pesho_1913 написа:Време е да обобщим представянето на немските отбори в първите кръгове на Шампионска Лига и Лига Европа.
Изключително съм доволен от начина, по който стартираха тимовете в Шампионска Лига. 3 отбора, 3 победи. Особено щастлив съм, че моят тим тръгна с победа(доста изстрадана, но пък много сладка) и така за първи път в историята си в Шампионска Лига, Борусия победи холандски отбор у дома. Преди мача се надявах на победа, така се и получи. Супер!
Радвам се и на победите на Шалке 04 и Байерн. Какви ли не коментари четох, че "миньорите" няма как да вземат мача в Гърция, че Олимпиякос са сглобили много силен тим и че двубоят ще завърши 1Х, но 2-ката - надали. Е, получи се обратното, напук на всички "специалисти".
Байерн - преди мача бяха считани за фаворити, спечелиха(макар и с малко проблеми в последните минути) Признавам си, че не гледах двубоя, но от репортажа видях, че испанците са върнали едно попадение в края и е било напечено до последния съдийски сигнал. Можело е да се получи гаф, но в крайна сметка нещата се получиха така, че 3-те отбора завършиха подобаващо първия кръг от турнира.
И сега, Лига Европа.. Ами, какво да кажа.. Изобщо не съм с доволен от резултатите и останах с доста лоши впечатления. Единствено останах с добри впечатления от представянето на Хановер срещу Твенте. Тъй като изгледах мача, мога да кажа няколко думи: Хановер доказаха, че "Немски ли е отборът, всичко може да се случи". След като падна вторият гол, не вярвах, че 96 ще продължат да се борят. Но пък след попадението на Собиех, просто бях убеден, че немският тим ще изравни. Получи се хаос и разконцентрация в играта на домакините и не беше дълго чакането, докато Хановер изравниха.(Да, головете бяха доста случайни, но пък понякога си трябва и късмет) А Хановер имаха огромен късмет! Положенията в даденото от съдията продължение могат да накарат треньорите, играчите и феновете на Твенте да си "изядат ушите". Добър мач за Хановер. За жалост, само те ми харесаха с представянето си. Байер Леверкузен, Щутгарт и Мьонхенгладбах не ги гледах, но тези равенства ме карат да не се чувствам оптимист относно следващите им мачове. Щутгарт ги разбирам. В момента се намират в някаква криза, дупка, дано по-скоро я преодолеят, но Борусия да не могат да победят АЕЛ Лимасол, а пък "аспирините" у дома да не могат да се справят с Металист.. Е, тук нямам обяснение. Да се надяваме, че по-бавно ще наберат темпо и в последствие ще започнат да се представят по-добре в турнира. Поне така се надявам..
Както биха казали феновте на калото и ВЛ: "Германските отбори не се хвърлят в ЛЕ"