История на футбола в гр. Бургас

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Futbolen_istorik
Контакти:

Re: История на футбола в гр. Бургас

Мнениеот Futbolen_istorik » 25 ное 2012 18:44

Според мен Нефтохимик трябва да почита както своята история така и историята на Локомотив Бургас, както примерно австрийския Адмира Вакер http://en.wikipedia.org/wiki/FC_Admira_Wacker_M%C3%B6dling и варненския Черно море, които са наследници на двата обединили се отбора
4 май 1924г. е велика дата за спорта в Ст. Загора на него ден спортистите от "Борислав" и "Рекорд" си подават другарска ръка и поставят основите на една здрава и мощна организация "Бероя"

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 25 ное 2012 19:33

Futbolen_istorik написа:Според мен Нефтохимик трябва да почита както своята история така и историята на Локомотив Бургас, както примерно австрийския Адмира Вакер http://en.wikipedia.org/wiki/FC_Admira_Wacker_M%C3%B6dling и варненския Черно море, които са наследници на двата обединили се отбора

По-старите го правим
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

Потребителски аватар
Futbolen_istorik
Контакти:

Мнениеот Futbolen_istorik » 26 ное 2012 01:43

NEFTOCHIMIK 1962 написа:
Futbolen_istorik написа:Според мен Нефтохимик трябва да почита както своята история така и историята на Локомотив Бургас, както примерно австрийския Адмира Вакер http://en.wikipedia.org/wiki/FC_Admira_Wacker_M%C3%B6dling и варненския Черно море, които са наследници на двата обединили се отбора

По-старите го правим

То хубаво го правите, но по-добре щеше да е ако профила ти се казва Нефтохимик 1932г., по-старите е логично отколкото по-младите, заблуждаваща фраза е например че сте рожба на Нефтохима от това идва това отърсване от Локомотив, а в момента на обединението Локомотив е по-силния и титулуван отбор, тоест отбора минава на издръжка от едно ведомство към друго, от БДЖ към Нефтохима, такива примери много, най-очеваден е Левски (София) през 1944г. се обединяват с ПСК (пощенски спортен клуб) под името ПСК Левски и стават отбор на пощите и си носят тяхната си история не на пощаджиите, през 1969г. след обединението със Спартак минават към МВР но запазват истинските си корени. Друг пример Локомотив (Пловдив) основан през 1926г. под името Спортклуб, през 1949г. обединил се с Локомотив под името Торпедо и през 1951г. преименуван на Локомотив.
4 май 1924г. е велика дата за спорта в Ст. Загора на него ден спортистите от "Борислав" и "Рекорд" си подават другарска ръка и поставят основите на една здрава и мощна организация "Бероя"

nasko75

Мнениеот nasko75 » 27 ное 2012 01:17

хахаха, Братле, не се излагай
Спортклуб Пловдив и Локо Пловдив НЯМАТ АБСОЛЮТНО НИЩО ОБЩО
тъй като си футболен историк, най-добре се свържи с Бай Силви Милчев, който е най-активно работтещит човек през последните години по този въпрос или с неговия приятел Стефан (ако не се лъжа Гецов му е фамилията). И добре знтаеш, че той не е "жълт папагал", така че раблотата му е тотално безпристрастна
по времето на СПортклуб никой не е имал никаква идея що е то Локо Пловдив и т.н Локомотив Пловдив е един създаден отбор след 9.9.1944 от хора, които са искали да останат във футбола и са обединили оттук онттам други люде, притеснени, че със закриването на техните отбори ще си отидат и те
т.е Локомотив Пловдив е основан през 1949 година, а от 1951 носи това име. Това е истината, другото са измислици
те дори нямат идея за името, няма на какво да стъпят...според тебе, дали някой от клубовете Караджа или Парчевич си е мислил "Айде сега да стане 9-и септември, че да станем най-после Локомотив" :))))
Те са се слели с идеята да оцелеят временно, пък каквото стане

