Германски футбол (2012/2013)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Re: Германски футбол (2012/2013)

Мнениеот MCMXIII » 21 сеп 2012 09:14

pesho_1913 написа:Време е да обобщим представянето на немските отбори в първите кръгове на Шампионска Лига и Лига Европа.
Изключително съм доволен от начина, по който стартираха тимовете в Шампионска Лига. 3 отбора, 3 победи. Особено щастлив съм, че моят тим тръгна с победа(доста изстрадана, но пък много сладка) и така за първи път в историята си в Шампионска Лига, Борусия победи холандски отбор у дома. Преди мача се надявах на победа, така се и получи. Супер!
Радвам се и на победите на Шалке 04 и Байерн. Какви ли не коментари четох, че "миньорите" няма как да вземат мача в Гърция, че Олимпиякос са сглобили много силен тим и че двубоят ще завърши 1Х, но 2-ката - надали. Е, получи се обратното, напук на всички "специалисти".
Байерн - преди мача бяха считани за фаворити, спечелиха(макар и с малко проблеми в последните минути) Признавам си, че не гледах двубоя, но от репортажа видях, че испанците са върнали едно попадение в края и е било напечено до последния съдийски сигнал. Можело е да се получи гаф, но в крайна сметка нещата се получиха така, че 3-те отбора завършиха подобаващо първия кръг от турнира.
И сега, Лига Европа.. Ами, какво да кажа.. Изобщо не съм с доволен от резултатите и останах с доста лоши впечатления. Единствено останах с добри впечатления от представянето на Хановер срещу Твенте. Тъй като изгледах мача, мога да кажа няколко думи: Хановер доказаха, че "Немски ли е отборът, всичко може да се случи". След като падна вторият гол, не вярвах, че 96 ще продължат да се борят. Но пък след попадението на Собиех, просто бях убеден, че немският тим ще изравни. Получи се хаос и разконцентрация в играта на домакините и не беше дълго чакането, докато Хановер изравниха.(Да, головете бяха доста случайни, но пък понякога си трябва и късмет) А Хановер имаха огромен късмет! Положенията в даденото от съдията продължение могат да накарат треньорите, играчите и феновете на Твенте да си "изядат ушите". Добър мач за Хановер. За жалост, само те ми харесаха с представянето си. Байер Леверкузен, Щутгарт и Мьонхенгладбах не ги гледах, но тези равенства ме карат да не се чувствам оптимист относно следващите им мачове. Щутгарт ги разбирам. В момента се намират в някаква криза, дупка, дано по-скоро я преодолеят, но Борусия да не могат да победят АЕЛ Лимасол, а пък "аспирините" у дома да не могат да се справят с Металист.. Е, тук нямам обяснение. Да се надяваме, че по-бавно ще наберат темпо и в последствие ще започнат да се представят по-добре в турнира. Поне така се надявам..

Както биха казали феновте на калото и ВЛ: "Германските отбори не се хвърлят в ЛЕ" ;) Това не е хубво.
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
pesho_1913
Контакти:

Мнениеот pesho_1913 » 21 сеп 2012 10:23

MCMXIII написа:
pesho_1913 написа:Време е да обобщим представянето на немските отбори в първите кръгове на Шампионска Лига и Лига Европа.
Изключително съм доволен от начина, по който стартираха тимовете в Шампионска Лига. 3 отбора, 3 победи. Особено щастлив съм, че моят тим тръгна с победа(доста изстрадана, но пък много сладка) и така за първи път в историята си в Шампионска Лига, Борусия победи холандски отбор у дома. Преди мача се надявах на победа, така се и получи. Супер!
Радвам се и на победите на Шалке 04 и Байерн. Какви ли не коментари четох, че "миньорите" няма как да вземат мача в Гърция, че Олимпиякос са сглобили много силен тим и че двубоят ще завърши 1Х, но 2-ката - надали. Е, получи се обратното, напук на всички "специалисти".
Байерн - преди мача бяха считани за фаворити, спечелиха(макар и с малко проблеми в последните минути) Признавам си, че не гледах двубоя, но от репортажа видях, че испанците са върнали едно попадение в края и е било напечено до последния съдийски сигнал. Можело е да се получи гаф, но в крайна сметка нещата се получиха така, че 3-те отбора завършиха подобаващо първия кръг от турнира.
И сега, Лига Европа.. Ами, какво да кажа.. Изобщо не съм с доволен от резултатите и останах с доста лоши впечатления. Единствено останах с добри впечатления от представянето на Хановер срещу Твенте. Тъй като изгледах мача, мога да кажа няколко думи: Хановер доказаха, че "Немски ли е отборът, всичко може да се случи". След като падна вторият гол, не вярвах, че 96 ще продължат да се борят. Но пък след попадението на Собиех, просто бях убеден, че немският тим ще изравни. Получи се хаос и разконцентрация в играта на домакините и не беше дълго чакането, докато Хановер изравниха.(Да, головете бяха доста случайни, но пък понякога си трябва и късмет) А Хановер имаха огромен късмет! Положенията в даденото от съдията продължение могат да накарат треньорите, играчите и феновете на Твенте да си "изядат ушите". Добър мач за Хановер. За жалост, само те ми харесаха с представянето си. Байер Леверкузен, Щутгарт и Мьонхенгладбах не ги гледах, но тези равенства ме карат да не се чувствам оптимист относно следващите им мачове. Щутгарт ги разбирам. В момента се намират в някаква криза, дупка, дано по-скоро я преодолеят, но Борусия да не могат да победят АЕЛ Лимасол, а пък "аспирините" у дома да не могат да се справят с Металист.. Е, тук нямам обяснение. Да се надяваме, че по-бавно ще наберат темпо и в последствие ще започнат да се представят по-добре в турнира. Поне така се надявам..

