Мнениеот gong » 10 сеп 2009 12:05
Кой е виновен, че паднахме снощи ли?
Аз ще ви кажа кой е виновен...
Първо, това е Италия все пак, а не Черна гора и, колкото и да не са във форма... те, все пак са Италия. Да не говорим, че половината им играчи бяха от Юве, а, както знаем, Юве си е торински отбор... Т.е., смело можем да кажем, че тия си играха в холовете на къщите, където живеят... Те си бяха у дома, повече от всякога. Ама така е - хората си имат стадиони навсякъде, а не само в прехвалената столица (нищо, че е Вечният град) и могат да играят на тях мачове на национално ниво без никакъв проблем. Дори не споменавам факта, че са актуални световни шампиони... Щото няма смисъл.
Второ, дайте да погледнем с какви играчи разполагаме ние... Не мога да разбера само, защо всички реват като ощипани ханъми против Бербатов... Нямал воля, не бягал, не вкарвал, не му дремело за Националния и куп още милиони простотии. С кого да играе, бе, разбирачи? С кого? Със себе си ли? Вие забелязахте ли кога живна играта на нашите? Когато влязоха Валери Божинов и Благо Георгиев... Някой от вас, разбирачи и защитници на Мъри, може ли да ми каже какво правеха тия двамата на резервната скамейка в тоя мач? И какво правеше Сърмов на терена? А Илиан Стоянов? А Димитър Рангелов? Какво правеха на терена тези футболисти? Аз не отчетох един свестен пас напред към Бербо от тези изброените, както и от всички халфове, които уж трябва да градят играта и да захранват нападателите отпред с топки. Влязоха ония двамата, нахъсани, и веднага италианците започнаха да имат проблеми отзад в защита - поправете ме, ако греша, но през второто полувреме, ние водехме играта, даже на моменти ония по минута-две топка не можеха да пипнат... Защо бе? Така стана и с Черна гора, ама тогава бяхме домакини все пак и, все пак, това бяха Черна гора, а не Италия. Само не ми казвайте, че толкова си можем... Нееее - можем много повече и снощи през по-голямата част от от второто полувреме го доказахме. Мартин няма да го коментирам - той е страхотен играч, но просто не е влязал във форма. Какво прави той на терена толкова време? Чавдар Янков - уникално слаб с леки проблясъци в предния мач срещу черногорци. Какво правеше той на терена толкова време? Само въпроси - без ясен и точен отговор..
Трето, отзад защитата ни беше гола вода, както и в мача с черногорци между другото и добре, че беше Иванков, та да не паднем с повече... Ония с общо 5 паса ни вкараха 2 гола... Зад гърба на всички защитници. Ей така, като на тренировка.
И какво следва от всичко казано дотук, братя българи-родолюбци и Голееееми патриоти?
Следва, че Мъри и цялото ръководство на Националния просто трябва да си отиват вече. Стоилов може и да не е чак толкова лош треньор, но се изчерпа откъм възможности... Доказа го с изявите си през последните 2 години и особено напоследък с Литекс... Той просто трябва да си върви. И съм напълно съгласен с мненията, че трябва класен селекционер отвън. Човек с правилен и, най-вече, абсолютно безпристрастен поглед... Треньор, за който играчите да са равни и да няма значение в кой отбор играят. Само да са качествени.
Това е!
Аз казах.
Когато си прост, то е завинаги!