Селекцията в Ливърпул

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
x-ekutor
Контакти:

Re: Селекцията в Ливърпул

Мнениеот x-ekutor » 17 окт 2012 09:29

Нали го виждаш нашия латино.Като му подадат топката играе все едно няма съотборници,стига до наказателното поле и се мята като рибка.Идват ми в повече тези манекенщини,симулации и театралничения,които идват от Южна Америка.Просто това им е стила на игра,а не стила на Ливърпул.Този Ливърпул,който е ставал шампион.Трябва ни сърцат нападател,който да се раздава максимално.А с това са закърмени на Албиона,ако ще и да са дървосекачи.Пък и знаят историята на Ливърпул,не е като да не са чували за клуба преди да дойдат в него :mrgreen:
Просто футболът в Англия е различен.Той е най-незасегнат от тактически схеми.Зверски много се тича,много движения,много празни пространства именно заради многото тичане,пасове в тези празни пространства,невероятни голове...Този футбол не е за латиноамериканци.Кога ще накараш някой южняк да тича повече от 4км - никога.Кажи ми един доказан латино в Англия - никой!Може би донякъде Тевес,но и той си показа южния характер и си изпати.В Англия пробиват само европейци и африканци с доста малко изключения.И Пеле и Марадона от най-добрите си години да дойдат да играят в Англия,няма да постигнат нищо!
Един бърз пример от злополучен за нас мач.Срещу МЮ,пробивът на Валенсия за втория им гол.Беше останал сам срещу вратаря.Ако беше световна класа нямаше да се поколебае да стреля и да вкара,но той си е измислен южен манекен,при това знае че е такъв.Изчака 4 секунди някой да го настигне и падна за дузпа.Какво повече да коментирам.Това не е футбол.Който иска да гледа латино сапунени опери-да си гледа португалското първенство.В Англия няма място за такива изпълнения!
И пак казвам,изразявам лично мнение по въпроса.Но то е базирано на неоспорими доказателства и богат опит.На 40 години съм,не съм някой келеш.Доста мачове съм изгледал и не говоря празни приказки ;) :)
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Karsa Orlong
Контакти:

Мнениеот Karsa Orlong » 17 окт 2012 13:20

x-ekutor написа:Кажи ми един доказан латино в Англия - никой!

След дебюта си за Сити, в който вкара два гола и направи асистенция, Агуеро заяви "Ще отнема титлата от Юнайтед". И го направи в последния кръг с гол в последните секунди, като междувременно беше вкарал брой голове, равняващи се на 50% от головете на Ливърпул за сезона със сърцатия (или не чак толкова) кон в атака. За мен това си е доказване, дори и нищо да не направи от тук нататък. А той си започна ударно и този сезон ;)
P.S. Да не забравяме и Масчерано ;)

Потребителски аватар
x-ekutor
Контакти:

Мнениеот x-ekutor » 17 окт 2012 13:40

Karsa Orlong написа:
x-ekutor написа:Кажи ми един доказан латино в Англия - никой!

След дебюта си за Сити, в който вкара два гола и направи асистенция, Агуеро заяви "Ще отнема титлата от Юнайтед". И го направи в последния кръг с гол в последните секунди, като междувременно беше вкарал брой голове, равняващи се на 50% от головете на Ливърпул за сезона със сърцатия (или не чак толкова) кон в атака. За мен това си е доказване, дори и нищо да не направи от тук нататък. А той си започна ударно и този сезон ;)
P.S. Да не забравяме и Масчерано ;)

Агуеро е безкрайно талантлив голмайстор.Не умаловажавам това,което направи предния сезон,но е само един сезон.Ще видим какво ще направи оттук нататук.За него е прекалено рано да говорим.Все пак и Торро първия сезон при нас вкара 33 гола,а следващите сезони по 17-20.За Масчерано съм склонен да се съглася с теб,бях го забравил,защото си мислех само за атакуващи футболисти.Винаги има изключения.Играч с характер и себераздаване.Такива ни трябват в момента,а не лигльовци :) В този ред на мисли Лукас също е успешен трансфер,макар да не е играл вече почти 2 години.Но това са единици,при това дефанзивни.А аз говорех за нападател,от който се нуждаем.От първата минута да започне да тормози и мачка противниковата защита и да не се отказва дори в 95-тата минута.Ето такъв латино няма в Англия ;)
П.П.Не съм казал никъде,че Керъл играе със сърце и се раздава :)

Потребителски аватар
shelvey33
Контакти:

Мнениеот shelvey33 » 17 окт 2012 14:36

Liverpool have ruled out making a move for Darren Bent in the January, according to the Daily Mirror.

