Първото е това да се псуват противниците, да се пеят песни против тях, да се обиждат, провокират и тем подобни - лично мен ужасно ме дразни като почне да се пее "цска свине", "селяни", "левски говеда", или пък песни срещу спартак вн. Не разбирам защо е толкова необходимо да се пеят песни обиждащи противниците ни, вместо да се пеят само песни в подкрепа на Черно море! Ако няма достатъчно песни, нека се измислят някакви нови, но само подкрепа към нашия отбор, а не заяжданки със съперниците ни. Мисля си, че всеки противник без значение кой е той, е редно да се уважава и няма смисъл от подобно провокиране чрез песните.
Второ, струва ми се доста тъпо да се отговаря на провокациите на съперниците ни. Дори да пеят песни срещу нас, не е необходимо да се връзваме на техните скандирания и да отвръщаме със същото. Ние да речем си пеем нашите песни в подкрепа на Черно море, а това какво прави съперника си е за негова сметка. Няма смисъл да се тръгва на бой и всякакви такива лумпенски изпълнения (това предполагам по-крайните и импулсивни фенове го правят де). Ние да си гледаме и подкрепяме само нашия отбор и да не ни пука за евентуалните глупости, които противника ще направи.
Трето, като цяло омразата по стадионите или поне на нашия се надявам да спре. Би било много по-яко да можеш да си пиеш бирата с феновете на другите отбори, отколкото да се крадат фанелки и шалчета, да се палят знамена и разни такива глупости. Това малко трудно може да стане с феновете на Левски и ЦСКА да речем, или пък на Ботев Пд, защото колкото по-голяма агитка има един отбор толкова почват да се мислят за мно'о велики разби'ъш ли... ама съм забелязал готини фенове на Черноморец и Лудогорец, които не целят заяждане.
Четвърто, да се търси диалог с полицията, а не да се влиза в разпри с нея. Забелязал съм, че феновете никога не са виновни ...все полицията това и онова. Обаче тия хора са сложени там да спазват реда и сигурността и е добре правилата им да се спазват, вместо все някой да се прави на интересен и на голям мъж и после без да е виновен. Между другото на последния мач не ни дадоха да минем от долния вход нагоре към светофара, което ми се стори абсолютно безсмислено и един пич колата му беше някъде нагоре и искаше да тръгне нагоре да си я вземе и полицая нещо се заяде с него ...в случая не казвам, че полицая е прав, а че ако правилата са да се върви надолу, няма смисъл да се опитваме да минаваме на тънко между капките и да става по-зле, а просто да тръгнем надолу и всичко ще си е наред. Ама повечето май все не търсят вината в себе си, а някъде другаде.
Пето, това със семкаджиите и всякакви такива глупости... аз да речем откак се помня винаги съм имал проблеми с гърлото - ларингити, фарингити и кой знае какво и си ме дразни и кашлям дори без да говоря, викам и пея ...затова и не ми допада идеята да си дера гърлото. Така че за мен не е необходимо да искаме другите да са като нас. Всеки си знае защо, какво, кога и как да прави. Аз тая тема сега реших да я пусна, за да изложа какво според мен е хубаво да се направи, за да станат повече хора активни по отношение на фен-клуб и други подобни структури и техни организирани събития.
Шесто, на мен поне отстрани ми приличат половината на разни пияници и наркомани или пък хлапетии отишли да се правят на големи. Това предполагам е свързано с идеята, че един мъж трябва да изглежда твърд, железен и студен и да всява и пръска страх и респект навсякъде около себе си. Предполагам, че доста слагат там разни маски и се правят на някакви, но то като цяло държавата ни е такава, така че не знам какво да кажа в случая ...както и да е, дано не съм прав в случая

Седмо, повече уважение един към друг като цяло

хайде стига съм го мислил само аз... някой друг ако иска да изрази мнение или предложение да казва :