Потвърдено: БФС отказа да картотекира 9 играчи на ЦСКА

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Re: Потвърдено: БФС отказа да картотекира 9 играчи на ЦСКА

Мнениеот dreben23 » 14 авг 2012 00:26

За мен лично тоя Министър на спорта не струва, доказва го и равнището на спорта у нас! Той, ако беше стока, така щеше да подгони федерациите, че да имаме поне 1 златен медалист на Олимпиадата! ;) Реално погледнато би следвало щом БфС е държавна институция, техните правилници да бъдат удобрявани от Министерството на спорта! Едва ли БФС е регистриран като една обикновена фирма и точно там е разковничето- те просто са длъжни да отчитат дейността си пред Министерството на спорта, също както и останалите федерации трябва да го правят, а съответно техните правилници да бъдат удобрявани от Министерството! Само че в България няма закони и всеки си удобрява квото му кефне! А министъра отдавна трябваше да си подаде оставката, понеже спортът в България отдавна умря, а на него не му се чува дори гласа напоследък. Не мога да разбера и друго- за какво месите правилника за вътрешния ред като няма нищо общо с останалите, които се обсъждат. Всяка нормална фирма или учреждение си има такъв правилник и единственият, който го удобрява, е директорът на съответната фирма или учреждение, какво общо има Правилника за статута и трансферите на футболистите с правилника за вътрешния ред?! Направо ме карате да се смея с глас! :mrgreen:
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 14 авг 2012 00:33

percival написа:Е,нали точно за това е системата ТМС ? Там всичко е написано ? Пък и не е задължително след като имаш договор с даден отбор да си картотекиран и обратното .
Комичното тук е ,че март месец или там кога беше от ЦСКА твърдяха ,че трансфера е вътрешен ,но от БФС ,че е международен .Сега се получава обратното и пак БФС са прави ,е това не мога да го разбера ? Как която и страна да вземат бфс все са прави :)
Писал съм го хиляда пъти ,не съм адвокат ,няма и да бъда.Далеко съм от мисълта ,че боклуците от титан са праведни ,но как един не каза от Черноморец и БФС също имат вина ? Пък и не ми каза след като наказание може да се обжалва и се подаде жалба за обжалване ,то кога влиза в сила наказанието и жалбата отменя ли наказанието до постановяването на такова от последна инстанция ?

ПП:Това за "дървеният философ не е за теб ,той си знае за кого е ,човека-омраза ака "левият или десният крачол" .

Приятелю , след като един играч не е получил картотека за даден отбор ( без значение от причината ) , то според правилника на ФИФА за негов последен отбор се води този в който играча за последно е упражнявал състезателни права . Тоест - отбора който последен е картотекирал футболиста . . Съвсем отделно - не съм сигурен , че дори и да беше картотекиран в Невезис ( или както там се казва отбора ) , Анисе пак нямаше да докара наказание за ЦСКА . Пак според правилниците на ФИФА , когато един футболист професионалист стане аматьор , в продължение на 30 месеца той фигурира в регистрите на съответната федерация ( в случая БФС ) като професионалист . И ако има неуредени взаимоотношения с последния си професионален клуб , то той трябва да си ги уреди .
Конкретно за казуса Анисе :
ЦСКА не е подавал документи за картотека през зимния трансферен прозорец .
Анисе не е бил картотекиран за литовския клуб , защото клуба е оттеглил молбата за картотека ( но междувременно е изискал чрез Литовската федерация Международния сертификат на Анисе ) .
ЦСКА се опита да вземе "служебна картотека" за Анисе от УЕФА в извън трансферен период , през главата на БФС , но УЕФА отказа .
Анисе беше картотекиран в ЦСКА през лятото , защото такъв е правилника на ФИФА . БФС не може да откаже картотека на футболист който има трудов договор с български клуб и Международния му сертификат пристига от чужбина .
Но пак според правилника на ФИФА ( респективно БФС ) , последния професионален клуб за който е играл Анисе е Черноморец . Анисе е прекратил договора си едностранно , без основателна причина , следователно ЦСКА се счита за подбудител .
На въпроса ти за обжалването - докато наказанието е в процедура на обжалване , то не е в сила . Конкретно - забраната за картотеките на ЦСКА е в сила след решението на Апелативната комисия . Само да уточним - ЦСКА не са подавали документи за картотеки на нови футболисти , само входираха жалба . Киряков може да писка колкото си иска , че наказанието е леко ... но то е наложено според правилника на ФИФА . На мен ми е интересно обаче - защо към момента не е поискал спиране на състезателните права на Анисе .
п.п "Вината" на Черноморец ... по точно на Киряков е , че е добавил клаузата за изпитателния срок в договорите на няколко футболисти . Подчертавам - тя не нарушава нито КТ , нито правилниците на футболните централи . Но си е абсолютна глупост , защото реално Черноморец не може да се възползва от тази клауза . Колкото до дървения философ - не съм го приел лично ;)