nasko75

Мнениеот nasko75 » 27 ное 2012 01:21

калпазанчо написа:Миро, те половината отбори ако им се гледа дословно прехвърлянията юридически то няма да има кой да празнува повече от 30-40 годишни. Етър, Берое, Локо ПД, Ботев ПД, Пирин, Черноморец, Нефтохимик, че дори Левски имаха някакви глуспости от този сорт заради Лафчис, даже и емблемата не им даваше...........са само малка част от отборите. Това не пречи на автобусите и емблемите им да са 1920 и кусур на Етър, и т.н. 8-)
п.п. А защо съжаляваш, че си бил на събранието можеш ли да споделиш, че ми стана любопитно?

Влади, при Левски не е проблема в Лафчис, а в Петър Петров-Пешо Кучето...който беше регистрирал емблемата от Царско време и името "ФК Левски", та затова говедата бяха Левски-1914
обаче като дойде Чорни и Грашнов, като му пратиха на Пешо Кучето два черни мерцедеса с момчета-съветници и всичко мина за 10 минути с тая стара емблема и регистрация...което показва, че в българия основно така се решават проблемите с такива тепегьози, дето не знаят какво искат

nasko75

Мнениеот nasko75 » 27 ное 2012 01:30

Аз не мога да разбера какъв е проблема да си създаден когато си
защо им е на Черно море и Локо Пловдив да се изкарват от преди 9 септември? след като те са създадени от комунистите - това е ясно като бял ден
да не говорим за Чорбата, които пък най-безсрамно си приписват историята на АС-23
когато си създаден - тогава...Просто не всички са имали шанса да са като Славия, които са водили стриктен архив от първия ден до днес...но затова Славия в очите на западняците е специален клуб и аз имах възможността да се убедя в чужбина на това

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 27 ное 2012 10:03

Насе. За това и аз уважавам Славия. Оня ден в София видях много беловласи хора на преклонна възраст, които бяха със значки на Славия. Истински фенове. Какви претенции можем да имаме към този истински и най-стар БГ отбор ?
Тук си мерим пишките, кой е по-стар, кой по-истински, кой е по-по. Не знам дали е от годините, възрастта, възприятията ми и усещането ми, но за мен историческите анали нямат такова значение, каквото има сегашната действителност около мен. ПСФК, ПК, ОФК, ФК - през оная работа ми е. Искам да виждам работещ и силен Черноморец. Този Черноморец го обичам в пъти повече от префърцунения Балъков такъв. Не, че името му беше различно от ПСФК, но във времена на стагнация, ограничения, паричен дефицит и дългове натрупани от чужд масраф да вадиш три ( 3 ) отбора за 18 месеца и трите отбора да са сред "богопомазаните" в класирането говори за качество, класа и правилност в методиката и управлението в клуба. Все неща, които през годините са ни убягвали - я с партийна, я с чуждо-комерсиална повеля. Убеден съм, че това е начина и, ако до преди година се ядосвахме, че си "разваляме'' отбора, като продаваме, сега вече понасям тези вести спокойно и с надежда.
ПС: Уважавам и хората историци, но нека не преиначаваме и днешната действителност. Нека я оставим да се развива и да поема в аналите и статистиката. Такава, каквато е.
Както писа и Наско. Не ни пречи да приемаме фактите такива, каквито са. Ако за някой ПСФК е на 7 седем години за мен Черноморец е много по-голям - в пряк и преносен смисъл. Черноморец е детството ми, включая и това на дедите ми. Абревиатурите пред това име и след него са, като слиповете ми. Днес надявам едните, утре другите, но "оная" работа в тях винаги е с мен... независимо от различията. :P
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 27 ное 2012 10:57

