doktora25 написа:Без име написа:Докторе, комунист си и ти личи отдалече. Не се опитвай да вникнеш в синята идея. Просто баща ти и/или дядо ти са закърмени с "нас червеното знаме роди ни".
Просто недей да разсъждаваш върху концепциите на СДС и ДСБ.
В интерес на истината майка ми и баща ми никога не са се опитвали да влияят върху политическите ми убеждения, а пък баба ми и дядо ми още от малък са ме възпитавали да мразя комунистите и всичко, свързано с тях. Със синята идея може да се каже че отраснах. С годините обаче натрупах опит, образованието също изигра някаква роля и се научих да не гледам толкова тясно и еднопосочно на нещата. Не бих се определил като комунист или голям фен на БСП/БКП, не бих искал да имам нищо общо с която и да е партия, просто считам че:
1. една истинска лява политика, каквато никой в момента не предлага би била по-полезна за страната в този момент, също така и сближаване с Русия.
2. БСП е по-малкото зло от ГЕРБ
3. периодът между 1945-1989 е бил по-успешен за страната, отколкото последните 20 години и хората като цяло са живяли по-добре. Свързвам този период основно с трудолюбието на 2 поколения българи, със строителство, с по-голям ред. От 1989 г. насам има само грабеж, ликвидиране на всичко построено по-рано, ценностен упадък и обедняване, като признавам че т.нар. от вас комунисти също имат голяма роля в този процес.
4. Не мога по никакъв начин да оправдая избиването от тоталитарната власт на политическите противници, затова и като цяло имам отрицателно отношение към режима и в никакъв случай не искам да се върне в същия вид. В същото време обаче считам, че настоящата политика на правителствата е също форма на геноцид към българския народ защото насърчава неговото оглупяване, застаряване, недоживяване до пенсионна възраст и т.н. и т.н.
5. Всъщност лявата с дясната политика трябва да бъдат редувани, за да бъде постигнат баланс, но за тази цел задължително държавата трябва да има много широка намеса в икономиката и да работи с голям бюджет. Така наречените либерализъм и саморегулация на пазара са си чисто и просто управление на мутрите.
БСП е истинска лява партия?
Периодът 1945-1989 е най-затормозяващия развитието ни, както икономически, така и най-вече като манталитет на народа. Комунистите ни превърнаха от един работлив народ, в мързелив и чудещ се как да скатае и да мами. Е в това ни превърнаха тия тъпанари.
Но няма проблем, гласувай си за тях. Всеки народ заслужава съдбата си и управниците си.