ASENOVSKI VOYN написа:dunavfc написа:Винаги след всяко едно ново правителство чувам едно и също..."Това е най-лошото правителство,което съм виждал".Употребяваше се след управлението на СДС,после при царя,после при тройната коалиция,сега за ГЕРБ...знам че манталитета ни е робски,нихилистичен,пораженски,черноглед,но все пак,защо няма хора,които да кажят "Който и да ни управлява от нас си зависи" ? В България от десетилетия се случват изключителни абсурди за които държавата няма толкова голяма тежест или пък изобщо не зависи от нея,но никога не се упрекваме сами себе си,а все търсим вина в Бойко,Станишев,Доган,Царя,Костов и т.н.
Държавата ли е виновна,че хората масово не си плащат данъците ?
Държавата ли е виновна,че медиците,полицаите и учителите мислят,като своя алтернатива само за чужбина,защото тук са унижавани не само заради ниските заплати,които държавата просто няма как и да иска да увеличи драстично,а заради постояните унижения от страна на самото общество..Как е възможно в една нормална страна да отиде лекар да спаси човешки живот и да бъде зверски пребит ? Как е възможно граждани на една страна ( и то европейска ) да изпитват такова неуважение и омраза към органите на реда,към които обаче винаги се обръщат,когато имат нужда ? Как е възможно пожарник да се употребява,като нещо лошо,пошло,въпреки,че тези хора спасяват човешки животи всеки ден ?
Държавата ли е виновна,че забранява пушенето и веднага хитрият българин,се опитва да намери вратичка,да намери пролука с която на воля да си пуши блажевно ?
Държавата ли е виновна,че хората си хвърлят боклуците направо през балконите ? Държавата ли е виновна,че нейните служители,например в БДЖ,вместо да си вършат работата,точат нафта ?
Не мога да разбера,защо 90 % от българите се оплакват,че политиците крадат и са алчни,а те самите,ако имат възможност и са на техните места,биха били сторили същото
Е ти направо ме разби с тази твоя мисъл![]()
Моля те да прочетеш какво си написал и да изтриеш, че много се излагаш ( него казвам с никакво чувство на злоба )
Въпрос на гледна точка! Аз не мисля, че човека е написал глупости, напротив много точно е поставил въпросите. Най лесно е да търсим причината в другите, а самите ние какво правим? Ако манталитета ни като нация беше друг, и управниците ни щяха да са други!