За кой ще гласувате на парламентарни избори 2013 ако са днес

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Анкета: За кой ще гласувате на парламентарни избори 2013 ако са днес?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: За кой ще гласувате на парламентарни избори 2013 ако са днес

Мнениеот vaskonti » 10 дек 2012 10:30

doktora25 написа:
Без име написа:Докторе, комунист си и ти личи отдалече. Не се опитвай да вникнеш в синята идея. Просто баща ти и/или дядо ти са закърмени с "нас червеното знаме роди ни".
Просто недей да разсъждаваш върху концепциите на СДС и ДСБ.

В интерес на истината майка ми и баща ми никога не са се опитвали да влияят върху политическите ми убеждения, а пък баба ми и дядо ми още от малък са ме възпитавали да мразя комунистите и всичко, свързано с тях. Със синята идея може да се каже че отраснах. С годините обаче натрупах опит, образованието също изигра някаква роля и се научих да не гледам толкова тясно и еднопосочно на нещата. Не бих се определил като комунист или голям фен на БСП/БКП, не бих искал да имам нищо общо с която и да е партия, просто считам че:
1. една истинска лява политика, каквато никой в момента не предлага би била по-полезна за страната в този момент, също така и сближаване с Русия.
2. БСП е по-малкото зло от ГЕРБ
3. периодът между 1945-1989 е бил по-успешен за страната, отколкото последните 20 години и хората като цяло са живяли по-добре. Свързвам този период основно с трудолюбието на 2 поколения българи, със строителство, с по-голям ред. От 1989 г. насам има само грабеж, ликвидиране на всичко построено по-рано, ценностен упадък и обедняване, като признавам че т.нар. от вас комунисти също имат голяма роля в този процес.
4. Не мога по никакъв начин да оправдая избиването от тоталитарната власт на политическите противници, затова и като цяло имам отрицателно отношение към режима и в никакъв случай не искам да се върне в същия вид. В същото време обаче считам, че настоящата политика на правителствата е също форма на геноцид към българския народ защото насърчава неговото оглупяване, застаряване, недоживяване до пенсионна възраст и т.н. и т.н.
5. Всъщност лявата с дясната политика трябва да бъдат редувани, за да бъде постигнат баланс, но за тази цел задължително държавата трябва да има много широка намеса в икономиката и да работи с голям бюджет. Така наречените либерализъм и саморегулация на пазара са си чисто и просто управление на мутрите.

БСП е истинска лява партия? :shock: Ще ме прощаваш, ама язък ти за образованието, ако наистина така смяташ...
Периодът 1945-1989 е най-затормозяващия развитието ни, както икономически, така и най-вече като манталитет на народа. Комунистите ни превърнаха от един работлив народ, в мързелив и чудещ се как да скатае и да мами. Е в това ни превърнаха тия тъпанари.
Но няма проблем, гласувай си за тях. Всеки народ заслужава съдбата си и управниците си.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 10 дек 2012 11:25

vaskonti написа:
doktora25 написа:
Без име написа:Докторе, комунист си и ти личи отдалече. Не се опитвай да вникнеш в синята идея. Просто баща ти и/или дядо ти са закърмени с "нас червеното знаме роди ни".
Просто недей да разсъждаваш върху концепциите на СДС и ДСБ.

В интерес на истината майка ми и баща ми никога не са се опитвали да влияят върху политическите ми убеждения, а пък баба ми и дядо ми още от малък са ме възпитавали да мразя комунистите и всичко, свързано с тях. Със синята идея може да се каже че отраснах. С годините обаче натрупах опит, образованието също изигра някаква роля и се научих да не гледам толкова тясно и еднопосочно на нещата. Не бих се определил като комунист или голям фен на БСП/БКП, не бих искал да имам нищо общо с която и да е партия, просто считам че:
1. една истинска лява политика, каквато никой в момента не предлага би била по-полезна за страната в този момент, също така и сближаване с Русия.
2. БСП е по-малкото зло от ГЕРБ
3. периодът между 1945-1989 е бил по-успешен за страната, отколкото последните 20 години и хората като цяло са живяли по-добре. Свързвам този период основно с трудолюбието на 2 поколения българи, със строителство, с по-голям ред. От 1989 г. насам има само грабеж, ликвидиране на всичко построено по-рано, ценностен упадък и обедняване, като признавам че т.нар. от вас комунисти също имат голяма роля в този процес.
4. Не мога по никакъв начин да оправдая избиването от тоталитарната власт на политическите противници, затова и като цяло имам отрицателно отношение към режима и в никакъв случай не искам да се върне в същия вид. В същото време обаче считам, че настоящата политика на правителствата е също форма на геноцид към българския народ защото насърчава неговото оглупяване, застаряване, недоживяване до пенсионна възраст и т.н. и т.н.
5. Всъщност лявата с дясната политика трябва да бъдат редувани, за да бъде постигнат баланс, но за тази цел задължително държавата трябва да има много широка намеса в икономиката и да работи с голям бюджет. Така наречените либерализъм и саморегулация на пазара са си чисто и просто управление на мутрите.