Както биха казали феновте на калото и ВЛ: "Германските отбори не се хвърлят в ЛЕ" ;) Това не е хубво.

Каквото и да е, парички влизат в касите при победи. Байерн, Шалке и Борусия спечелиха общо 3 милиона(по един на всеки), в Лига Европа вероятно печалбите са по-малки, но все пак са си придобивки. ;) Не знам дали за равен влизат нови пари в касата. Може би да, но това не трябва да бъде утеха за "Немските Лига Европейци", а да служи като мотивация да печелят, за да могат съответно да се облажат и от финансова гледна точка.
СЛАВИЯ е любов, а не бизнес - ВЪН боклуците от любимия отбор !
[offtopic][wrapimg=]http://orig07.deviantart.net/a121/f/2013/147/3/b/bvb_by_syndikata_np-d66tj6i.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Robbery
Контакти:

Мнениеот Robbery » 21 сеп 2012 12:28

pesho_1913 написа:Време е да обобщим представянето на немските отбори в първите кръгове на Шампионска Лига и Лига Европа. ...

Мачът между Байерн и Валенсия го гледах първото полувреме на живо, а второто по-късно на пълен запис. За този мач не мога да кажа, че Валенсия е накарала баварците да треперят. Да наистина получихме гол, който беще плод на неконцентрация на края на мача и се надявам това да не се случва повече (особено в директните двубой след груповата фаза). След този гол обаче Валенсия не успя да окаже последен натиск, така че не мисля че някой много е треперил на тоя мач.
Вторник много ми хареса поведението на вашия отбор. Не се отказаха до последно и дори и изпуснатата дyзпа не ги разконцентрира и демотивира. Много добро представяне и на Weidenfeller. Дано да продължи да се изявява по този начин, когато се наложи (а срещу Real и Сити това ще се налага) От Шалке също съм позитивно изненадан. Не само че победиха, но и им отмениха редовен гол. Това което не ми хареса обаче са пропуснатите дyзпи. По-нататък ще има отбори, които ще наказват такива небрежности.
Що се отнася до лига Европа, тук представянето бе разочароващо. Лусиен Фавре не знам защо не взе някои основни футболисти, но е факт че Борусия М. се представи трагично и даже с оглед на целия мач биха могли да са доволни с равенството. В 97 (!) минута на мача пропуснаха дyзпа. Като цяло само Хановер могат да са доволни от своя резултат, а пък те са и отбор, които традиционно много се хвърля и раздава в този турнир и феновете това много го oценяват.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 21 сеп 2012 13:13

Фрау Меркел да накара отборите от БЛ, да тренират дузпи! От 4 свирени, 4 изпуснати :shock: Те това е 100 % неуспеваемост.
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 21 сеп 2012 13:24

MCMXIII написа:Фрау Меркел да накара отборите от БЛ, да тренират дузпи! От 4 свирени, 4 изпуснати :shock: Те това е 100 % неуспеваемост.

Има нещо нередно, когато германските отбори не могат да вкарват дузпи :lol: .
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Robbery
Контакти:

Мнениеот Robbery » 21 сеп 2012 14:35

MCMXIII написа:Фрау Меркел да накара отборите от БЛ, да тренират дузпи! От 4 свирени, 4 изпуснати :shock: Те това е 100 % неуспеваемост.

