треньори и президенти). Чист и бял. Все пак Реал е Кралски клуб - това означава и благороднически. А поведение на "селяк" (не ме разбирайте погрешно-не искам да обидя Моуриньо, а да обясня разликата във възпитание и поведение) няма как да се хареса на "кралските" фенове.

Поздрави.
[center]“Never argue with idiots, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”

― Mark Twain
[/center]

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 19 дек 2012 12:47

В подписа си съм посочил петте най-велики отбора в историята на футбола. За жалост четири от тях в момента са в доста сериозна криза. Със сигурност в три от тези четири лошият период не е отскоро. Това е лошо за световния футбол. Парите направиха силни други на тяхно място. Ценностите, градени с години от тези исторически клубове, са на път напълно да отидат в небитието. Най- сетне в Милано отново се сетиха за подрастващите. Може би точно това е ключът към успеха. И другото важно - по - малко обработка на съдиите. Те ще започнат да подкрепят отново тези велики отбори, когато намерят идентичността си, силата да се изправят и да надраснат обстоятелствата около тях. Точно от неправилно подредените приоритети, ценности страдат всички изброени по - горе тимове. Просто не всеки играч, който покаже нещо, трябва да бъде купуван. Има си характеристики, които трябва да се следят. Не само цифрите са от значение. По тази логика Алешандре Пато трябва да е невероятен футболист в момента, но всъщност никога не е бил нещо особено. Само с талант не става, трябва и много труд.
Не мисля, че Моуриньо е точният човек за мадридчани. Той се вижда много добре кой е правилният, но преди години Перес го изрита.
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 19 дек 2012 12:49

Напълно съм съгласен с tibidabo. В живота едно от нещата, които най-много ме дразнят са мрънкалниците. Поради тази причина, много се дразня, когато прочета някое мрънкане и оправдание на Моуриньо. В този ред на мисли, една много добра статия ,с която съм съгласен на 100% :

Положението, в което се намира Реал Мадрид от към днешна дата е най-тежкото от сезон 2008/2009, когато отново защитаваше титлата и в средата на декември бе на 12 точки от лидера и свой вечен съперник в Примера. Сега разликата е с една точка повече, но също така има и една друга разлика – тогавашният отбор, ръководен първо от Бернд Шустер, а след това от Хуанде Рамос значително отстъпваше по класа от сегашната звездна селекция на Жозе Моуриньо.

И ако тогава това бе донякъде нормално, в предвид какво постигнаха бъдещите шампиони, то сега ситуацията е неприемлива за мадридистите, тъй като те направиха страхотен сезон, спечелиха титлата с рекорден брой точки и рекорден брой отбелязани попадения, футболистите на Белия балет от своя страна оставиха и страхотно впечатление на Евро 2012 и вместо след това да се надгради над всичко това, то стана точно обратното.

Вината затова е изцяло в Жозе Моуриньо. Той превърна Реал Мадрид в абсолютен шампион на рекордите и след това сам разруши всичко, за което сам положи изключителни усилия.

Португалецът бе единственият, заради когото Реал се промени структурно. Флорентино Перес изгони най-доверения си човек – Хорхе Валдано, за да може Специалният да работи на спокойствие, без никой да му се меси в работата и да му дава акъли. Това беше победа, непостигната от който и да било друг, дори и от авторитети като Висенте дел Боске и Фабио Капело. Моуриньо имаше свободата сам да селектира играчите, от които смята, че отборът има нужда и събра едни от най-талантливите млади футболисти на континента, при това без да пръска колосални суми за тях.

В последния сезон и титлата дойде след победа в пряк сблъсък с Барселона на Камп Ноу, а в средата на август Супер купата също акостира на Бернабеу отново след победа над каталанците. Вместо тези победи да успокоят обстановката в клуба, Жозе продължи да води своята война на всички фронтове, без да обърне внимание на най-големия проблем в играта на Реал Мадрид – неспособността да се справя с добре групирани защитни линии.