Споделям мнението на Нейчо, както и много други мои приятели. Има и такива, които не го приемат по този начин - тяхна си работа, те си изразяват мнението по един друг начин (не стъпват на този стадион). По-важното е обаче, че аз и такива като мен и Нейчо не си налагаме насилствено мнението както едни други фенове. Затова съм горд, че съм фен именно на Черноморец, че на стадиона ходят хора, споделящи моето и Нейчовото мнение. На 7, на 37, 93, 97...все тая. То е въпрос на усещане, на чуство за принадлежност. Нямам роднини, които да са били на работа в Нефтокомбината, не съм живял в Славейков (там са били настанявани работниците в комнината) или Лазур, затова и вероятно не съм фен на работническия отбор. За техния стадион научих едва 1996 или 1997 година. А на мачове на Черноморец съм бил за пръв път края на 80те. Евала за постиженията на онзи оптбор, на който също съм бил на мачове и истински съм се радвал като бургазлия когато са побеждавали Левски и ЦСКА, независимо че успехите там бяха плод на пилеенето на едни пари. На никого не му пукаше тогава чии пари се харчат, на никой не му пукаше 20те рейса за Варна кой ги плати, кой плаща за безплатния вход и томболите за чушкопеци. Ама сега удобно се правят на високоморални. Не, пичове, удобното лицемерие си е все лицемерие. И на двата отбора са ни толкова оцапани гащите, че няма накъде повече ;)
п.п.
***********СЕВЕР
***ЗАПАД*******ИЗТОК
*************ЮГ

ЧЕРНОМОРЕЦ - НИКОЙ ДРУГ!
[center]Member of Old School Boys [/center]

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 27 ное 2012 11:04

nasko75 написа:Аз не мога да разбера какъв е проблема да си създаден когато си
защо им е на Черно море и Локо Пловдив да се изкарват от преди 9 септември? след като те са създадени от комунистите - това е ясно като бял ден
да не говорим за Чорбата, които пък най-безсрамно си приписват историята на АС-23когато си създаден - тогава...Просто не всички са имали шанса да са като Славия, които са водили стриктен архив от първия ден до днес...но затова Славия в очите на западняците е специален клуб и аз имах възможността да се убедя в чужбина на това

И каква история на АС-23 сме си приписали?Навсякъде сме 1948г.!Общото между ЦСКА и АС-23 е,че са били така да се каже военни отбори което разбирасе не ни прави наследници на този клуб!Тук даже е обратния вариант на този с Черноморец!Спорът кога е създаден,на кого е наследник ПСФК,Дражев и всички други глупости са без значение!Както и Нейчо казва за него отбора е този от детството му!Аз също утре и да се изкарат някакви документи за връзка между ЦСКА и АС-23,няма да си променя мнението!За мен историята на моят ЦСКА започва на 5.05.1948!

Потребителски аватар
Futbolen_istorik
Контакти:

Мнениеот Futbolen_istorik » 28 ное 2012 09:31

BRF написа:
nasko75 написа:Аз не мога да разбера какъв е проблема да си създаден когато си
да не говорим за Чорбата, които пък най-безсрамно си приписват историята на АС-23когато си създаден - тогава...Просто не всички са имали шанса да са като Славия, които са водили стриктен архив от първия ден до днес...но затова Славия в очите на западняците е специален клуб и аз имах възможността да се убедя в чужбина на това

И каква история на АС-23 сме си приписали?Навсякъде сме 1948г.!Общото между ЦСКА и АС-23 е,че са били така да се каже военни отбори което разбирасе не ни прави наследници на този клуб!Тук даже е обратния вариант на този с Черноморец!Спорът кога е създаден,на кого е наследник ПСФК,Дражев и всички други глупости са без значение!Както и Нейчо казва за него отбора е този от детството му!Аз също утре и да се изкарат някакви документи за връзка между ЦСКА и АС-23,няма да си променя мнението!За мен историята на моят ЦСКА започва на 5.05.1948!

По твоята логика ЦСКА трябва да е основан през 1969г. През 1948г. се обединяват ЦДВ (военния отбор) и Септември, през 1969г. пак се обединяват ЦСКА червено знаме (военния отбор) и Септември, ха сега ми обясни защо се води основан 1948г., а не 1969г. когато същите два отбора се обединяват пак

Върни се в “Черноморец”