История на футбола в гр. Бургас

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Re: История на футбола в гр. Бургас

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 22 ное 2012 23:34

Ами да де,щом Левски е ВЪЗТАНОВЕН през 1956,значи би трябвало да носи историята на онзи Левски от преди 1944.А Ботев Бургас приема актива(точките в първенството до момента) от Левски Бургас,тъй като Левски е играл в Б група по това време.Ето го това първенство-даже след 5-6 кръг е опоменато преименуването http://www.todor66.com/football/Bulgari ... _1959.html
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

nasko75

Мнениеот nasko75 » 22 ное 2012 23:36

Ами ние бяхме на мача с локо Стара Загора два рейса, не знам кои са подкрепяли ДРажката...който със сигурност не е основан 1919 година
и когато аз, цацата, тошко мутанта, Динко, върбан и още 5 лица, на които съм забравил имената, пътувахме заедно за Асеновград във В група, по пътя разминахме рейса на Дражев...те отиваха за Брестник. Там никой не ги подкрепяше..питай Димитър Йотов, той беше вратар, треньор и шофьор на Дражевия отбор...даже като се контузи в Кърджали, са го чакали да го лекуват в местната болница, за да пътуват обратно...
аз в този сезон вложих много енергия в утвърждаването на клуба, Бях и на 1 събрание...[/quote]
Подозирам,че е възможно да съм бил едно от 5-те лица :lol: !При споменаването на Динко,Цацата и Тошко :? ![/quote]

ми може и да си бил ти...те бяха с една малка кола, не знам дали не беше Пунто...пиехме ракия докато чакат да почне мача. И някой изтърва капачката. Но те понеже гении, не преместиха колата, а просто я вдигнаха от четири страни и един се наведе и взе капачката

nasko75

Мнениеот nasko75 » 22 ное 2012 23:40

NEFTOCHIMIK 1962 написа:Ами да де,щом Левски е ВЪЗТАНОВЕН през 1956,значи би трябвало да носи историята на онзи Левски от преди 1944.А Ботев Бургас приема актива(точките в първенството до момента) от Левски Бургас,тъй като Левски е играл в Б група по това време.Ето го това първенство-даже след 5-6 кръг е опоменато преименуването http://www.todor66.com/football/Bulgari ... _1959.html

Ама защо трябва да носи историята на онзи Левски???? само защото името съвпада ли? излагаш се безкрай!
например през 1982 година имаше юношески отбор Ботев'82 Бургас в меден рудник към СТранджански район - аз играех там. Георги Ангелов беше треньор (юноша на Свиленград - случайно попаднал по повод брак в Бургас). Този Ботев не беше продължител на нито един от Ботев-ите преди 9-и септември, нали
преди 3 години имаше просто Ботев (Бургас), основан от Стефан Иванов - бизнесмен със здраво телосложение и гола глава, той да не би да е продължител на някой от предишните Ботев-и, дори и на моят?
Жалко, че Бончо Бонев почина, можеше да го питаш дали Левски Бургас от 1956 е смятан за продължител на Левски Бургас от 1947

nasko75

Мнениеот nasko75 » 22 ное 2012 23:42

NEFTOCHIMIK 1962 написа:Ами да де,щом Левски е ВЪЗТАНОВЕН през 1956,значи би трябвало да носи историята на онзи Левски от преди 1944.А Ботев Бургас приема актива(точките в първенството до момента) от Левски Бургас,тъй като Левски е играл в Б група по това време.Ето го това първенство-даже след 5-6 кръг е опоменато преименуването http://www.todor66.com/football/Bulgari ... _1959.html

Пича прави грешка - не е преименуван, а обединен..просто Черноморски спортист е в зоната, а той зоните не ги дава. Аз обаче ги имам...както и всички Бургаски групи - зона СТранджа, зона Загоре, Бургаско-Ямболска група и каквото се сетиш от "народната" власт до днес....Мислех да пусна тия неща тука или на друго място, но се отказах по две основни причини. Иначе на един "корифей" му ги пратих на мейла,а той взе да ми се дръвчи нещо..ти му даваш, то те плюе...кво да ти кажа

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 22 ное 2012 23:57

nasko75 написа:

Пича прави грешка - не е преименуван, а обединен..просто Черноморски спортист е в зоната, а той зоните не ги дава. Аз обаче ги имам...както и всички Бургаски групи - зона СТранджа, зона Загоре, Бургаско-Ямболска група и каквото се сетиш от "народната" власт до днес....Мислех да пусна тия неща тука или на друго място, но се отказах по две основни причини. Иначе на един "корифей" му ги пратих на мейла,а той взе да ми се дръвчи нещо..ти му даваш, то те плюе...кво да ти кажа

