pens написа:Адски рядко чета и пиша, ама темата ми стана интересна. Та, имам няколко въпроса.
Защо никой е отговори на cska_90? Какво правят феновете на Берое там, в лъвчето, при нас, "лумпените", феновете на Левски?Имаше десетки хиляди свободни места. Никой не е "резерве", това не е кръчма, но имай малко акъл и знай къде е твоето място.
Ама вече толкова пъти лично аз се повтарям, че всички виновни без значение принадлежността следва да си поемат вината. Ето - седнали, викали. Ами нали има ограни на реда - да ги вадят. По-напред четох мнение от син фен, който написа, че старозагорци по никакъв начин не били провокирали боя. Аз не го твърдя, ако е имало нещо да са взети мерки!
pens написа:Защо аз търпя унижения в чужбина, защо ме ровиха 12 пъти до Сараево, защо там не ми позволиха да внеса знаме? За да се прибера и некъв старозагорски боклук да пее к*р за мен? Точно за мен го пее. За мен, за всички фенове на Левски, за Апостола! Защо трябва да го търпя това?
Ми никой не те кара да търпиш. В сектора беше Гугутката. Отива при органите на реда, казва им да вземат мерки срещу провокаторите в същия сектор и че има опасност от съприкосновения и се намира начин да се потуши евентуален проблем.
pens написа:Какво е футболът без спортната злоба? Да знаете, спортната злоба е хубаво нещо, докато ти сече мозъкът. Не е нормално да имаш спречквания със съперник и да седнеш редом с него, без да сте си стиснали ръцете!
Нещо съвсем си объркал киносалона. Съперникът в този мач беше ИТАЛИЯ! Левскарите, Бероиците, Локомотивците, Славистите, Цесекарите и всички останали трябваше да сме от едната страна на барикадата и да викаме "Българи юнаци", през цялото време, вместо "жълта кочина" и вместо да се трепаме като животни и да наричаме това "спортна злоба" и да шамарят невинни фенове и да извличат нагоре момичета и деца, които в други случаи не ги пускат ходят на спортни мериприятия иначе, именно заради такива като биещите се.
pens написа:Какво като момчетата от Локо Пловдив са викали срещу Ботев? Последния път като проверих, България беше демократична държава. А основата на тази политика е равенството между гражданите, права и свободата на словото. Ако искате пълно национално обединение, взимайте си визи за Севернокорейската народо-демократична република. Там има лагери, ала-бала, национално обединение и идентично мислещи хора, които плачат за смъртта на диктатора си.
Пак ти напомням, че мачът беше България - Италия. Мач, в който всички трябваше да гледаме в една посока, вместо да се делим на "буфери" и "жълта кочина", на бероици, викащи КЗЛ и на левскари, част от които налетяха да се бият. В такива моменти следва да сме единни и да подкрепяме България. Жалко е, че не го осъзнаваш това явно.
pens написа:Милене, ти, с абонаментната карта за сектор "В". Толкова много философстваш, че се чудя как не те шамарят и там. По-спокойно го раздавай и гледай нещата с широко отворени очи. Аз също имам "червени" приятели, също пия бира с тях преди и след мач. Не мисли, че си единственият. Разбери, че всеки е различен и не е уравновесен като мен и теб. Някои хора просто не могат да се понасят. Човешки характер му се вика.
А какво да мисли онова момиченце с розовото от снимките в началото, което попадна в мелето и го издърпаха нагоре? Какво му пука на него твоето обяснение за човешкия харакер с всичките му несъвършенства? И какво като имаме приятели в различни украски, след като те не знаят къде са отишли и как да се държат да ги вкарват по арестите и да ги глобяват. Ами има различни характери, на някой може да му се убива, но това не значи, че е нормално да го направи. На подобен мач не трябваше да има бой и песни против български клубни отбори.
pens написа:Всички други, като пишете мненията си с главни букви, това не ги прави смислени и интересни. Ако искате вашето мнение да бъде чуто, протестирайте пред парламента с викове, че феновете на Левски сме гамени и боклуци, и заслужаваме затвор. Протестирайте срещу мен и останалите "сини" момчета. Но ние пак ще бъдем в София, Стара Загора, Варна, Бургас, Пловдив, Сараево, Търнава и на всички места, на които можем да подкрепяме "синята" идея.
Бъдете, но като отидете на мач на Националния отбор със сини фланелки с надпис 7:2 и се биете с фенове на клубни отбори, ще ви набутват по арестите и ще плащате глоби, защото това не е нормално поведение! И правете разлика между мачове на Националния и клубния ви отбор, правете разлика между спортна злоба и желание за саморазправа и съдистични и комплексарски действия. Приемете, че има и нормални хора, които не им харесва да се бият около тях и да стават свидетели на изстъпленията на някакви шайки озлобени и/или комплексирани момченца.
И в заключение - да-не трябваше фенове на Берое да им се дават билети за този сектор, да-явно имат проблеми с други фенски маси, да-не следваше да са на точно това място, НО ако бяха на което и да е място в сектор Б, проблемът щеше да стане с левскарите при провокация. Затова само финансови санкции ще оправят простотията по трибуните. Камери има на всякъде. По видеозаписите от мача се хващат извършителите. Слагат се РЕАЛНИ глоби между 4000 и 20000 лв. в зависимост дали има рецидив и забрана за посещаване на футболни срещи с години, да видим тогава дали ще се поддават на провокации.