Закупуването на Лука Модрич трябваше да е ключът към разрешаването на този проблем, но специалистът от Сетубал отново не съумя да намери решение как да надиграва отборите, които мислят единствено как да запазят вратата си „суха”, пък напред каквото стане. Равенството с Валенсия в първи кръг и загубата от Хетафе във втори бяха замазани със спечелването на Супер купата, но уви, последваха кошмарни гостувания в Севиля и загуби от андалуските отбори, победата над Валядолид дойде по изключително труден път, след това дойде ред на загубата от Селта в първия 1/8 финал за Купата на краля (там поне има шанс нещата да бъдат поправени), за да се стигне до снощната загуба на 2 точки от най-удобния съперник на Лос Меренгес в последните години – каталанския Еспаньол.

В Шампионската лига първото място бе спечелено от Дортмунд, което може да докара на Реал Мадрид кошмарен съперник още за 1/8 финал (Манчестър Юн, Байерн М или Ювентус) и така сезонът на белите да приключи евентуално още през месец февруари.

За всичките изброени неуспехи Моуриньо намираше виновник, без естествено да погледне себе си и да се замисли къде точно се объркаха нещата. Най-напред беше Рамос, след това Йозил, после треньорът на втория отбор – Торил, последвани от календара, публиката, съдиите, Клубът (който не защитавал интересите на футболисти и треньор, въпреки властта която предостави на Моуриньо) и за капак Анхел ди Мария, на когото „не му се играело срещу Селта заради дъжда и лошото време”.

Истината е, че Жозе сам нажежи обстановката до червено с постоянните скандали, които създаде от началото на сезона. И то след като Барселона бе свалена от трона на шампион в три поредни. Вместо след този успех треньор и играчи да се успокоят и да търсят усъвършенстване в играта на отбора, старата линия да се напада всичко и всеки продължи с пълна сила. От това се изнервиха играчите, които през този сезон не са готови да „убиват” на всяка цена в името на Отбора. Това особено си проличава в двубои срещу непретенциозни отбори, където футболистите едва ли не очакват съперникът сам да се бие. Единствено се играе на максимум срещу големите дразнители, при това с успех. Но титли не се печелят само с тези мачове, трябва да бъдеш постоянен през целия сезон, особено в Примера, където равните срещи са равносилни на загуби.

Защитата на титлата в Ла лига със сигурност е обречена на провал, остават Кралската купа и Шампионската лига. А там грешките трябва да бъдат сведени до минимум. Жозе ще трябва доста да се потруди отново да настрои отборът да дава всичко от себе си през кратката зимна пауза и най-вече да го накара да мисли единствено и само за футбол.

Иначе и двете страни ще са на път да запишат един от най-слабите си сезони в историята.

[offtopic]Анализът е на фен на Реал Мадрид ;)[/offtopic]
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
tibidabo
Контакти:

Мнениеот tibidabo » 19 дек 2012 13:13

Истината е, че Моу си е такъв и не иска да приеме, че отборът ще ги има и след него. Той има една единствена цел и тя е да стане "Единствения". Мадрид е само средство за постигане на тази цел. Дали ще го обичат или мразят феновете на него му е все едно. Аз съм сигурен, че ако миналата година беше вдигнал "десетата" сега нямаше да е на Бернабеу.
[center]“Never argue with idiots, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”

― Mark Twain
[/center]

Потребителски аватар
JohnnieWalker
Контакти:

Мнениеот JohnnieWalker » 21 дек 2012 11:06

LevskiZavinagi написа:
Направо го сдуха, евала!

Хаха :lol: Мармотко, водим дискусия, така че няма нито кой, нито за какво да се сдухва ;)

Нарича се "въпрос на мнение"....

Долу има и още коментари към нашата дискусия, а ти си оставаш с неадекватното изказване - евала ! :lol:

По темата :

Не мисля, че всичките играчи, които взехте през последните години си струват...
Коентрао ще дам за пример : 35млн. за един абсолютно обикновен бек (Марсело въобще не е по-лош)
Двамата Диара не знам дали имат общо 60 мача, струват 40 млн и то без заплатите
За какво са ви 3 плеймейкъра от топ класа(Кака, Йозил, Модрич) ?
За това казвам, че трябва да се обърнете към школата си ;) Имате страхотни таланти, а ги пускате да си ходят, за сметка на еднодневки за много пари ...

Това далеч не значи, че ние сме "чисти" в това отношение... Чиста загуба 10млн имаме от един украински дръвник, а историята за размяната на Ето'о + 45млн. с Ибра всички я знаем :lol:

Лек ден и весели празници !

Върни се в “Реал Мадрид”