БСП е истинска лява партия? :shock: Ще ме прощаваш, ама язък ти за образованието, ако наистина така смяташ...
Периодът 1945-1989 е най-затормозяващия развитието ни, както икономически, така и най-вече като манталитет на народа. Комунистите ни превърнаха от един работлив народ, в мързелив и чудещ се как да скатае и да мами. Е в това ни превърнаха тия тъпанари.
Но няма проблем, гласувай си за тях. Всеки народ заслужава съдбата си и управниците си.

Къде пък в думите ми видя, че БСП е истинска лява партия? Точно обратното казвам, че лява политика каквато ни е нужна никой не предлага, включително и БСП, за което най-много ги критикувам. Но въпреки това считам че БСП е по-малкото зло от ГЕРБ, заради по-гъвкавата, принципна и демократична политика, съчетана със сближаване на позициите ни по много ключови въпроси и приоритети и успешната външна политика.

Ще добавя и още нещо интересно. За мен 45-те години не само че не направиха народа мързелив (предприятията и земеделската продукция говорят сами за себе си), но също така го направиха мислещ, свободолюбив, създадоха гражданско общество, докато "демокрацията" унищожи на пух и прах тези ценности и превърна народа в апатичен. За сравнение колко човека излязоха на улиците през 89 и колко биха излезли утре или другия месец при далеч по-големи малоумия от страна на управляващите?
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 10 дек 2012 13:03

doktora25 написа:3. периодът между 1945-1989 е бил по-успешен за страната, отколкото последните 20 години и хората като цяло са живяли по-добре. Свързвам този период основно с трудолюбието на 2 поколения българи, със строителство, с по-голям ред. От 1989 г. насам има само грабеж, ликвидиране на всичко построено по-рано, ценностен упадък и обедняване, като признавам че т.нар. от вас комунисти също имат голяма роля в този процес.

Ако бях на мястото на Иван Костов,едно от първите неща,които щях да приложа в законите на България е,всякакви такива подобни нагли и арогантни изказвания,да са наказуеми с ефективна присъда.

Да хвалиш комунистическият режим е същото,като да хвалиш нацисткият режим,две изключително извратени идеологии,които са накрали милиони хора по света да страдат !

Да кажеш,че периода 1945 - 1989 е бил успешен е толкова нагло и грозно,че направо се разтрепервам от ярост.
Докторе,приятельо заблуден,твоята баба и дядо не напразно са ти казвали да мразиш комунизма,защото,ако не те самите,то техните родите са видели с очите си,как комунизма идва и се прилага в България.Знаеш ли,че след завземането на власт от комунистите,цяла България е буквално иззета ? Знаеш ли,че на хората им е забранено да имат частна собственост,ниви,земи,бизнес ? Знаеш ли,че тези хора,след като са дошли на власт са избили хиляди аристократи,интелектуалци,учени и всички други които са мислили по различен начин,чрез народен съд,без доказателства,без присъди ! Знаеш ли,защо са се правили тези фабрики и заводи,които така страстно защитавате ? За да се ангажира цялото българско население в тях,да се откъсне от мислите на хората,идеята,че те могат да бъдат нещо друго,че те могат да работят за себе си,че те могат да градят кариера,изобщо да се изкорени идеята за частност...всички ние трябва да работиш в шибаните фабрики и заводи с които храним нашата "майка" СССР,всички сме с равни права,всички сме равни,без значение дали си тъп,като пън или си висшист...

Как смееш,да хвалиш режим,който беше на крачка,доброволно да ни присъедини,без право на глас от народа,към тая СССР ? Ние сме държава на над 1300 год. освободили сме се от Византия,освободили сме се след 5 вековно робство от Османската империя и сме се запазили българи,а нашите "хубавци" са били готови да ни предадат на мизерните братушки...ХВАЛА !

