На първо място бих казал, че Илиев не избра добър състав. Просто се чудя как можа да предпочете Старокин пред Пинто, който вече е възстановен и даже май изигра 1-2 мача. Също съм шокиран, че Райков не започна титуляр - можеше Прохазка да седне на пейката или пък да играе в средата, а Йовов или Гаджев да остане резерва.
Стойчо пък и мен ме изненада със състава. Не очаквах Нюаджи да е на върха на атаката. Също не очаквах Пакурар да не започне, а Присо да е титуляр. Обаче най-важното беше, че изненада съперника. Присо днес беше един от най-добрите - направо ме е срам, че го плюхме толкова напоследък.
Относно качеството на мача, не съм съгласен, че е бил толкова слаб. Определено беше доста по-динамичен, отколкото в последните сезони. И не го казвам само заради победата - още през първата част бях на това мнение. Не си спомням скоро да съм виждал 2 греди в първите 10 минути. Вярно, че след това до почивката нямаше много ситуации, но пък топката доста бързо стигаше до двете наказателни полета.
Както се случва редовно в последните години, първият отбор, който допусне фрапираща грешка, губи. И сега стана така. До гола мачът беше равностоен, но след това мисля, че стояхме доста по-добре на терена и все още адски ме е яд, че опропастихме 2 отлични атаки. Разбира се Карвальо също изпусна една ситуация, така че и ние имахме късмет.
За съдията бих казал, че може би спести някои каротни за играчи от двата отбора. Може би Бандаловски заслужаваше директно изгонване, че хвана Йорданов за врата, а Мюлдер трябваше да получи втори жълт според мен за фаул срещу Нюаджи. Като цяло обаче реферът в никакъв случай не подпря някой от двата отбора.
И накрая не мога да не пропусна, че ми е много неприятно за Карачанаков - с тези скъсани връзки ще си откара 5-6 месеца извън игра. Скиорли играе на същата позиция и май вече има картотека - може би на него ще почне също да се разчита.
И накрая мога само да кажа честито на всички цесекари. А отборът да стои здраво стъпил на земята, че още в следващия кръг гостуваме на "Ботев" и ще бъде тежко.

[offtopic]Кучето пак позна - вече има 8 от 8.

[/offtopic]
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...