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 14 авг 2012 00:36

шивача написа:колкото и да се плюнчете, хем Анесе е наш, хем и новите ще картотекираме, останалото е спам, злоба и безсилие :!:

Живот и здраве септември месец повечето може да ги картотекирате . Ама с Платини няма как да стане ... Нали не мислиш , че от Динамо са толкова глупави , че да разтрогнат с него по взаимно съгласие ;)

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 14 авг 2012 00:42

dreben23 написа:За мен лично тоя Министър на спорта не струва, доказва го и равнището на спорта у нас! Той, ако беше стока, така щеше да подгони федерациите, че да имаме поне 1 златен медалист на Олимпиадата! ;) Реално погледнато би следвало щом БфС е държавна институция, техните правилници да бъдат удобрявани от Министерството на спорта! Едва ли БФС е регистриран като една обикновена фирма и точно там е разковничето- те просто са длъжни да отчитат дейността си пред Министерството на спорта, също както и останалите федерации трябва да го правят, а съответно техните правилници да бъдат удобрявани от Министерството! Само че в България няма закони и всеки си удобрява квото му кефне! А министъра отдавна трябваше да си подаде оставката, понеже спортът в България отдавна умря, а на него не му се чува дори гласа напоследък. Не мога да разбера и друго- за какво месите правилника за вътрешния ред като няма нищо общо с останалите, които се обсъждат. Всяка нормална фирма или учреждение си има такъв правилник и единственият, който го удобрява, е директорът на съответната фирма или учреждение, какво общо има Правилника за статута и трансферите на футболистите с правилника за вътрешния ред?! Направо ме карате да се смея с глас! :mrgreen:

Общото е , ПСТФ на ФИФА ( респективно подопечните и федерации ) няма силата на нормативен акт ... той е един вид "вътрешен правилник" на футболните федерации . И се отнася само за първенства и турнири под егидата на ФИФА и важи само за тези които го приемат доброволно . Друг е въпроса - защо в родното законодателство професия "футболист" не съществува .

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 14 авг 2012 00:46

Точно така ще стане! ;) За какво да го държат, да ги бие редовно ли? :lol: :lol:
Чакай сега, как не е професия, а прекратяват договори по Кодекс на труда! Последно това тяхното труд ли е или не, те какви договори тогава подписват, като дори не го смятат за професия? Тя работата стана много дебела- излиза, че всичките договори на футболисти, дори не са договори за упражняване на професия, а хвърчащи листчета с клаузи за хиляди евра! :lol:

Аз съм тотално в храстите, признавам си! :lol:
Май се сетих защо не съществува, за да не опетнят законодателството! :mrgreen: Аз си лягам, че тая информация ми дойде в повече! :)
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 14 авг 2012 01:12

percival написа:
Искам си Акаунта написа: Нищо не отпада приятелю ... прочети пак договора за покупката на Платини . ЦСКА не са платили навреме ДДС -то по сделката ( както е по договор ) и по този начин цялата сума по трансфера е станала предсрочно изискуема . Има и нотариална покана ЦСКА да изплати цялата сума по договора още през октомври 2009-а. ;)

Аз не видях ,никъде в договора да има упоменат срок, кога трябва да се плати ДДС-то :) Има доста ,въпроси назад в темата и все интересни.Но, да не те затормозявам да четеш, били ми отговорил ,когато едно наказание подлежи на обжалване и се подаде жалба ,то какво става с наказанието и кога влиза в сила ? Също така ,как се доказва международен трансфер след като според комисиите към БФС ,трансферът не се доказва от системата ТМС на ФИФА ?

