Защо съм фен на чужд отбор, а не на Бг?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
j0rka7aa
Контакти:

Re: Защо съм фен на чужд отбор, а не на Бг?

Мнениеот j0rka7aa » 08 авг 2012 02:27

dreben23 написа:
j0rka7aa написа:Всеки си има право на мнение, но и на мен ми е малко странно. Аз лично страшно много харесвам някои чуждестранни отбори, но в сърцето ми има място само за ЦСКА! :) ;)

Е, да не е нестандартен размер? :lol:

Мисля, че не :lol:
ЗА НАШАТА РОДИНА,
ЗА НАШИТЕ ДЕЦА,
ЗВЕЗДАТА ТИ ЩЕ ГРЕЕ,
ЕДИН Е ЦСКА!

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 08 авг 2012 02:28

Elland написа:Защото повечето не са научени на затова. Защото един баща го мързи да отиде до стадиона и предпочита да остане пред телевизора и да накара детето му да гледа мача с него. Виждал съм много деца на първият им мач...и след мача казват - "Тате, другата седмица ще дойдем пак". За "фенството" към чужди отбори...но комент направо, изчезни. Като почнат да ми говорят в 1 л. за даден отбор ми стават най-интересни - Ние бихме, ние еди си какво. Какво ти бе?? Какво си направил отбора ти да победи. Да се пениш пред Диемата на топло зимата или на хладно лятото и да се правиш на капацитет. Аз също примерно имам симпатии към чужди отбори, но никога не мога да нарека този отбор свой/МОЯ отбор, защото само го гледам по телевизията или в livescore. Отделно, че примерно става интересна и ситуацията на пролет примерно, когато мачовете в България почват да кажем около 16:00-16:30 и като се обадя на някой и му кажа аре ве изкачай към стадиона ииии от другата страна да се чуе - "Аве ти нормален ли си, ще гледам примерно Манчестър - Арсенал или Ливърпул - Сити или квото и да е. Тук всеки избира лесното. Зимата му отърва на топличко вкъщи да си гледа ВЛ, но този човек никога няма да изпита това, което съм изпитвал аз, независимо дали е лятото на 35 градуса или зимата на -10, дали на слънце и пек или на дъжд и сняг. Аз затова такива винаги ги нареждам, избрал си там някъв отбор, изчел уикипедията и вече големия фен, само палячовци.

Разбира ти главата на теб от лесното! А да се замислиш, че някои хора - фенове на чужди отбори цяла година бачкат като волове, за да съберат пари и да отидат да гледат любимият си отбор на неговият стадион, само и само да изпитат едно огрoмно щастие, само и само да сбъднат една своя мечта?! Лесно ти е на теб - ходиш си на стадиончето, където билетчето е 2-3 лева - смешни пари, които винаги можеш да си позволиш да отделиш, но едно ходене примерно до Испания (самолетни билети, хотел, билет за мача, някой друг артикул) и ето ти 1000 евро как заминаха за един уикенд, само и само да си долюбимият си отбор! При тази действителност в страната (т.е. тези заплати) това никак не е лесно за мнозинството хора! Да не говорим, че и над 50% от така наречените фенове на български отбори пак не ходят на стадиона (нали ги виждаме стадионите - "хилят" се празни мач, след мач, изключение са 2-3 стадиона в цяла България (евала на феновете на Ботев Пловдив)), защото големите "фенове" на родните отбори пак предпочитат да си останат вкъщи (било то на топло през зимата, или пък под климатика лятото) и да гледаt мача по ТВ-то, а парите за билетчето да ги дадът за бира и мезе! Ако си мислиш, че защото обичаш български отбор, че го обичаш повече от човек, койтое фен на чужд отбор много си сбъркал! И точно тук е проблема на така нареченият от вас "чуждопоклонник", че този човек я има шанс да види любимият си отбор 1-2 пъти в годината (а някои успяват толкова за цял живот), я не! И повярвай ми тези хора ги боли! Че аз дето почти всяка година гледам поне по един мач на живо на Барса ми е тегаво, а какво да кажим за тия дето още не са имали шанса и радостта да видят любимите си отбори на живо?!
Последна промяна от megan fox на 08 авг 2012 02:34, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
Borussia
Контакти:

Мнениеот Borussia » 08 авг 2012 02:33

Ами при мен е по различно. Аз съм фен на Дортмунд от дете а и живея на около 80 км от града. Ходя на мачове когато имам време и даже съм член и на фенклуба. Но следя БГ футбола колкото и да е лош, защото си ми е един вид връзка с родината.