За свободата на словото,демокрацията,човешките права,изобщо не искам да навлизам,светът е достатъчно глобален,купи си билет до Северна Корея или Куба,върви погледни какво и ще разбереш,какво е представлявала България..

БЛАГОДАРЯ ВИ КОМУНИСТИ,ЧЕ ДОКАТО "ГАДНИТЕ" КАПИТАЛИСТИ ИЗОБРЕТЯВАХА КОМПЮТРИТЕ,ИНТЕРНЕТА И ТЕХНОЛОГИИ,НИЕ СЕ РЕДЯХМЕ НА ОПАШКА ДА СИ КУПУВАМЕ БАНАНИ И ПОРТОКАЛИ,ХВАЛА ВАС !!!

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 10 дек 2012 13:26

dunavfc написа:Ако бях на мястото на Иван Костов,едно от първите неща,които щях да приложа в законите на България е,всякакви такива подобни нагли и арогантни изказвания,да са наказуеми с ефективна присъда.

Да хвалиш комунистическият режим е същото,като да хвалиш нацисткият режим,две изключително извратени идеологии,които са накрали милиони хора по света да страдат !

Да кажеш,че периода 1945 - 1989 е бил успешен е толкова нагло и грозно,че направо се разтрепервам от ярост.
Докторе,приятельо заблуден,твоята баба и дядо не напразно са ти казвали да мразиш комунизма,защото,ако не те самите,то техните родите са видели с очите си,как комунизма идва и се прилага в България.Знаеш ли,че след завземането на власт от комунистите,цяла България е буквално иззета ? Знаеш ли,че на хората им е забранено да имат частна собственост,ниви,земи,бизнес ? Знаеш ли,че тези хора,след като са дошли на власт са избили хиляди аристократи,интелектуалци,учени и всички други които са мислили по различен начин,чрез народен съд,без доказателства,без присъди ! Знаеш ли,защо са се правили тези фабрики и заводи,които така страстно защитавате ? За да се ангажира цялото българско население в тях,да се откъсне от мислите на хората,идеята,че те могат да бъдат нещо друго,че те могат да работят за себе си,че те могат да градят кариера,изобщо да се изкорени идеята за частност...всички ние трябва да работиш в шибаните фабрики и заводи с които храним нашата "майка" СССР,всички сме с равни права,всички сме равни,без значение дали си тъп,като пън или си висшист...

Как смееш,да хвалиш режим,който беше на крачка,доброволно да ни присъедини,без право на глас от народа,към тая СССР ? Ние сме държава на над 1300 год. освободили сме се от Византия,освободили сме се след 5 вековно робство от Османската империя и сме се запазили българи,а нашите "хубавци" са били готови да ни предадат на мизерните братушки...ХВАЛА !

За свободата на словото,демокрацията,човешките права,изобщо не искам да навлизам,светът е достатъчно глобален,купи си билет до Северна Корея или Куба,върви погледни какво и ще разбереш,какво е представлявала България..
БЛАГОДАРЯ ВИ КОМУНИСТИ,ЧЕ ДОКАТО "ГАДНИТЕ" КАПИТАЛИСТИ ИЗОБРЕТЯВАХА КОМПЮТРИТЕ,ИНТЕРНЕТА И ТЕХНОЛОГИИ,НИЕ СЕ РЕДЯХМЕ НА ОПАШКА ДА СИ КУПУВАМЕ БАНАНИ И ПОРТОКАЛИ,ХВАЛА ВАС !!!

