Фен клуб: Черно море (мнения и предложения)

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Фен клуб: Черно море (мнения и предложения)

Мнениеот ogrizko » 11 сеп 2012 15:07

Не знам дали е най-подходящото аз да пускам подобна тема, защото не членувам във фен-клуба и ми е съмнително това да се промени, но все пак ще си изкажа моето мнение и това дето на мен не ми допада и бих искал да се промени.

Първото е това да се псуват противниците, да се пеят песни против тях, да се обиждат, провокират и тем подобни - лично мен ужасно ме дразни като почне да се пее "цска свине", "селяни", "левски говеда", или пък песни срещу спартак вн. Не разбирам защо е толкова необходимо да се пеят песни обиждащи противниците ни, вместо да се пеят само песни в подкрепа на Черно море! Ако няма достатъчно песни, нека се измислят някакви нови, но само подкрепа към нашия отбор, а не заяжданки със съперниците ни. Мисля си, че всеки противник без значение кой е той, е редно да се уважава и няма смисъл от подобно провокиране чрез песните.

Второ, струва ми се доста тъпо да се отговаря на провокациите на съперниците ни. Дори да пеят песни срещу нас, не е необходимо да се връзваме на техните скандирания и да отвръщаме със същото. Ние да речем си пеем нашите песни в подкрепа на Черно море, а това какво прави съперника си е за негова сметка. Няма смисъл да се тръгва на бой и всякакви такива лумпенски изпълнения (това предполагам по-крайните и импулсивни фенове го правят де). Ние да си гледаме и подкрепяме само нашия отбор и да не ни пука за евентуалните глупости, които противника ще направи.

Трето, като цяло омразата по стадионите или поне на нашия се надявам да спре. Би било много по-яко да можеш да си пиеш бирата с феновете на другите отбори, отколкото да се крадат фанелки и шалчета, да се палят знамена и разни такива глупости. Това малко трудно може да стане с феновете на Левски и ЦСКА да речем, или пък на Ботев Пд, защото колкото по-голяма агитка има един отбор толкова почват да се мислят за мно'о велики разби'ъш ли... ама съм забелязал готини фенове на Черноморец и Лудогорец, които не целят заяждане.

Четвърто, да се търси диалог с полицията, а не да се влиза в разпри с нея. Забелязал съм, че феновете никога не са виновни ...все полицията това и онова. Обаче тия хора са сложени там да спазват реда и сигурността и е добре правилата им да се спазват, вместо все някой да се прави на интересен и на голям мъж и после без да е виновен. Между другото на последния мач не ни дадоха да минем от долния вход нагоре към светофара, което ми се стори абсолютно безсмислено и един пич колата му беше някъде нагоре и искаше да тръгне нагоре да си я вземе и полицая нещо се заяде с него ...в случая не казвам, че полицая е прав, а че ако правилата са да се върви надолу, няма смисъл да се опитваме да минаваме на тънко между капките и да става по-зле, а просто да тръгнем надолу и всичко ще си е наред. Ама повечето май все не търсят вината в себе си, а някъде другаде.

Пето, това със семкаджиите и всякакви такива глупости... аз да речем откак се помня винаги съм имал проблеми с гърлото - ларингити, фарингити и кой знае какво и си ме дразни и кашлям дори без да говоря, викам и пея ...затова и не ми допада идеята да си дера гърлото. Така че за мен не е необходимо да искаме другите да са като нас. Всеки си знае защо, какво, кога и как да прави. Аз тая тема сега реших да я пусна, за да изложа какво според мен е хубаво да се направи, за да станат повече хора активни по отношение на фен-клуб и други подобни структури и техни организирани събития.

Шесто, на мен поне отстрани ми приличат половината на разни пияници и наркомани или пък хлапетии отишли да се правят на големи. Това предполагам е свързано с идеята, че един мъж трябва да изглежда твърд, железен и студен и да всява и пръска страх и респект навсякъде около себе си. Предполагам, че доста слагат там разни маски и се правят на някакви, но то като цяло държавата ни е такава, така че не знам какво да кажа в случая ...както и да е, дано не съм прав в случая :roll:

Седмо, повече уважение един към друг като цяло :idea:

хайде стига съм го мислил само аз... някой друг ако иска да изрази мнение или предложение да казва : :geek:
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Re: Фен клуб: Черно море (мнения и предложения)

Мнениеот ogrizko » 11 сеп 2012 15:11

между другото има предложение да се организира една среща в одаята преди мача с ботев пд да речем, или пък някой друг ден от седмицата и там да се разкрие мистерията какво точно се е случило на онази тайна среща между феновете и играчите ...по едно време имаше някакви събирания в това заведение, обаче аз не съм ходил, така че не съм особено наясно със ситуацията ...във всеки случай - има ли желаещи за подобно нещо - за среща преди мача с ботев, или друг ден от седмицата и там едно от момчетата съфорумци и членове на фен-клуба да ни обясни за какво е ставало дума въпросната вечер :roll: ????
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
fen na batmanlevski
Контакти:

Мнениеот fen na batmanlevski » 11 сеп 2012 15:14

Браво огризко ти си умно дете, съгласен съм със всичко, което си написъл и те подкрепям :)
Вън капитализма от България.

