гражданин от село написа:Хайде ти не говори наизуст,никой на никого няма да даде и лев без да го контролира.И практиката показва,че уж най-доверените хора се оказват най-големи крадци,точно защото злоупотребяват с доверието.И стига вече примери и сравнения с Абрамович,шейхове,Барселона,Реал,Байерн,звучи несериозно и смешно.Когато се научим да се простираме според чергата си,а не да гледаме в чуждото канче и да завиждаме може и при нас да започнат да се получават нещата на нивото,на което сме.
Добре, давам ти пример! Ти си собственик на позакъсала строителна фирма.Аз съм премиер и съм ти приятел и един ден ти казвам-"Абе, хайде ела да се включиш в спасението на ЦСКА, ще даваш (примерно) 2 милиона на година ,а аз ти осигурявам сигурни обществени поръчки на година за (примерно) 10 милиона". Е, тогава теб ще те интересува ли дали управляващите в клуба (президент, директор, треньор и т.н.) се облагодетелстват с твоите 2 милиона, след като е задължително да ги дадеш за да получиш 10 милиона и си 5 пъти отгоре. Изобщо няма да ти пука след като сделката е дай 1 за да вземеш 5.