Защо ми цитираш т.3, а не ми цитираш т.4? Къде казвам че комунистическият режим е бил някакъв рай? Споменавам че сега живеем в много по-голям ад отколкото тогава.
След идването на "демократите" на власт хиляди учени, интелектуалци и квалифицирани хора са изгонени от страната и принудени да емигрират, защото тя по никакъв начин не им осигурява нормални възможности за съществуване и кариерно развитие. Кой обикновен способен млад човек може сега да си позволи да си купи земя, да развие някакъв малък бизнес без да го изядат мутрите? Тези фабрики и заводи тогава дори и с подобна цел да са създадени са осигурявали на хората доход, с който са можели да водят нормален живот, да поддържат определен жизнен стандарт, макар и по-нисък от Запада, но сега е десетократно по-нисък. И кое те кара да мислиш, че сегашните политици не биха се съгласили веднага да ни превърнат в 51-я щат на САЩ? Само че американците с тази идейна и културна пропаганда се стремят да ни превземат сега по много по-зловещ начин, докато руснаците са се грижели далеч повече за нашия просперитет и са ни уважавали, и все още ни уважават между другото и подават ръка за сътрудничество на всяко наше правителство, което я иска.
Именно от гледна точка че сме държава на 1300 години направи съпоставка за нашето икономическо развитие тогава (може би трети в Източния блок след СССР и Китай, въпреки че народът едва ли го е усетил това) и сега: че единствено на Албания сме конкурентоспособни от цяла Европа, но това народът го усеща. И може да съпоставиш визията на руснаците и тази на Запада как си представяли площта на нашата територия след Освобождението.
Последна промяна от doktora25 на 10 дек 2012 13:41, променено общо 1 път.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 10 дек 2012 14:02

Поне сме цъфнали и вързали и само "лява" политика ни трябва. При по лява от тази на бойко трябва да вземем да влезем в някой африкански съюз на страните от третия свят, а не в ЕС.

Точно това ни трябва! Да наказваме малкото работещи и можещи хора и да подпомагаме мързела на останалите. Браво!
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 10 дек 2012 15:05

doktora25 написа:dunavfc, бъди спокоен, не съм доктор. Никой нормален човек не оправдава и не отрича безумията и геноцида по време на комунизма, най-малко пък аз. Но казвам, че не трябва да се отрича че в момента образованието, здравеопазването, земеделието, социалната политика са на много по-лошо ниво от тогава и вината за това в по-голяма степен трябва да бъде търсена в мутрите и корумпираните управници, отколкото в мързела на българския народ. Ако ти имаш успешен малък бизнес поздравления за теб, искрено ти желая успех в него, но разбери че такива като теб сте малцинство в страната. Преобладаващата част от населението работи за заплата близка до минималната, за което полага къртовски труд, който по всички останали европейски страни е по-високо ценен.

Кой спира "преобладаващата част от населението" да започне свой собствен бизнес? Липсата на качества? Едно от май-лошите неща които носи комунизма е усещането на малкия човек, че той трябва да има нещо и някой му е длъжен. Някой да направи нещо за него, някой да се погрижи за него. Разберете, че никой не е длъжен на никой. Всеки сам гради съдбата си.
А за мутрите и ко... кой е виновен? Кой ако не комунистите? Кой ги създаде? Кой даде куфарчета с пари? Кой ги лансира и осигури политическия чедър? Все комунистите... за да продължат да живеят на гърба на останалите... както са правели 45 години.
Земеделието било зле... е кой е виновен, че никой не иска да копае нива, а бягате в градовете ? Соц политика... да зле е . Раздават се прекалено много пари - ДАРОМ!
Здравеопазване? Аз нямам проблем със здравеопазването... отивам в Токуда и всичко е на 6. А чакай в държавните учреждения ли? Е .... как да не са като в Германия със страхотните средства които се одържат . Или някой трябва да изкопае парите и да направи болниците като немските с тяхното обслужване, но да си запазим нашите удръжки?
Нищо не е даром!

Живеело се по-добре ? Ми ескюзе моа... някой спира ли те да си купиш дочени гащи и гуменки ? Сменяш западния си автомобил за жигула или още по-добре за балканче. Изключваш интернет, сателит. Махаш PC то, ТВ, западните дрехи. Готов си... какъв е проблема? Ако живееш така като скот и се храниш в столове, а не в нормални заведения... не ползваш техника и ходиш като скот - ще ти стигне заплатата без проблем. Ще си живееш все едно е комунизъм. Да ...цената на бензина ще ти е по висока, но може да се движиш с балканче. Представи си, че не са ти дали разрешение да си купиш автомобил. (Цената на петрола няма нищо общо с политическия режим. Доколкото си спомням в средата комунизъма барела е бил около 1$... сега около 100. )
Последна промяна от Thsmith на 10 дек 2012 15:08, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 10 дек 2012 15:06

doktora25 написа:Къде пък в думите ми видя, че БСП е истинска лява партия? Точно обратното казвам, че лява политика каквато ни е нужна никой не предлага, включително и БСП, за което най-много ги критикувам. Но въпреки това считам че БСП е по-малкото зло от ГЕРБ, заради по-гъвкавата, принципна и демократична политика, съчетана със сближаване на позициите ни по много ключови въпроси и приоритети и успешната външна политика.

