Бившият голмайстор на ЦСКА Еуген Трика коментира привличането на сънародника му Александру Пакурар на "Армията".
"Преди година по това време ви казах, че Зику и Мораеш ще се превърнат в звезди в състава на ЦСКА. Както виждате, не сбърках. Аз рядко греша в преценката си. Сега ви казвам, че и Пакурар ще има водеща роля в състава. Той е много добър футболист. Има богата визитка, викаха го дори в разширения състав на националния отбор за няколко контроли.
Убеден съм, че без никакъв проблем той ще се наложи в състава на Стойчо Младенов и ще бъде основен футболист на ЦСКА. Пакурар е най-силен на позицията зад нападателя, класическа десетка е. Но може да играе много добре и на други позиции в полузащитата - като външен и вътрешен халф. Той борави много добре с топката, интелигентен футболист е, знае кога да подаде и кога да задържи кълбото. Има отработен удар и усеща играта.
Бъдете сигурни, че той е над нивото на футболистите, които ЦСКА има в момента. Лично бившият национален селекционер на Румъния - Виктор Пицурка, го привлече в Стяуа. Преди това игра и за друг гранд - Динамо Букурещ. Най-силните си сезони обаче направи с екипа на Пандури, където бе абсолютната звезда на отбора.
ЦСКА взима опитен, знаещ и можещ футболист и това е безспорен трансферен удар за бившия ми клуб. Пакурар е универсален играч. Изпълнява много добре и статични положения. Миналия сезон до последно се бореше с Университатя Клуж за класиране В турнира Лига Европа", заяви Трика, който преди месец стана старши треньор на втородивизионен румънски клуб.
„Тема Спорт"
Трика е станл тренер.