Поредното НЕДОРАЗУМЕНИЕ - факт след дни, 50лв. за без фарове

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

RUSE
Контакти:

Re: Поредното НЕДОРАЗУМЕНИЕ - факт след дни, 50лв. за без фарове

Мнениеот RUSE » 05 авг 2012 12:44

marmi52 написа:8-)

Абе, гледам ви, чета ви и си мисля - аз уж съм от по-старото поколение, което би трябвало да е с по-закостенели разбирания, а имам по-прогресивно и младежко мислене от вас. :?
Каква е тая робска примиреност ?! Какво е това покорство и съгласие с всяка репресия, която ви налагат в името на някаква уж по-голяма сигурност ?!
Сигурност се видя, че НЯМА ! Терористичният акт от 18.07 го доказа ! Каквито и мерки да се взимат - начини винаги се намират. А, мерките по-скоро притесняват почтените граждани, отколкото пречат на непочтените.
В цивилизована Европа това отдавна се знае. Доказателство - въпеки стотиците хиляди камери поставени в Лондон престъпността не намаля, а напротив ! Драконовските мерки за сигурност по-скоро прогониха туристите от Лондон по време на Олимпиадата.
Същото нещо е и с измислените нови и нови закони в България ! Кой от кой по-идиотски и безсмислени !
Всеки нов от тях, все по-идиотски и все по-безсмислен, затормозяващ и без това трудното ни ежедневие.
Вие обаче ги приемата с охота. Даже им ръкопляскате ! :shock:
Не е нормално това ... Младите хора винаги и във всички епохи са били носител на прогреса и протеста. Те са новото начало и кръвен враг на догмата и статуквото.
Да караме на фарове целогодишно ? Кому е нужно това ? Освен разбира се, на приятеля на Бойко Борисов - Валентин Златев, който си гарантира повишен оборот на горивата с този закон.
В България продължителността на светлата част от деня е 16-17 часа през лятото ! Защо тогава са нужни фарове ?
А и в тези горещини още много "слънца" по пътищата и особено в градовете ....
Има ли кой да спре простотиите на ГЕРБ ?!? ....

Нищо прогресивно, още по-малко смислено има в неспазването на законите и тяхното суспендиране от страна на самите граждани. Има си начини, по които да се инициират промени, като има толкова недоволни от закона - да го сторят, а не да чакат да им дойде провидението отгоре. Не може да има цивилизована държава без върховенство на правилата и това върховенство се налага както от институциите, така и от възпитанието на хората, които обаче в България ги учат да бъдат тарикати и да не са "будали". Такова племе като нашето с манталитет на марокански скакалци без нищо съзидателно в себе си е неспособно да води нормален и цивилизован живот и за това не са виновни ГЕРБ, БСП и прочее уроди. Те са такива, каквито сме и ние.

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 05 авг 2012 12:46

stannn написа:ОК тук сме овце и не искаме да ни газят джигити които в мрачно време карат без фарове само и само да не им горят крушките. Не палят фаровете и в мъгла защото ще трябва да дадат още 2,70 за още литър гориво. На тия които са против им пожелавам НИКОГА да не разбират защо трябва да се кара на фарове целогодишно извън града. Една крушка е 5, 10 или 20 лева, а живота ми няма цена и няма как да си купя нов.

Факт е, че фаровете подобряват видимостта и преценката на дистанцията, но от сега ти казвам, че катастрофите няма да спаднат!!Единствено дисциплината на шофиране, засилване на контрола и по-сурови глоби ще подобрят безопасността на пътя!!Ситуацията в автошколите също е плачевна!!Сульо и пульо взимат книжки, да не говорим за броя на фалшивите, които се издават всяка година..Иначе ми ми харесва като идея, но за съжаление няма да промени абсолютно нищо!Българинът има сбъркана култура на шофиране..
Последна промяна от RedeviL на 05 авг 2012 12:47, променено общо 2 пъти.

100 години 100

Мнениеот 100 години 100 » 05 авг 2012 12:46

stannn написа:И какво общо има катализатора с безопасното шофиране? И за да не кажеш, че бягам от въпроса. Ти би ли сменил катализатор на кола на 3 години?