Ще добавя и още нещо интересно. За мен 45-те години не само че не направиха народа мързелив (предприятията и земеделската продукция говорят сами за себе си), но също така го направиха мислещ, свободолюбив, създадоха гражданско общество, докато "демокрацията" унищожи на пух и прах тези ценности и превърна народа в апатичен. За сравнение колко човека излязоха на улиците през 89 и колко биха излезли утре или другия месец при далеч по-големи малоумия от страна на управляващите?

Мда, моя грешка, не си го казал в прав текст. Но самият факт, че подкрепяш тая партия говори достатъчно какво мислиш за тях. Те не само, че не са по-малкото зло от който и да е, те са изворът на самото зло. Както и да е, ясно е, че няма да те убедя. Няма как да стане, след като смяташ, че за тия 45 години народа ни бил станал мислещ и свободолюбив. Според мен народът започна да мисли само как да измами и да открадне нещо. Не е ли факт? Защото всичко стана колективно, тоест ничие. Включително и отговорността, която стана обща, тоест, пак ничия. Няма начин когато няколко поколения израстват с подобна нагласа да се получи нещо по-различно от това, което е днес.
Не е ли факт, че в цяла източна Европа, където комунистите изчезнаха от политическата карта, всички тези държави са в пъти по-добре от нас? Единствено тук те си останаха и си ги избирахме и до къде го докарахме? А като бонус към комунистите, получихме и турска партия! И ти ми твърдиш, че БСП+ДПС е най-доброто за тая страна?? :shock: Аз нямам какво повече да ти кажа по въпроса, щом някой сам не може да види някои очевадни неща, негова работа.
[/center]

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 10 дек 2012 16:07

vaskonti написа:Мда, моя грешка, не си го казал в прав текст. Но самият факт, че подкрепяш тая партия говори достатъчно какво мислиш за тях. Те не само, че не са по-малкото зло от който и да е, те са изворът на самото зло. Както и да е, ясно е, че няма да те убедя. Няма как да стане, след като смяташ, че за тия 45 години народа ни бил станал мислещ и свободолюбив. Според мен народът започна да мисли само как да измами и да открадне нещо. Не е ли факт? Защото всичко стана колективно, тоест ничие. Включително и отговорността, която стана обща, тоест, пак ничия. Няма начин когато няколко поколения израстват с подобна нагласа да се получи нещо по-различно от това, което е днес.
Не е ли факт, че в цяла източна Европа, където комунистите изчезнаха от политическата карта, всички тези държави са в пъти по-добре от нас? Единствено тук те си останаха и си ги избирахме и до къде го докарахме? А като бонус към комунистите, получихме и турска партия! И ти ми твърдиш, че БСП+ДПС е най-доброто за тая страна?? :shock: Аз нямам какво повече да ти кажа по въпроса, щом някой сам не може да види някои очевадни неща, негова работа.

Абсолютно нищо хубаво не мога да кажа за ДПС, много ме е яд че са на политическата карта, но има и един друг момент. Не може ДПС вечно да бъдат използвани за политическа манипулация преди избори и едва ли не най-големите престъпници и некадърници да могат да извлекат някакви дивиденти само от това, че се обявяват против ДПС. Мислене от рода "Ще гласувам ако трябва и за дявола само Доган да не дойде на власт" е овчо и много опасно. Може би заради подобно мислене от страна на много от избирателите Калфин загуби президентските избори, въпреки че за мен беше по-достойният кандидат.
Да, Доган 8 години краде, 8 години яде, има доста сериозни връзки с мафията, отдавна трябваше да гние по затворите, но той остави сериозната, външната политика на своите коалиционни партньори, а те считам че свършиха много повече и по-хубави неща от настоящото правителство. Не искам ДПС във властта, изобщо не ги искам, но още повече не желая ГЕРБ.
Последна промяна от doktora25 на 10 дек 2012 16:21, променено общо 1 път.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 10 дек 2012 16:20

Не искаш ДПС, но точно тях ще получиш с БСП. ФАКТ!
[/center]

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 10 дек 2012 16:28

vaskonti написа:Не искаш ДПС, но точно тях ще получиш с БСП. ФАКТ!

Факт е, спор няма, но за кого да гласувам, за да не получа ГЕРБ?
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!

Върни се в “Свободна зона”