marmi52 написа:8-)
Абе, гледам ви, чета ви и си мисля - аз уж съм от по-старото поколение, което би трябвало да е с по-закостенели разбирания, а имам по-прогресивно и младежко мислене от вас.![]()
Каква е тая робска примиреност ?! Какво е това покорство и съгласие с всяка репресия, която ви налагат в името на някаква уж по-голяма сигурност ?!
Сигурност се видя, че НЯМА ! Терористичният акт от 18.07 го доказа ! Каквито и мерки да се взимат - начини винаги се намират. А, мерките по-скоро притесняват почтените граждани, отколкото пречат на непочтените.
В цивилизована Европа това отдавна се знае. Доказателство - въпеки стотиците хиляди камери поставени в Лондон престъпността не намаля, а напротив ! Драконовските мерки за сигурност по-скоро прогониха туристите от Лондон по време на Олимпиадата.
Същото нещо е и с измислените нови и нови закони в България ! Кой от кой по-идиотски и безсмислени !
Всеки нов от тях, все по-идиотски и все по-безсмислен, затормозяващ и без това трудното ни ежедневие.
Вие обаче ги приемата с охота. Даже им ръкопляскате !![]()
Не е нормално това ... Младите хора винаги и във всички епохи са били носител на прогреса и протеста. Те са новото начало и кръвен враг на догмата и статуквото.
Да караме на фарове целогодишно ? Кому е нужно това ? Освен разбира се, на приятеля на Бойко Борисов - Валентин Златев, който си гарантира повишен оборот на горивата с този закон.
В България продължителността на светлата част от деня е 16-17 часа през лятото ! Защо тогава са нужни фарове ?
А и в тези горещини още много "слънца" по пътищата и особено в градовете ....
Има ли кой да спре простотиите на ГЕРБ ?!? ....
Нищо прогресивно, още по-малко смислено има в неспазването на законите и тяхното суспендиране от страна на самите граждани. Има си начини, по които да се инициират промени, като има толкова недоволни от закона - да го сторят, а не да чакат да им дойде провидението отгоре. Не може да има цивилизована държава без върховенство на правилата и това върховенство се налага както от институциите, така и от възпитанието на хората, които обаче в България ги учат да бъдат тарикати и да не са "будали". Такова племе като нашето с манталитет на марокански скакалци без нищо съзидателно в себе си е неспособно да води нормален и цивилизован живот и за това не са виновни ГЕРБ, БСП и прочее уроди. Те са такива, каквито сме и ние.

[/center]