Общото е , че има ЗАКОН. Нали апелирате за спазване на закона :) Не говоря за колите на по 3 години, макар катализатора да се сменя на километри, а не на години.Говоря за автомобилите над 10 години, които са големия процент от автопарка в България. По ЗАКОН, трябва да си с катализатор.10 годишните коли са с неработещи такива или премахнати поради същата причина.Цената на нов е около хилядарка. Не съм чул някой да си е сменил катализатора, виж резонаторно гърненце всички слагат :)Да спазваме законите викаш....ми хайде да ги спазваме, ама не избирателно.Слагайте катализаторите :) Бъдете съвестни граждани.Не бъдете лицемери.
Последна промяна от 100 години 100 на 05 авг 2012 12:51, променено общо 1 път.
slabia_forever

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Мнениеот stannn » 05 авг 2012 12:50

100 години 100 написа:Общото е , че има ЗАКОН. Нали апелирате за спазване на закона :) Само с това: "Ти би ли сменил катализатор на кола на 3 години?" ми доказваш, че съм прав във мнението си :)

Ти на кола качвал ли си се? Или си мислиш, че катализор се сменя всяка година по два пъти. Айде като прочетеш малко по темата тогава пиши глупости.
[center]ИзображениеИзображение[/center]

100 години 100

Мнениеот 100 години 100 » 05 авг 2012 12:52

stannn написа:
100 години 100 написа:Общото е , че има ЗАКОН. Нали апелирате за спазване на закона :) Само с това: "Ти би ли сменил катализатор на кола на 3 години?" ми доказваш, че съм прав във мнението си :)

Ти на кола качвал ли си се? Или си мислиш, че катализор се сменя всяка година по два пъти. Айде като прочетеш малко по темата тогава пиши глупости.

Глупостите ги пишеш ти мой човек.Апелираш ми за спазване на закони, ама съм убеден, че по-голямата си част от времето си нарушаваш всякакви закони.Сигурно сега ще тръгнеш и да ме убеждаваш, че си слагаш колана в таксито или , че слагаш колана на пътниците зад теб.Хайде моля ти се!Няма нужда.Един личен въпрос: пушиш ли?
slabia_forever

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Мнениеот stannn » 05 авг 2012 12:55

На такива като тебе трябва да ви забранят и пеша да ходите. Няма шофьор който да кара всекидневно и да не наруши някой закон. Въпроса е с нарушенията си да не застрашаваш живота на другите. А тия простотии които ги написа ако обичаш ги запази за себе си. Ако въобще имаш книжка явно колата я изкарваш два пъти в годината и задължително трябва да не вали.

Не не пуша и колата винаги е сложен когато карам. Таксита рядко ползвам.
Последна промяна от stannn на 05 авг 2012 12:57, променено общо 1 път.

100 години 100

Мнениеот 100 години 100 » 05 авг 2012 12:56

stannn написа:На такива като тебе трябва да ви забранят и пеша да ходите. Няма шофьор който да кара всекидневно и да не наруши някой закон. Въпроса е с нарушенията си да не застрашаваш живота на другите. А тия простотии които ги написа ако обичаш ги запази за себе си. Ако въобще имаш книжка явно колата я изкарваш два пъти в годината и задължително трябва да не вали.

Ма нещо взе да се ядосваш :) Що? Олекна ли? Чисто за протокола.Карам от 16 години.Имам две деца, не си позволявам да съм джигит.Спазвам всички ограничения, само че дали ще съм с фарове или не, ако някой реши да се тресне в мен, няма особено значение.

А като ползваш таксита, слагаш ли си колана....слагаш го трънци! А като се возяд хора зад теб, караш ли ги да си слагат колана....караш ги трънци!
Последна промяна от 100 години 100 на 05 авг 2012 12:58, променено общо 1 път.
slabia_forever

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Мнениеот stannn » 05 авг 2012 12:58

Няма смисъл просто. С такива като теб тая държава ще си е на това дередже още 1000 години.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 05 авг 2012 12:58

Alexx написа:......И още по-смешно е,че законите и глобите ще намалят жертвите по пътищата. Това е пълен абсурд. Трябва да се промени цялата ни система и ценности. Аз карам внимателно не защото има закон и защото има глоби ! Аз карам внимателно защото искам да съм жив и здрав и да не навредя на някой околен !

Вярвам ти колега, ама всички ли по пътя карат внимателно и им пука за околните?!.... Убеди ме, че е така и веднага се съгласявам с теб. Само че, системата от ценности на една общност от хора, включваща най-различни индивиди, не се променя с проповеди, а чрез убеждение по метода на моркова и тоягата. ;)
П.П. Примерът на един друг колега, сравняващ ограничаването на гражданските свободи в Лондон по време на Олимпиадата с новия закон, е най-меко казано доста несъстоятелен. :)
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 05 авг 2012 13:00, променено общо 1 път.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

100 години 100

Мнениеот 100 години 100 » 05 авг 2012 13:00

stannn написа:Няма смисъл просто. С такива като теб тая държава ще си е на това дередже още 1000 години.

О, тва ми е любимия лаф.....ок, лек ти ден,нямам намерение да влизам в полемика с теб. Ясен си ми и ти, и другите псевдо спазващи законите, като теб!
slabia_forever

Върни се в “Свободна зона”