Ами защото ти сам спомена в първия си пост че през 1956 след разпада на ДСО-тата решават да възтановят двата най-популярни отбора от преди 1944-Левски и Черноморец.Единия си остава Левски,а другия-Черноморски спортист.Но дори и да не е пряк носител на историята на онзи Левски,то със сигурност е в основата на Черноморец(закрит през 2006)-ако проследим историята хронологично отзад на пред точно това се получава -Черноморец(2006-1968),Ботев(1968-1958),Левски(1958-1956).................ама както и да е...........Я ми дай зона Странджа-1962-1965 на ЛС
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

nasko75

Мнениеот nasko75 » 23 ное 2012 00:04

NEFTOCHIMIK 1962 написа:
nasko75 написа:

Ами защото ти сам спомена в първия си пост че през 1956 след разпада на ДСО-тата решават да възтановят двата най-популярни отбора от преди 1944-Левски и Черноморец.Единия си остава Левски,а другия-Черноморски спортист.Но дори и да не е пряк носител на историята на онзи Левски,то със сигурност е в основата на Черноморец(закрит през 2006)-ако проследим историята хронологично отзад на пред точно това се получава -Черноморец(2006-1968),Ботев(1968-1958),Левски(1958-1956).................ама както и да е...........Я ми дай зона Странджа-1962-1965 на ЛС

........Черноморец(2006-1968).........доста неточно...по-скоро Черноморец 1968-1995, Черноморец 1995-2004...тук може да се каже, че ДРажката направи още 3-4 Черноморец-а, като регистрация с популярната цел да се спаси от дългове, като стигна до Черноморец (Сливен) дори - регистриран в Сливенски окръжен съд!!! и нататък знаеш
а за зона странджа, ще ти ги дам - но проблем. Само искам да ти кажа, че като гледам как Локомотив Бургас и Нефтохимик са играли дербита, много се смях...оказва се, че Нефтохимик от тогава няма нищо общо с Нефтохимик на Портос, защото Нефтохимик на Порточана е реално ЖДФС Локомотив Бургас...мога да ти разкажа интересна история за Локомотив Бургас от 70-те години. Като играех в Пирне, един от ветераните (вече само фен), ми я разказваше как са правили обединения "ала Айтос 2005"...и за един бараж в А окръжна, игран в Мичурин...ама не се знаят тия работи

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 23 ное 2012 09:16

nasko75 написа:В жестока заблуда сте...от 1958 до 1968 година отборът знаете как се е казвал - Ботев Бургас. А после като падна комунизма, 1994 Черноморец изпадна. Тогава Юрий Копач беше президент, докато опрпавят документацията...и отборът за малко да бъде регистриран ОФК Бургас заради недоглеждане. Така че това е една от регистрациите
после като влязохме в Б вече бяхме с новата...а Дражев има поне 10 регистрации, да не ги вадя
вие точно коя от всички регистрации ще възстановявате? мога да ви помогна с търсенето :) :mrgreen:

Наско , аз нямам претенции да възстановявам нищо , но пък бих приветствал всяко едно действие в тази посока . И 12345 регистрации да е направил Дражев , основното не се променя ... създадения през 2005-а отбор няма никакво основание да претендира за каквато и да е история на Черноморец преди тази година . "Дражевия" Черноморец може и да не е бил създаден през 1919 ... но не се сещам когато един друг отбор празнуваше 90 годишнината си някой тогава да е вадил "исторически доказателства" . Всъщност , напълно е възможно да е имало повод за празник ... не съм запознат в детайли с историята на Вихър Айтос ( чийто правоприемник е сегашния отбор ) . След като си бил на онази среща , значи можеш да споделиш каква е била офертата направена на Дражев ... за да преценят хората , дали е имал основание да я откаже .
Колкото до събранията ... и аз скоро бях на едно . И вече съжалявам за това .

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 23 ное 2012 09:34

Миро, те половината отбори ако им се гледа дословно прехвърлянията юридически то няма да има кой да празнува повече от 30-40 годишни. Етър, Берое, Локо ПД, Ботев ПД, Пирин, Черноморец, Нефтохимик, че дори Левски имаха някакви глуспости от този сорт заради Лафчис, даже и емблемата не им даваше...........са само малка част от отборите. Това не пречи на автобусите и емблемите им да са 1920 и кусур на Етър, и т.н. 8-)
п.п. А защо съжаляваш, че си бил на събранието можеш ли да споделиш, че ми стана любопитно?
[center]Member of Old School Boys [/center]

Потребителски аватар
cena62
Контакти:

Мнениеот cena62 » 23 ное 2012 20:52

Днес ми дадоха доста архиви,ще видя кое е по-интересно и ще го пусна тук.Пускам само едно да видите. :)
Изображение
[center]Черноморец Бургас !
[/center]

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 25 ное 2012 15:46

cena62 написа:Днес ми дадоха доста архиви,ще видя кое е по-интересно и ще го пусна тук.Пускам само едно да видите. :)
Изображение

1972

Върни се в “Черноморец”