Всичко за Титан и управлението на ЦСКА(АНКЕТА)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Смятате ли, че ТИТАН трябва да продаде ЦСКА при първа възможност?

Да, независимо кой е кандидатът.
72
25%
Да, но само ако кандидатът е с добро име.
98
34%
Не, ТИТАН се справя добре с управлението на ЦСКА.
122
42%

Общо гласове: 292

linger
Контакти:

Re: Всичко за Титан и управлението на ЦСКА(АНКЕТА)

Мнениеот linger » 09 авг 2012 21:30

гражданин от село написа:Хайде ти не говори наизуст,никой на никого няма да даде и лев без да го контролира.И практиката показва,че уж най-доверените хора се оказват най-големи крадци,точно защото злоупотребяват с доверието.И стига вече примери и сравнения с Абрамович,шейхове,Барселона,Реал,Байерн,звучи несериозно и смешно.Когато се научим да се простираме според чергата си,а не да гледаме в чуждото канче и да завиждаме може и при нас да започнат да се получават нещата на нивото,на което сме.

Добре, давам ти пример! Ти си собственик на позакъсала строителна фирма.Аз съм премиер и съм ти приятел и един ден ти казвам-"Абе, хайде ела да се включиш в спасението на ЦСКА, ще даваш (примерно) 2 милиона на година ,а аз ти осигурявам сигурни обществени поръчки на година за (примерно) 10 милиона". Е, тогава теб ще те интересува ли дали управляващите в клуба (президент, директор, треньор и т.н.) се облагодетелстват с твоите 2 милиона, след като е задължително да ги дадеш за да получиш 10 милиона и си 5 пъти отгоре. Изобщо няма да ти пука след като сделката е дай 1 за да вземеш 5.

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 09 авг 2012 21:43

При тази схема на управление ни пиши бегали. :( От друга страна някои ме убеждаваха как буклуците са на печалба от ЦСКА(без да включваме концесиите).Ако е така новите дали ще се минат да не са на далавера от клуба и те?Само че ако имаше далавера нямаше да им предлагат държавни и общински поръчки,а щеше да е навалица от желаещи да са собственици на ФК-та.

linger
Контакти:

Мнениеот linger » 09 авг 2012 21:51

гражданин от село написа:При тази схема на управление ни пиши бегали. :( От друга страна някои ме убеждаваха как буклуците са на печалба от ЦСКА(без да включваме концесиите).Ако е така новите дали ще се минат да не са на далавера от клуба и те?Само че ако имаше далавера нямаше да им предлагат държавни и общински поръчки,а щеше да е навалица от желаещи да са собственици на ФК-та.

Няма далавера, навсякъде по света футбола е губещ бизнес. Далаверата в БГ идват от това, че съответните собственици лапат парите на данъкоплатците с любезното съдействие на правителството. Така управляващите ги нагушват с обществени пари и си правят реклама за следващите избори, като разчитат на гласовете на феновете на отборите. Иначе как би си обяснил "любезното" съдействие на премиера да намери собственик на Локо ПД, спонсор на Левски, нови спонсори в ЦСКА и т. н.

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 09 авг 2012 22:13

Какви неща говориш,това не е вярно. :lol: Той е загрижен за спорта и сега ще видиш новите собственици като замесят,разточат и излеят тонове пачки,като направят стадион и база за чудо и приказ,най-добрата ДЮШ,абе както се казва - адекватно управление. :)

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 09 авг 2012 23:57

danko_sot написа:

мнотго си дребен!
Порасни малко, !

А ти се поограмоти малко, тогава ела да поспорим! :cry: :cry: Изобщо не ви е срам да се излагате, потресен съм - в две изречения 4 грешки! :lol:

[offtopic]Добре, че хората не ви маркират с нужния цвят! Да почва скоро шампионата и да ви лиша от присъствието си, че взех да си развалям писмеността! :lol:[/offtopic]

[offtopic]Поздрави! :)[/offtopic]
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 10 авг 2012 00:14

linger написа:Добре, давам ти пример! Ти си собственик на позакъсала строителна фирма.Аз съм премиер и съм ти приятел и един ден ти казвам-"Абе, хайде ела да се включиш в спасението на ЦСКА, ще даваш (примерно) 2 милиона на година ,а аз ти осигурявам сигурни обществени поръчки на година за (примерно) 10 милиона". Е, тогава теб ще те интересува ли дали управляващите в клуба (президент, директор, треньор и т.н.) се облагодетелстват с твоите 2 милиона, след като е задължително да ги дадеш за да получиш 10 милиона и си 5 пъти отгоре. Изобщо няма да ти пука след като сделката е дай 1 за да вземеш 5.