Ето и един линк към страницата на ФИФА ,за въпросната ТМС
http://www.fifa.com/aboutfifa/organisation/footballgovernance/transfermatchingsystem.html

Ето ти договора - http://www.chernomoretz.bg/files/132748 ... ogovor.pdf
Ето и другите документи - http://www.chernomoretz.bg/files/132748 ... tatsia.pdf

Договора е подписан на 31.08.2009г , фактурата е издадена на 04.09.2009 г. Тоест до 04.10.2009 ЦСКА е трябвало да преведе ДДС-то . Това не се случва и на 27.10.2009г. изпълнителния директор на Черноморец ( Фреди Бобич ) уведомява ЦСКА с нотариална покана , че е настъпила предсрочна изискуемост на сумата от 612 000 евро .

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 14 авг 2012 01:21

dreben23 написа:Точно така ще стане! ;) За какво да го държат, да ги бие редовно ли? :lol: :lol:
Чакай сега, как не е професия, а прекратяват договори по Кодекс на труда! Последно това тяхното труд ли е или не, те какви договори тогава подписват, като дори не го смятат за професия? Тя работата стана много дебела- излиза, че всичките договори на футболисти, дори не са договори за упражняване на професия, а хвърчащи листчета с клаузи за хиляди евра! :lol:

Аз съм тотално в храстите, признавам си! :lol:
Май се сетих защо не съществува, за да не опетнят законодателството! :mrgreen: Аз си лягам, че тая информация ми дойде в повече! :)

Ами според родното законодателство трудови договори се сключват и прекратявам по КТ . Ама я се опитай да намериш нещо подобно в Класификатора на професиите :mrgreen:
Как да ти кажа ... труд е да се явяват на тренировки ( и да тренират де ) . Както и да изпълняват другите си задължения по договора . Участието в мачове обаче се води - "участие в състезание" , а не полагане на труд . Пак според нашето законодателство . В този ред на мисли - когато един футболист е наказан с лишаване от състезателни права , то правото му на труд не е нарушено . ;)
А най-интересното е , че според КТ футболистите могат и да ползват "майчинство" , ако жените им решат да ходят те на работа . :lol:

Потребителски аватар
шивача
Контакти:

Мнениеот шивача » 14 авг 2012 01:22

Искам си Акаунта написа:
шивача написа:колкото и да се плюнчете, хем Анесе е наш, хем и новите ще картотекираме, останалото е спам, злоба и безсилие :!:

Живот и здраве септември месец повечето може да ги картотекирате . Ама с Платини няма как да стане ... Нали не мислиш , че от Динамо са толкова глупави , че да разтрогнат с него по взаимно съгласие ;)

ами точно това очаквам-да са глупави :lol:
а и на мен ми през оная работа, въпреки, че новото ръководство работи по селекцията и септември ще има изненади, само всичко с титан да е ок. така че първото ми мнение казва всичко по темата:колкото и да се плюнчете, хем Анесе е наш, хем и новите ще картотекираме, останалото е спам, злоба и безсилие
НОСТРАДАМУС : 2024г болната мома отива в отвъдното !

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 14 авг 2012 01:47

шивача написа:
Искам си Акаунта написа:

ами точно това очаквам-да са глупави :lol:
а и на мен ми през оная работа, въпреки, че новото ръководство работи по селекцията и септември ще има изненади, само всичко с титан да е ок. така че първото ми мнение казва всичко по темата:колкото и да се плюнчете, хем Анесе е наш, хем и новите ще картотекираме, останалото е спам, злоба и безсилие

Е , за Анисе съвсем ми е през оназ работа . Ама има още какво да се случва ;) Само да питам - сериозно ли мислиш , че пернишките орки просто ще подарят ЦСКА ? Щото днес четох че "спасителя" Димитров , май точно това очаква . Пък те имали други планове ... А колко хора ще се навият да дават пари за отбора когато Титан държи над 50% от акциите ?

Потребителски аватар
шивача
Контакти:

Мнениеот шивача » 14 авг 2012 01:53

да, точно така си мисля, не че титан го иска, но няма бягане, ще се случи :!: и не 50, а най-много с 5 да останат, доброволно, разбира се :mrgreen:
НОСТРАДАМУС : 2024г болната мома отива в отвъдното !

Върни се в “ЦСКА”