Защо съм фен на чужд отбор, а не на Бг?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
шивача
Контакти:

Re: Защо съм фен на чужд отбор, а не на Бг?

Мнениеот шивача » 08 авг 2012 01:02

hristov25 написа:Аз лично не съм. Мъчих се, но не можах. Според мен една от причините е чуждопоклонничеството, което си ни е национална черта за съжаление и второ , но не по важност липсата на отбор, който да грабне сърцето на фена и който да отговаря на неговите представи за футбол, което си е проблем на всички клубове в България т.е. липсва работата с фена. Като за клубовете това са хората носещи допълнителен доход на клубът.

Абсолютно съм съгласен, особено с това, че не се работи правилно с феновете, няма е рекламата. Но и това време ще дойде :)
НОСТРАДАМУС : 2024г болната мома отива в отвъдното !

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 08 авг 2012 01:05

Когато избрах Барселона още бях на такава възраст, че нямах никаква представа, че не са българскиотбор. Причината е само една - Христо Стоичков! А както повечето от вас ще се съгласят първият отбор, който ти влезе в главата от там влиза и в сърцето и остава до гроб! :)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 08 авг 2012 01:07

Първо, фен съм и на български, и на чужд отбор. Смятам, че всеки има право да харесва каквото си поиска, да бъде фен на каквото му душа сака, както биха казали шопите. Не мога да съдя някого за неговите футболни пристрастия, това е несериозно. От малък съм фен на Милан, не търся обяснение защо, не е и нужно. Бях на 7 години, даваха Калчото по Всяка неделя и заобичах червено - черния отбор от Милано, макар и тогава той да бе на невзрачните места извън европейските турнири. Не знаех и историята му в онзи момент.Всеки знае колко велика беше тя тогава и колко велика е днес. Щастлив съм, че последната, засега, глава от нея бе написана пред очите ми, макар и през телевизора. Вече 16 години този отбор е едно от важните неща в моя живот. Сигурно звучи пресилено, някой ще се изсмее, но не ме вълнува. Всеки живее собствения си живот, не този на другите и сам си избира пристрастията и приоритетите. А и нали съществува теза, че отборът избира теб, а не ти него. На Берое съм фен от по - късно. Ходя на мачове на отбора от 1999 г. Вероятно не беше любов от пръв поглед, но постепенно символът на града ни ми влезе под кожата. Влезе така, че се нареди до чуждия отбор, до Милан във футболното ми сърце. Живея и с този отбор всекидневно. Разликата е, че ходя и викам на неговите мачове. На тези в Милано все още не съм, имаше възможност това да се случи след броени седмици, но тя пропадна или по - скоро се отложи във времето. Истина е, че нищо не може да се сравни с емоцията от мача на живо. С нетърпение чакам да дойде събота вечер и отново да прекарам два часа на любимия стадион, на Храма. Нямам търпение и да минат следващите 26 часа, докато започне поредната контрола на любимия Милан, този път с Реал Мадрид. Вярно, пред компютъра в малките часове на нощта, но емоциите ще са както винаги силни. Това е, някои неща не изискват да им бъде търсено обяснение. Още по - малко пък има място за обвинения и квалификации като родоотстъпник и т.н. Напротив, лично за мен винаги България е стояла на първо място. Неслучайно и засега се справям с амбициозната задача да не изпускам участие на наш спортист на Олимпиадата, било то по телевизията, на линк в нета или в сайта на игрите. На мачовете на Детелин и Тервел особено в неделя вечер се вълнувах сигурно повече, отколкото на футболен мач. Спортът е уникално явление. Без феновете, той нямаше да бъде нищо. Затова нека всеки му се наслаждава както намери за добре.
Последна промяна от acmilan на 08 авг 2012 14:30, променено общо 1 път.
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Потребителски аватар
шивача
Контакти:

Мнениеот шивача » 08 авг 2012 01:08

megan fox написа:Когато избрах Барселона още бях на такава възраст, че нямах никаква представа, че не са българскиотбор. Причината е само една - Христо Стоичков! А както повечето от вас ще се съгласят първият отбор, който ти влезе в главата от там влиза и в сърцето и остава до гроб! :)

Дано си искрен, но не е късно да се влюбиш в ЦСКА, примерно :lol:

Един апел отправям, ако някой се двоуми дали да си избере Бг отбор, ако го прави нека да е ЦСКА, щото аз пуснах темата и съм повлиял на чувствата му :roll:

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 08 авг 2012 01:09

Майка си и клубната си принадлежност не можеш да смениш ! Аз съм си Локомотивец и такъв ще си умра! А че харесвам и чужди отбори не виждам нищо лошо! Но любовта е само една : Черно - Бяла!!!
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 08 авг 2012 01:14

Като прочетох заглавието си викам: И Шивача напуска потъващия кораб ЦСКА... :roll: А то смисълът на темата бил друг. :lol:

Може да има най-различни причини. Примерно някой може да е силно впечатлен от историята на даден отбор (цялата история или пък някакъв конкретен момент). Друг може да е харесал стилът на игра на даден отбор и с течение на времето да го е обикнал дотолкова, че си го подкрепя дори и в периодите, когато отборът не показва същата игра.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 08 авг 2012 01:15

шивача написа:
megan fox написа:Когато избрах Барселона още бях на такава възраст, че нямах никаква представа, че не са българскиотбор. Причината е само една - Христо Стоичков! А както повечето от вас ще се съгласят първият отбор, който ти влезе в главата от там влиза и в сърцето и остава до гроб! :)

