Просто футболът в Англия е различен.Той е най-незасегнат от тактически схеми.Зверски много се тича,много движения,много празни пространства именно заради многото тичане,пасове в тези празни пространства,невероятни голове...Този футбол не е за латиноамериканци.Кога ще накараш някой южняк да тича повече от 4км - никога.Кажи ми един доказан латино в Англия - никой!Може би донякъде Тевес,но и той си показа южния характер и си изпати.В Англия пробиват само европейци и африканци с доста малко изключения.И Пеле и Марадона от най-добрите си години да дойдат да играят в Англия,няма да постигнат нищо!
Един бърз пример от злополучен за нас мач.Срещу МЮ,пробивът на Валенсия за втория им гол.Беше останал сам срещу вратаря.Ако беше световна класа нямаше да се поколебае да стреля и да вкара,но той си е измислен южен манекен,при това знае че е такъв.Изчака 4 секунди някой да го настигне и падна за дузпа.Какво повече да коментирам.Това не е футбол.Който иска да гледа латино сапунени опери-да си гледа португалското първенство.В Англия няма място за такива изпълнения!
И пак казвам,изразявам лично мнение по въпроса.Но то е базирано на неоспорими доказателства и богат опит.На 40 години съм,не съм някой келеш.Доста мачове съм изгледал и не говоря празни приказки