Мнениеот stef_cskara » 24 авг 2012 10:37
Бившият нападател на ЦСКА Жунуор Мораеш разкри скандални подробности около напускането си на отбора и около това защо армейците не спечелиха титлата.
"В договора ми с ЦСКА беше записано, че ако ме продадат, трябва да получа 20% от парите по трансфера. Президентът на ЦСКА има документ с банков депозит, че тези пари вече са преведени. Истината обаче е, че сумата я няма в сметката ми вече от доста време", твърди Мораеш.
"Обаждам му се често, но той се крие и не си вдига телефона. Мои приятели дори смятат, че въпросният документ е фалшив", продължава бразилецът в интервю пред "Тема спорт".
"Факт е, че шефовете на ЦСКА бяха коректни към мен по време на целия ми престой в България. Не знам обаче какво се случи в последните месеци".
Любимецът на Сектор "Г" признава още, че неприятно впечатление му направил факта, че това ръководство не показало нито веднъж с действията си, че иска ЦСКА да е шампион.
"Например ден преди решителният за титлата мач с Лудогорец трябваше да пътуваме цели 8 часа. А шефовете не само, че не дойдоха на мача, а дори и не ни пожелаха успех. Това нормално ли е?", недоумява южноамериканецът.
"Преди дербито с Левски пък никой от ръководството не дойде да ни надъха, а какво остава да каже нещо за премии при победа. Това е най-големият мач в България и вместо да направиш нещо, за да мотивираш футболистите, ти не правиш нищо и гледаш отстрани", чуди се Мораеш.
Той разкрива, че е бил продаден насила на Металург Донецк. "Аз много исках да остана в ЦСКА, но един ден шефовете дойдоха при мен и ми казаха, че трябва да приема офертата на Металург. Едва ли не ме задължиха да отида в Украйна".
Обяснили му, че парите от трансфера са много нужни на клуба, за да покрие задълженията си и да спаси лиценза за участие в евротурнирите.
"В това отношение разбирам собствениците. Трябват им пари, за да погасяват дълговете. А няма по-важно от доброто за ЦСКА. Затова се съгласих да отида в Донецк", добави кариоката.
"По интервютата, които даваше Стойчо Младенов си личеше, че отношенията му с босовете не са добри. Пред нас обаче той се стараеше да не им обръща внимание и искаше единствено да се концентрираме върху играта си. Той е един страхотен треньор", защити бившия си наставник Мораеш.
Накрая той признава, че иска един ден да се върне в ЦСКА и да завърши кариерата си с червената фланелка.