viroglav написа:"Правилният" футбол на Мъри е губещ и това е повече от видно. В Европа има два отбора, които практикуват тези схеми. Единият е на Пеп Гуардиола, а другият на сър Алекс. Но разликата с нашия е, че Барса и Манчестър Юн. хвърлят стотици милиони евра, за да си осигурят футболисти, които могат да го прилагат и на практика. Схемите на Мъри са приложими в нашите условия само на теория и то с много условности. Ако вкараме първи гол, ако имаме късмет и т.н. Просто е неприложим и се учудвам, че продължава да си вярва въпреки провалите с Левски, след това в Ловеч, а сега и с националния отбор. Изгледайте един мач на Манчестър Юн. в Премиършип и ще забележите, че голови положения пред тяхната врата почти липсват. Рядко се намира отбор, който да ги атакува с пълни сили. Почти всички се защитават. До момента, в който срещу тях се изправят Челси, Ливърпул, Арсенал и ги смачкват с преса. Няма да забравя мачовете им с Ливърпул миналия сезон. Изглеждаха безпомощни. Левски също се опитва да практикува такъв футбол, но се видя и с Дебрецен, че просто нямат необходимите изпълнители. Междувпрочем мачовете на Левски с Дебрецен донякъде ми заприличаха на снощния ни мач с Италия. Противника ни вкарваше, а ние се мъчехме да играем красиво. Това е утопия. По този начин освен някой комплимент от бразилски коментатор, друго няма да постигнем. Ако Мъри не може да побеждава, защо да стои в националния. Да губим красиво е черта за мазохистично настроени. Нещо подобно се опита да приложи и Стоичков, но и той не успя. С такъв футбол цели не се постигат.
Виж пич......според мен начина ни на игра е правилен и добър ! Друг е въпроса че бяха сбъркани изпълнителите ( говоря за снощният мач ) Видя се, че когато изнесохме по напред играта и успявахме по за дълго да задържим топката......италианците не са толкова опасни ! От това нагоре, се и изнервяха.....неможеш да отречеш, че с заиграването на нашата си игра през второто полувреме, дойдоха и головите ситуации......които нашите за пореден път пропуснаха !
За мен лично.....стилът който Стоилов налага е идеален за България ! Трябват ни съвсем малко корекций ( разбирай други изпълнители ) и нещата ще потръгнат !