Имам идея как отборите от бундеслигата могaт да увеличат успеваемостта си от бялата точка:

[offtopic]Изображение[/offtopic]
Гърците сигурно вече тренират по този метод.

За чуждестранни футболисти (най-вече турци) и футболисти с чуждестранен произход (Migrationshintergrund) от рода на Йозил.

[offtopic]Изображение[/offtopic]

Sisi 1914
Контакти:

Мнениеот Sisi 1914 » 21 сеп 2012 19:23

Groucho написа:
tevez написа:Бдителен фотограф улови, че заради част от техническите устройства, накичени по нея, се вижда значителна част от гащите на русокосата красавица Брита Хофман.
[wrapimg=]http://img2.sportal.bg/uploads/news/2012_38/images/00386182.jpg[/wrapimg]

Ами много ясно, че ще се вижда значителна част от тия кюлоти. Ако беше нахлузила едни прашки, щеше да се вижда много по-малка част от бельото на репортерката. Русо, ко да го праиш ;)

Не съм сигурна, че ако беше с прашки, щеше да се вижда по-малко.
:mrgreen:
Левски завинаги в моето сърце![

Потребителски аватар
pesho_1913
Контакти:

Мнениеот pesho_1913 » 21 сеп 2012 23:36

Нюрнберг и Айнтрахт направиха силен мач. Победата на гостите ги направи първият отбор, печелил 4 поредни мача, веднага след завръщането си в елита. От играта хубаво впечатление ми направиха Инуи(той и срещу Хамбургер СВ ми хвана окото), Себастиан Роде от Айнтрахт, както и японецът от Нюрнберг. Иначе като цяло, на домакините им липсваше и късметът. Уцелиха греда, изчистена им бе топка от голлинията, в 90-тата минута Полтер пропусна почти 100 процентова ситуация.. Малшанс. С тази си победа, Айнтрахт остават в историята. Да видим докога ще продължат в това темпо. :)
[offtopic][wrapimg=]http://orig07.deviantart.net/a121/f/2013/147/3/b/bvb_by_syndikata_np-d66tj6i.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Robbery
Контакти:

Мнениеот Robbery » 22 сеп 2012 00:01

pesho_1913 написа:Нюрнберг и Айнтрахт направиха силен мач. Победата на гостите ги направи първият отбор, печелил 4 поредни мача, веднага след завръщането си в елита. От играта хубаво впечатление ми направиха Инуи(той и срещу Хамбургер СВ ми хвана окото), Себастиан Роде от Айнтрахт, както и японецът от Нюрнберг. Иначе като цяло, на домакините им липсваше и късметът. Уцелиха греда, изчистена им бе топка от голлинията, в 90-тата минута Полтер пропусна почти 100 процентова ситуация.. Малшанс. С тази си победа, Айнтрахт остават в историята. Да видим докога ще продължат в това темпо. :)

В следващия кръг вие им гостувате. Тогава едва ли ще успеят да вземат нещо.

Потребителски аватар
pesho_1913
Контакти:

Мнениеот pesho_1913 » 22 сеп 2012 00:18

Robbery написа:
pesho_1913 написа:Нюрнберг и Айнтрахт направиха силен мач. Победата на гостите ги направи първият отбор, печелил 4 поредни мача, веднага след завръщането си в елита. От играта хубаво впечатление ми направиха Инуи(той и срещу Хамбургер СВ ми хвана окото), Себастиан Роде от Айнтрахт, както и японецът от Нюрнберг. Иначе като цяло, на домакините им липсваше и късметът. Уцелиха греда, изчистена им бе топка от голлинията, в 90-тата минута Полтер пропусна почти 100 процентова ситуация.. Малшанс. С тази си победа, Айнтрахт остават в историята. Да видим докога ще продължат в това темпо. :)

В следващия кръг вие им гостувате. Тогава едва ли ще успеят да вземат нещо.

Както казах във фен-темата на Борусия, ако изключим победата над Обернойланд за купата, Дортмунд нямат победа на чужд терен от началото на сезона. Загуба за Суперкупа и равенство в Нюрнберг. Ако утре надвият Хамбургер, ще бъдат много мотивирани за успех и във Франкфурт. Разбира се, ще се изправят срещу друг крайно мотивиран тим, който ще се опита да постигне 5-ти пореден успех.

Върни се в “Архив”