Ма вие с такава мафиотска схема ли ще спасявате ЦСКА?
"Дайте на ЦСКА,пък ние ще ви уредим при обществените поръчки"
Леле-е-е...
И държавата ли така ще се управлява?Който бутне на ЦСКА получава поръчка??? :shock:

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 10 авг 2012 00:21

Я оди се гушкай с новия ви талисман,може и да те уреди с поръчки като гледам какъв е пезевенк.

linger
Контакти:

Мнениеот linger » 10 авг 2012 00:34

blue avalanche написа:
linger написа:Добре, давам ти пример! Ти си собственик на позакъсала строителна фирма.Аз съм премиер и съм ти приятел и един ден ти казвам-"Абе, хайде ела да се включиш в спасението на ЦСКА, ще даваш (примерно) 2 милиона на година ,а аз ти осигурявам сигурни обществени поръчки на година за (примерно) 10 милиона". Е, тогава теб ще те интересува ли дали управляващите в клуба (президент, директор, треньор и т.н.) се облагодетелстват с твоите 2 милиона, след като е задължително да ги дадеш за да получиш 10 милиона и си 5 пъти отгоре. Изобщо няма да ти пука след като сделката е дай 1 за да вземеш 5.

Ма вие с такава мафиотска схема ли ще спасявате ЦСКА?
"Дайте на ЦСКА,пък ние ще ви уредим при обществените поръчки"
Леле-е-е...
И държавата ли така ще се управлява?Който бутне на ЦСКА получава поръчка??? :shock:

Ама тази схема е валидна за всички бг отбори не само за ЦСКА. В друга държава ли живеете не знам.По тази схема на разграбване се действа като почнеш от общините та стигнеш до най-горните етажи на властта. Единствения вариант за бг футбола е да се мине към аматьорски или полу-аматьорски футбол. При липса на реални приходи от билети, ТВ права, продажба на артикули,големи спонсори(поради това че нашите клубни марки не са конвертируеми на пазарите в Европа и Азия и сме има няма 7 милионен пазар от хора които едва свързват двата края), това е единственото решение. Всичко останало е агония с предизвестен край. Рано или късно нещата ще си дойдат по местата, но незнам още колко години ще минат.

Потребителски аватар
onegavon
Контакти:

Мнениеот onegavon » 10 авг 2012 09:07

TheOnly1 написа:Този вариант е дори по-лош от нарисувания от мен. Просто от сега виждам каква битка за комисионни ще си спретнат някои люде :geek: Като знам, че дори Милен успя да си издейства една комисионна и то при настоящите не ми се мисли каква война ще е за "усвоявянето" на едни безконтролни милиони :shock:

Нещо почна да ти става мъчно за Титан ;) ? Това с комисионните е неминеумо при всяко едно управление, така че не е проблем.Не бой се и Титан ще участват само,че с по- малък дял, има индикации ,че не щат да падат под 50%.Защо ли ? По принцип си прав ,че такива орташки схеми в България рядко свършват добре.Голяма част от партньорите обаче ще са по- скоро нещо ,като Глобул само ще дават колкото са им казали. Пък да става каквото ще ,важното е да има финансиране за метрото :) . Освен това ще има шпиони както си му е редът да топят оперативното ръководство, ако прави много злоупотреби. Всичко зависи от оперативното ръководство и за това силно ме притеснява Ицо.Той е доста крив човек много емоционален плюс това,че е некомпетентен да не кажа нещо повече и не знам как ще работят с него нормалните хора в клуба.Какво са го нарочили за президент не ми е ясно, ако е само за рекламно лице да ,ама няма да е така.Той задължително ще се прави на началник.

redman
Контакти:

Мнениеот redman » 10 авг 2012 09:47

Не мога да ви разбера що спорите, като никой не знае какво точно ще стане. Димитров каза че внасят документите за регистрирането в съда на новото АД. Това АД е с някакъв акционерен капитал, разпределен в акции. Ако никой няма да има повече от 5% акции, това означава точно 20 акционери. Няма как новата структура да е с 20 човека директори, за това най-вероятно ще се избере управителен и надзорен съвет, президент, който явно ще е Ицо, изпълнителен директор, който оперативно ще потвърждава разходи, трансфери ще подписва, договори, ще утвърждава бюджет /приходна и разходна част/ и т.н. Под него ще има финансов, търговски и маркетинг, административен, спортно-технически директори. Треньори, останалия персонал си се назначават от съответните директори и с потвърждение на изп. директор, като всичко ще трябва да е спрямо потвърдените бюджети на всяка дирекция. Предполагам ежемесечно ще има среща на УС и НС, където ще могат да разглеждат отчети на приходи и разходи и резултати за съответния месец. Така функционират повечето АД-та, които са нормални. Тъй като повечето фирми, които ще стават акционери в новото АД работят по този начин, се надявам и ЦСКА да заработи така, защото те не знаят по какъв друг начин да го направят. При това положение може и да има опити за източване на клуба с комисионни, заробващи договори, но няма кой да ги остави тия които искат, да го направят това. Още повече като се знае кои са участници в АД-то, някои хора доста ще се позамислят, преди да пробват да откраднат от тия хора :) . Спрете с догатките, ще разберем всичко съвсем скоро. За навлизането на Газпром / ВИС през октомври ще трябва да е готова новата структура, която да усвои на чисто спонсорските пари :)
Алекси Suckачев: Моооци, Моооци, Моооци...

Върни се в “Архив”