Понеже се пишеше за него...
П.п. Рейна се е контузил, но за жалост е лека контузия и едва ли ще отстъства от нашите мачове :(
You'll never walk alone !!
[wrapimg=]http://25.media.tumblr.com/173d4862a94c476ba520bd2a7a3b5f52/tumblr_mlh0l3eWCp1qf0sfyo1_500.jpg[/wrapimg]

victor__
Контакти:

Мнениеот victor__ » 17 окт 2012 15:34

Относно южноамериканците в Англия - Агуеро вярно, че е само на един сезон, но това не означава автоматично, че втория ще е провал. Форлан също имаше добри сезоно в ПШ. За Марадона пък изобщо не знам защо го намеси - ако наистина си го гледал - щом направи посредтвени отбори като Аржентина 86 и особенно 90-та, световен шампион и съответно вицешампион, и Наполи в Италия, едва ли щеше да има затруднения в Англия. Изобщо да се оспорва качествата на южномариканските футболисти е малко наивно. Я вземи един Хавиер Занети и ми дай еквиалент на европейски или африкански футболист със същото себераздаване на терена. Има го и това - трудно свикват с живота в Англия, но поне за Суарез това не би трябвало да важи, говоря повече за тези които директно идват от Ю.Америка. Нееднократно се каза вече - Суарез страда от липсата на добър център нападател. И сто пъти предпочитам за негов партньор също няколй латинос, отколкото трансферни британски недоразумения като Коня. Мерси от такова себераздаване.

Потребителски аватар
x-ekutor
Контакти:

Мнениеот x-ekutor » 17 окт 2012 16:00

victor__ написа:... Я вземи един Хавиер Занети и ми дай еквиалент на европейски или африкански футболист със същото себераздаване на терена...

Гатузо,Джон Оби Микел,Томас Гравесен...Последният съм го признал по себераздаване за всички времена,въпреки че е от Евертън.
Сега по въпроса - аз не успорвам качествата на южноамериканците.Просто те не са подходящи за футбола в Англия.Пък и повечето латино не са типични централни нападатели,от какъвто имаме нужда.Те са "winger-striker".На нас ни трябва таран,не Керъл,но подобен.Освен това латинотата са скъпи.Играят когато искат,почиват си на терена,когато искат и т.н.Искам да видя борбен Ливърпул с биткаджии като Иън Ръш,Джон Барнс,Роби Фаулър,Джейми Реднап...Това не може да се получи с разни латино-звезди.
Въпреки всичко,колкото и да си пишем тук,едва ли някой ръководен фактор в Ливърпул някога ще го прочете.Дори и да го прочете,едва ли ще му обърне внимание :mrgreen:
Важното е да става дискусия,а не спор.Да си казваме мненията без нападки или обиди и да се уважаваме ;)

victor__
Контакти:

Мнениеот victor__ » 17 окт 2012 16:12

Гатузо - ок, ама Гравесен за мен е един типичен дървар и не може да се сравнява със Занети..... И наистина тук не става въпрос да се нападаме или обиждаме, все пак е форум и всеки има право на мнение.
Само с борба не става, трябва си и техника. Освен това - казваш таран, но стила който иска да наложи Роджърс изкючва типичния таран, той просто няма място в нея. За отделни мачове да, но не и като основен футболист. Керъл не е лош футболист но именно това че не се вкл в настоящата схема го прави ненужен. В някой друг отбро играещ с дълги и високи топки към ЦН, Керъл ще е безценен. Особенно с някой бързак покрай него. Тип Хески-Оуен.

Потребителски аватар
x-ekutor
Контакти:

Мнениеот x-ekutor » 17 окт 2012 16:25

Аз съм на мнение,че БР прави схемата според наличните футболисти.Затова отсъства типичния таран.Все пак му беше обещан такъв в последния ден от трансферния прозорец,но го излъгаха жестоко,както и нас.Според мен ако имахме таран,или Керъл беше при нас,щяхме да играем 4-4-2 или по-скоро разновидността 4-1-3-2.Точно таран ще се впише отлично при този копиран "тики-така" стил на БР.Но да не забравяме,че Алън не е Шави,а Суарес не е Меси ;)

victor__
Контакти:

Мнениеот victor__ » 17 окт 2012 17:14

Според мен точно в "тики така" стил, няма място за таран. В разиграване с много къси подавания, задържане на топката, тежък център ще остане изолиран от играта и независимо какви са му качествата, ще изглежда като ненужен. Оше повече, че така и отбора се лишава от един футболист. Виж Барса - от кога при тях липсва точно типа централен нападател, който ти искаш? 4-2-3-1 си е идеална с тези футболисти, просто им трябва време да се сработят и да станат отбор според изискванията на Роджърс. Няма да стане за месец два.

Потребителски аватар
x-ekutor
Контакти:

Мнениеот x-ekutor » 17 окт 2012 17:30

За Англия трябва таран,няма как.Защитниците във Висшата Лига не са ниски статисти като тези в Примера,те са брутални.Ако няма таран,за който да се грижат,просто ще убият халфовете :) Аз затова казвам,че "тики-така" на БР е разновидност на каталунското.Няма как да са еднакви,най-малкото заради разликите в качествата на футболистите и разликата в стила на игра в първенствата.Според мен ще се получи доста добре множество късички пасчета,бавно напредване към вратата на противника и изведнъж едно изненадващо центриране към тарана,или извеждащ пас към Суарес,който ще се е освободил тъкмо защото таранът му е осигурил заслон или коридор.Все пак колкото фенове,толкова и стратегии.Но гледам английски футбол от доста време и винаги се играе с двама нападатели.Който е играел с един,никога не е постигал нещо значимо.

Върни се в “Ливърпул”