Дано си искрен, но не е късно да се влюбиш в ЦСКА, примерно :lol:

Един апел отправям, ако някой се двоуми дали да си избере Бг отбор, ако го прави нека да е ЦСКА, щото аз пуснах темата и съм повлиял на чувствата му :roll:

Късно е, много е късно, цели 22 години по-късно... Аз не съм от тозитип фенове, които имат по няколко любими отбора. За мен отбора е само един и е този, който първо влезе в главата и сърцето ми. Бях на 5 и както казах нямах никаква представа що за отбор е Барселона, но понеже в нас се говореше само за Стоичков и Барса (баща ми е луд фен на Реал) и аз обикнах Барса. :)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
streetbard
Контакти:

Мнениеот streetbard » 08 авг 2012 01:17

напълно естествено е за мен да се подкрепя не само бг отбор,но и отбор от мястото,ако не където си роден,то поне където живееш.Дали са български или не...Привърженик съм на Арсенал и Лил,но играят ли с който и да е наш отбор си викам за нашите отбори.Според мен причината е,че гледаме твърде много чужд футбол и не толкова български.Не казвам за последните три или четири години.Това,което храта виждат в най пиковите часове са победи на Манчестър и Браселона,а не дерби между Пирин и Ботев примерно.Качеството оставям настрана

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 08 авг 2012 01:18

Повечето фенове на чужди отбори си имат и любим български такъв ;) Малко хора не взимат страна, докато наблюдават някакъв спорт. Независимо дали става дума за футбол, тенис, снукър, баскетбол, дартс или каквото и да е. Фен съм на Джими Уайт и на Стивън Хендри, симпатизирам на Ferrari. Или може би трябваше да изчакам Канал 3 да почне с преките си предавания на родния снукър, a Гриша Ганчев да се пусне във Formula 1? Фен съм на Дел Потро. А дано се среща често с Димитров и винаги да губи от българина. Големите футболни клубове имат много фенове по целия свят, не само в България. Милан, Реал, Барселона, Ливърпул, Байерн и т.н. отдавна са се превърнали в световни институции. Едва ли има човек във форума, който не е "чуждопоклонник", в един или друг аспект ;)
Последна промяна от Groucho на 08 авг 2012 01:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
шивача
Контакти:

Мнениеот шивача » 08 авг 2012 01:18

acmilan написа:Първо, фен съм и на български, и на чужд отбор. Смятам, че всеки има право да харесва каквото си поиска, да бъде фен на каквото му душа сака, както биха казали шопите. Не мога да съдя някого за неговите футболни пристрастия, това е несериозно. От малък съм фен на Милан, не търся обяснение защо, не е и нужно. Бях на 7 години, даваха Калчото по Всяка неделя и заобичах червено - черния отбор от Милано, макар и тогава той да бе на невзрачните места извън европейските турнири. Не знаех и историята му в онзи момент.Всеки знае колко велика беше тя тогава и колко велика е днес. Щастлив съм, че последната, засега, глава от нея бе написано пред очите ми, макар и през телевизора. Вече 16 години този отбор е едно от важните неща в моя живот. Сигурно звучи пресилено, някой ще се изсмее, но не ме вълнува. Всеки живее собствения си живот, не този на другите и сам си избира пристрастията и приоритетите. А и нали съществува теза, че отборът избира теб, а не ти него. На Берое съм фен от по - късно. Ходя на мачове на отбора от 1999 г. Вероятно не беше любов от пръв поглед, но постепенно символът на града ни ми влезе под кожата. Влезе така, че се нареди до чуждия отбор, до Милан във футболното ми сърце. Живея и с този отбор всекидневно. Разликата е, че ходя и викам на неговите мачове. На тези в Милано все още не съм, имаше възможност това да се случи след броени седмици, но тя пропадна или по - скоро се отложи във времето. Истина е, че нищо не може да се сравни с емоцията от мача на живо. С нетърпение чакам да дойде събота вечер и отново да прекарам два часа на любимия стадион, на Храма. Нямам търпение и да минат следващите 26 часа, докато започне поредната контрола на любимия Милан, този път с Реал Мадрид. Вярно, пред компютъра в малките часове на нощта, но емоциите ще са както винаги силни. Това е, някои неща не изискват да им бъде търсено обяснение. Още по - малко пък има място за обвинения и квалификации като родоотстъпник и т.н. Напротив, лично за мен винаги България е стояла на първо място. Неслучайно и засега се справям с амбициозната задача да не изпускам участие на наш спортист на Олимпиадата, било то по телевизията, на линк в нета или в сайта на игрите. На мачовете на Детелин и Тервел особено в неделя вечер се вълнувах сигурно повече, отколкото на футболен мач. Спортът е уникално явление. Без феновете, той нямаше да бъде нищо. Затова нека всеки му се наслаждава както намери за добре.

Много хубаво си то описал :)
ако играят помежду си, за кой ще викаш......май за Милан, но не те упреквам

Естествено, че всеки има право да си избира, на никой не налагам мнение, но аз толкова много обичам ЦСКА, че акъла ми не го побира да съм фен и на чужд отбор, както казах вече: сравнявам го с членове на семейството. а като се замисля колко лесно изглежда в очите на някой фенове, че аз съм цскар, а те, примерно са от Вихрен, Пирин, Спартаците и тн. Просто им прави чест, че си държат на отборите.Браво за тях!

Върни се в “Футбол - България”