Черноморец - Лудогорец FT. 1-0

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
mad forest
Контакти:

Re: Черноморец - Лудогорец FT. 1-0

Мнениеот mad forest » 28 окт 2012 16:39

Bourgas написа:На последния си домакински мач според едно ченге, което е било там, заедно с тях са били около стотина човека. Иначе ако искаш, мога да попитам колко са били, за да ти кажа точна бройка? Нефтохимик имаше много голяма посещаемост като бяха с безплатни билети и когато ходихме и ние, и целия град. Сега такава посещаемост в Бургас не може да бъде достигната, даже и с безплатни билети.

[offtopic]Аз лично ги харесвах докато биеха всички наред и се впечатлявах от препълнения стадион тогава! Това беше преди ремонта и мисля, че събираше около 25 000 тогава! Защо сега в Бургас публиката е малко не знам! Същото важи и за Варна! Явно в тези морски градове футболът е последното забавление за хората![/offtopic]
2012 - Шампион и носител на Купата на България!
2013 - Шампион на България!

k.dimitrov
Контакти:

Мнениеот k.dimitrov » 28 окт 2012 16:42

mad forest написа:
kartago написа:
mad forest написа:Защо му изтрихте поста на Нефтохимик? В крайна сметка не каза нищо лошо, нито излъга с нещо!

Темата е за мача Черноморец - Лудогорец, а ти преди да задаваш такива въпроси е добре да се запознаеш с правилата!

Правилата са ми известни и се придържам към тях до колкото мога! Въпросният пост беше свързан с мача относно посещаемостта на двата отбора ибеше добавено сравнение с посещаемостта на Нефтохимик! Разбрал съм, че тук се трие избирателно това, което не е угодно! Ако се поразровиш в темата ще намериш доста за триене писано от фенове на Черноморец!

Ако не знаеш, Картаго е бивш футболист на Нефтохимик и привърженик на двата бургаски отбора. Често фенове на Нефтохимик се събират в неговото заведение.
Е, ние от Черноморец също го правим време от време.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 28 окт 2012 16:44

volf написа:[quote=
:shock: Колега явно не си разбрал поуста ми или си го чел с различна от моята презумпция. Защо си мислиш, че лутането на Лудогорец не е в актива на Черноморец. Срещу варели нямаше да се лутат, тъЙ, както срещу Миньор Пк миналата година да речем. :)
Впрочем не разбрах, с какво от написаното от мен не си съгласен ? И би ли ми казал, какво е преса за теб, че ми стана интересно. Ако за теб има значение в коя половина се прилага тя в съвременния футбол - не.

Имам професионално отношение към понятието от към баскетбола, но това не пречи да има съответно значение в футбола.
ПРЕСА се налага изцяло и единствено в полето на противника, като му се пречи да премине от фаза защита в фаза нападение.
Счита се за успешна ако топката е овладяна преди противника да се е организирал в фаза нападение.
В собствената си половина се преминава в фаза защита. Когато няма задачи за персонално преследване на противников състезал, а играчите защитават пеедварително указани пространства ( зони-зонова защита ) в своята половина и когато в защитата на тези пространства се включват играчи с нападателни функции е налице НАСИТЕНА ЗОНОВА ЗАЩИТА. ;)
В конкретния случай Лудогорец безуспешно се опитваше да наложи преса.
Защо лутането на Лудогорец не е в актива на Черноморец. - Защото за футболисти с предварително заявена стойност, като тези на Лудогорец, не би следвало да е проблем да преодолее поне един път защитата на който и да е било отбор в ЕВРОПА ( 5 национала).
[/quote]
Колега. За пресата ГРУБО ГРЕШИШ. Не меши баскетбола с футбола. Толкова са далеч, колкото борбата с художествената гимнастика. Прочети що е преса. Постарах се да намеря извадка от учебника в НСА. Чети глава 3, страница 30. Когато го прочетеш ще разбереш, че всъщност нашето си беше не преса, а учебно занятие на тема :преса. Иначе усетих объркването ти за това понятие в момента, когато го раздели на защита и нападение. Впрочем пресата си е преса във всички фази на играта.
Ето:
http://www.nsa-virtualeducation.com/doc ... grafia.pdf
И нещото, заради, което аз се плюнчих в темата на Лудогорец и тук.
Според Н. Tassara (1978) тайната на нападателната игра е да
се създаде пространство “Да затвориш пространство, за да се
открие пространство” e известна негова фраза, която до голяма
степен отразява същността на пресата.

Херо вчера изнесе практическо упражнение ;) Този мач трябва да се гледа с учебника в ръка.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
mad forest
Контакти:

Мнениеот mad forest » 28 окт 2012 16:50

k.dimitrov написа: Ако не знаеш, Картаго е бивш футболист на Нефтохимик и привърженик на двата бургаски отбора. Често фенове на Нефтохимик се събират в неговото заведение.
Е, ние от Черноморец също го правим време от време.