Потребителски аватар
thebully
Контакти:

Мнениеот thebully » 11 сеп 2012 15:38

Въртиш сучиш,много ти е дерт да разбереш какво точно са си приказвали горе във фен-клуба,въпреки че не съм бил горе на тая дата(не ми се ходеше да си го кажа честно),съм присъсвал на поне 4-5 такива срещи през годините че и повече,така че ми и ясно горе-долу какво е било,общо взето от рода тоя що играе на тоя пост а не на другия,що са освободили еди кой си а са взели тоя,защо има контузени футболисти,заплати дават ли се,пари за селекция има ли въобще,чува ли се нещо за стадион и защо Тича е такова състояние,има ли групички в съблекалнята,ей такива неща общо взето-въпросите които се обсъждат тука във форума,никой няма да вземе да тръгне да ти отговаря от форума че футболиста Х каза еди какво си за лицето Y и да се налива масло в огъня, каквото са си говорели горе там си остава,уважавам ги футболистите които са били горе но едва ли са тръгнали да говорят против колегите си,и повярвай ми че 100 % съм убеден че влизат да четат тука :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ай жив и здрав
HASTA DE LA VICTORIA

Потребителски аватар
Кролик
Контакти:

Мнениеот Кролик » 11 сеп 2012 17:33

Веднага познавам че си около 30-те :geek:

Аз бях на 15, когато започнах да ходя на баскетболни мачове. Пях и буйствах (в рамките на нормалното) в зала Конгресна. Абе ... бях на 15 :) Година след година ставах все по спокоен и сега на 32 г. си седя кротко в столчето и се радвам на всеки кош. Т.е. искам да ти кажа, че изборените 7 неща в повечето случаи са свързани със специфичната възраст до 20 г. :mrgreen: Напълно те подкрепям и смятам, че толерантност към противника и подкрепа на своите е идеалния начин за подкрепа :geek:
Майката: Защо вчера си подарил на баба си за рождения ден футболна топка ?
Момчето: А тя защо все книги ми подарява ?

motion_man2
Контакти:

Мнениеот motion_man2 » 11 сеп 2012 18:25

Написах го и в другата тема - членове на фен-клуба няма. Това е истината. Има хора, които към момента се събират от време на време в помещението на фен-клуба.
www.varna1913.com Новият сайт на привържениците на Черно море Варна, към него работи и новият форум!

Ф.К.Ч.М.

Onq

Мнениеот Onq » 12 сеп 2012 09:00

Огризко само като ти видя аватара и ми се повръща.Същото важи и за професионалния ти подпис.След тези седем точки съм убеден , че думата фен за теб е равносилна на мекотело,мрънкащо по форумите и всичко останало за него е ненормално и неморално.Наи-много обаче ми харесва типичната черта на черноморския фен , да обяснява как някой друг трябвало да направи нещо си.Да се измислили песни,ти спусна ли директивата ме интересува.Няма по-гнусна и жалка публика от нашата в цяла България.Айде съберете са верно на тая "Одая" и се запалете дейба дървените философи и антифенове дебилни.

Потребителски аватар
Кролик
Контакти:

Мнениеот Кролик » 12 сеп 2012 09:23

Onq написа:Огризко само като ти видя аватара и ми се повръща.Същото важи и за професионалния ти подпис.След тези седем точки съм убеден , че думата фен за теб е равносилна на мекотело,мрънкащо по форумите и всичко останало за него е ненормално и неморално.Наи-много обаче ми харесва типичната черта на черноморския фен , да обяснява как някой друг трябвало да направи нещо си.Да се измислили песни,ти спусна ли директивата ме интересува.Няма по-гнусна и жалка публика от нашата в цяла България.Айде съберете са верно на тая "Одая" и се запалете дейба дървените философи и антифенове дебилни.

На бас че нямаш 20 г. :mrgreen: Дай коментар на 7-те причини изброени от огризко, вярвам на много хора ще е интересна твоята гледна точка.

Onq

Мнениеот Onq » 12 сеп 2012 09:29

По разборите сте вие.Тея седем точки мое си ги разнищвате с години ,все пак тва ви е силата.Относно баса,ами хайде на бас за една бира.Кажете кога ще сте в одаята да се разплатим :).

Потребителски аватар
Кролик
Контакти:

Мнениеот Кролик » 12 сеп 2012 09:34

Onq написа:По разборите сте вие.Тея седем точки мое си ги разнищвате с години ,все пак тва ви е силата.Относно баса,ами хайде на бас за една бира.Кажете кога ще сте в одаята да се разплатим :).

:) бирата я имаш :geek: дай поне кратък коментар, сега не ми казвай че във фен клуба не правите разбори и не обсъждате треньори и играчи. Т.е. същото което "ние" правим тук :roll:

Върни се в “Черно море”