Потребителски аватар
ivo77
Контакти:

Мнениеот ivo77 » 08 авг 2012 02:37

Ами това не е напълно вярно. Понеже баща ми пътуваше доста често и основно съм отгледан от майка ми.. то би трябвало да мразя спортта с изключение на тениса, ама нейсе.

megan,сигурен съм, че баща ти ти е повлиял да избереш Барса-та, дори и да не си признаваш сега.. :)
Последна промяна от ivo77 на 08 авг 2012 02:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 08 авг 2012 02:40

ivo77 написа:Сигурен съм, че баща ти ти е повлиял да избереш Барсата, дори и да не си признаваш сега.. :)

Да, прав си, което е голям парадокс, защото както казах баща ми е много голям фен на Реал М. Както аз съм фанатизиран на тема Барса, така е той на тема Реал. И ако не се ядосваше толкова много, че Стоичков е отишал в Барса, вместо в Реал и да слушам само "Защо в Барса, защо?" Барса това, Барса онова", Стоичков еди си какво..." и тн може би нямаше да стана фен на Барселона. ;)

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 08 авг 2012 02:41

А колегата не е съвсем прав, че аз ако тръгна да фиря михаля от Порто до Валенсия, Лондон, Рим и София, не с труд ами в концлагер няма да намеря такива пари и сили, че да смогна за всичките си любимци и пр. :lol: То това охолство и Бат Бойко не може да си го позволи, той ако тръгне да фири Бистрица- Манчестър цикъл сряда-събота за има няма три месеца ще си е подал оставката, а за външния дълг на България и Майка Тереза не би могла да помогне. :mrgreen:

Не е задължително да е бащата, точно обратното е при някои! :)

[offtopic]Лека ви, момци, оморзнахте ми, а съм сигурен и че е взаимно. ;) Откъде ми идват тия простотии... :lol:[/offtopic]
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 08 авг 2012 02:45

dreben23 написа:А колегата не е съвсем прав, че аз ако тръгна да фиря михаля от Порто до Валенсия, Лондон, Рим и София, не с труд ами в концлагер няма да намеря такива пари и сили, че да смогна за всичките си любимци и пр. :lol: То това охолство и Бат Бойко не може да си го позволи, той ако тръгне да фири Бистрица- Манчестър цикъл сряда-събота за има няма три месеца ще си е подал оставката, а за външния дълг на България и Майка Тереза не би могла да помогне. :mrgreen:

Колега, не всички имат по ен на брой любими отбори! И това всъщност е нещото, което аз лично не мога да разбера - как така един фен има повече от един любим отбор?! Това за мен е невъзможно! Отбора е само един, без значение от коя държава е. На един си истински фен, други може да са ти симпатични, но остават на втори план! Е когато си като мен да имаш само един отбор в сърцето си е сравнително лесно - ходиш един-два пъти само на мачовете на един отбор и не ти се налага да се разкъсваш на ен на брой парчета + че парите ти стигат. ;)

vandrio
Контакти:

Мнениеот vandrio » 08 авг 2012 03:11

Това е възможно една от най-тъпите теми, които съм виждал. Всеки човек е различен, някои харесват името, други емблемата, а трети стила на игра на един отбор. Просто всеки избира, не може всички да са фенове на Барса, Реал, Манчестър и т.н. , нали все пак и онези малки отборчета трябва да имат стимул да излязат на терена и да победят. ;)

Потребителски аватар
FCBarcelona7
Контакти:

Мнениеот FCBarcelona7 » 08 авг 2012 03:41

Аз пък български футбол хич не гледам, само някой път в квалификациите за евро турнирите (те, не че ги минават) колкото да следя резултата. Това не означава, че съм по-малко фен от вас. Барселона беше първият клуб който харесах и както каза Мегъна той е и го гроб. Всеки ще харесва каквото си поиска не може да кажете на някой ''харесай ЦСКА, защото са български отбор''. Т'ва направо е глупаво да карате човек да хареса български отбор само щото и той е българин. ;)
[center][wrapimg=]http://puu.sh/2IoDc.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
denitko1
Контакти:

Мнениеот denitko1 » 08 авг 2012 03:56

Въпреки че Левски не ми донася толкова радост колкото искам аз никога не бих го заменил ЛЕВСКИ ИЛИ СМЪРТ и другото е че не съм само от Левски също съм и от Барселона но никога не бих заменил Барса със Левски .. Левски е апостола на свободата .. Левски или смърт :)
Имам приятели дето си сменяват отбора всеки ден един път са за левски един път са за цска .. и така нататък друг път са от милан и така нататък :mrgreen: което ме води до мисъл че това не са истински запалянковци на футбола но както и да е.
ЛЕВСКИ е смелост, родена в борбата!
ЛЕВСКИ е мъка, живяла в сърцата!
ЛЕВСКИ е вяра в мечта благородна!
ЛЕВСКИ - победа на сила и воля!

Върни се в “Футбол - България”