[offtopic]Разбрахме се![/offtopic]

Потребителски аватар
mad forest
Контакти:

Мнениеот mad forest » 28 окт 2012 17:04

Изображение

Това е момента на подаването при вашия гол :)! Въпросът е има ли засада или не? ;)

Потребителски аватар
volf
Контакти:

Мнениеот volf » 28 окт 2012 17:10

ntodorov написа:
volf написа:[quote=
:shock: Колега явно не си разбрал поуста ми или си го чел с различна от моята презумпция. Защо си мислиш, че лутането на Лудогорец не е в актива на Черноморец. Срещу варели нямаше да се лутат, тъЙ, както срещу Миньор Пк миналата година да речем. :)
Впрочем не разбрах, с какво от написаното от мен не си съгласен ? И би ли ми казал, какво е преса за теб, че ми стана интересно. Ако за теб има значение в коя половина се прилага тя в съвременния футбол - не.

Имам професионално отношение към понятието от към баскетбола, но това не пречи да има съответно значение в футбола.
ПРЕСА се налага изцяло и единствено в полето на противника, като му се пречи да премине от фаза защита в фаза нападение.
Счита се за успешна ако топката е овладяна преди противника да се е организирал в фаза нападение.
В собствената си половина се преминава в фаза защита. Когато няма задачи за персонално преследване на противников състезал, а играчите защитават пеедварително указани пространства ( зони-зонова защита ) в своята половина и когато в защитата на тези пространства се включват играчи с нападателни функции е налице НАСИТЕНА ЗОНОВА ЗАЩИТА. ;)
В конкретния случай Лудогорец безуспешно се опитваше да наложи преса.
Защо лутането на Лудогорец не е в актива на Черноморец. - Защото за футболисти с предварително заявена стойност, като тези на Лудогорец, не би следвало да е проблем да преодолее поне един път защитата на който и да е било отбор в ЕВРОПА ( 5 национала).

Колега. За пресата ГРУБО ГРЕШИШ. Не меши баскетбола с футбола. Толкова са далеч, колкото борбата с художествената гимнастика. Прочети що е преса. Постарах се да намеря извадка от учебника в НСА. Чети глава 3, страница 30. Когато го прочетеш ще разбереш, че всъщност нашето си беше не преса, а учебно занятие на тема :преса. Иначе усетих объркването ти за това понятие в момента, когато го раздели на защита и нападение. Впрочем пресата си е преса във всички фази на играта.
Копирам само първите три реда от посочената от ТЕБ глава 3, страница 30 в противовес на това което, е за теб растоянието му баскетбола и футбола.
/ Терминът “преса” произлиза от английския глагол to press, който
означава оказване на натиск, притискане (G. Zeeb, 1998). Той е
възприет във футбола от терминологията на баскетбола./
Обещавам , че ще прочета и останалото /макар, че подобно съм чел преди повече от 20 години, а се оказва че е било основоположно/.

Потребителски аватар
Bartolomej
Контакти:

Мнениеот Bartolomej » 28 окт 2012 17:17

Да при този стоп кадър се вижда , че може би има засада на наш играч
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита

k.dimitrov
Контакти:

Мнениеот k.dimitrov » 28 окт 2012 17:22

Този съдия постоянно не стоеше на линията на засадата, ние го освиркахме второто полувреме, защото поради тази причина не забеляза явна засада на тъмнокожия им нападател по крилото. Всички съдии грешат, въпросът е дали го правят преднамерено или не. Нашите претенции към Пастата миналата година бяха, че ги правеше с умисъл. Вчера централния и страничните също грешаха и при спорни ситуации свиреха в полза на Лудогорец. Защо в репортажа на Лудогорец http://ludogorets.com/news.html?full_news=467 ,не са включени ситуациите, в които можеха да се отсъдят дузпи за Черноморец????
Последна промяна от k.dimitrov на 28 окт 2012 17:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Bartolomej
Контакти:

Мнениеот Bartolomej » 28 окт 2012 17:24

k.dimitrov написа:Този съдия постоянно не стоеше на линията на засадата, ние го освиркахме второто полувреме, защото поради тази причина не забеляза явна засада на тъмнокожия ви нападател по крилото. Всички съдии грешат, въпросът е дали го правят преднамерено или не. Нашите претенции към Пастата миналата година бяха, че ги правеше с умисъл. Вчера централния и страничните също грешаха и при спорни ситуации свиреха в полза на Лудогорец. Защо в репортажа на Лудогорец http://ludogorets.com/news.html?full_news=467 ,не са включени ситуациите, в които можеха да се отсъдят дузпи за Черноморец????

Защото е тяхно видео. Утре нашите ще качат обективното видео :)
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита

k.dimitrov
Контакти:

Мнениеот k.dimitrov » 28 окт 2012 17:30

Проследете внимателно видеото, във форума на Лудогорец вече двама фена на Левски писаха, че топката отскача от №27 от Лудогорец, а не от футболиста на Черноморец.

Върни се в “Черноморец”