Автобус с израелски туристи е бил взривен на летище "Сарафово" в Бургас, съобщи Би Ти Ви. Летищните власти отказват коментар по случая, но от полицията в града потвърдиха за телевизията, че експлозията е станала в 17,30 часа. Кметът на Бургас Димитър Николов също потвърди взрива.
По непотвърдена информация - трима души са загинали при взрива на летището, съобщиха от МВР. Има пострадали, техният брой се преценява в момента. По непотвърдена информация в автобуса са пътували израелски туристи. По информация на очевидци, след като са кацнали, туристите са качил на автобус за Слънчев бряг.
Очевидци разказаха още, че е имало взрив в автобуса пред сектор „Пристигащи”. Пламъците са обхванали и паркиран наблизо автомобил „Опел Астра”. Няколко противопожарни автомобила и полицейски коли изпратени на аеропорта. Седем линейки са извозили ранените от мястото на инцидента.
От пресцентъра на полицията и на летището все още не дават информация.
През януари се появи информация, че израелските служби са предупредили български си колеги за готвен атентат в зимен курорт. Тогава шефът на отдела по сигурността в транспортното министерство на Израел Дани Шенар се е свързал с колеги в София и Атина и ги е помолил да повишат условията за сигурност около автобусите, които развеждат групи с израелски туристи между летищата и хотелите или почивните станции.
"Ние осъзнаваме, че автобусите са слаба точка по отношение на сигурността. Това е, защото има много добри условия за сигурност в самите летища, но извън тях вече не е така. Затова ги помолихме. Доколкото разбирам, местните служби сътрудничат с нас. Ние обаче не сме отправили нашето предупреждение към тях защото имаме каквато и да било специфична информация, нито имаме източници, които да са ни посочили, че нещо ще се случи при вас", каза тогава Шенар за Дарик.
Очаквайте подробности!
Три автобуса с израелци са се взривили в Бургас
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- modor
- Контакти:
Взривиха автобус с израелски туристи на летище Бургас, има ж
Последна промяна от modor на 18 юли 2012 18:34, променено общо 1 път.
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.
Станимир Стоилов.
Re: Какво става в Бургас?
way написа:way написа:Пуснаха и лента да тече по БТВ... много са зле... да спират тая сапунка че ....
Една лента и след 10 сек я няма .... кой ги направи национална телевизия тези некадърници чесно в такива ситуации спираш всякакви излъчвания и пускаш извънредни новини....
аз друго се чудя, хем я плюете , хем я гледате.аз тея педали не ги гледам от години, сигурно 7-8 вече и то заради дългия подлизурко
НОСТРАДАМУС : 2024г болната мома отива в отвъдното !
шивача написа:аз друго се чудя, хем я плюете , хем я гледате.аз тея педали не ги гледам от години, сигурно 7-8 вече и то заради дългия подлизурко
Не ги гледам просто смених да БТВ да видя какво ще кажат да се имформирам ....
crap написа:Има яко цензура по "медиите". Само тъпия Скат и Алфата споменават по нещо по-съществено на живо!
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=934502
"Тъпият" СКАТ е единствената българска телевизия!
Последна промяна от Eminem на 18 юли 2012 18:35, променено общо 1 път.
way написа:Червени_шампиони написа:Дано да няма загинали или пострадали българи.
За теб евреит не са ли хора или какво ?викаш те да мрът а ние да сме си добре ....
ами, като се замислиш, е така, поне ще по-малка болката, нали. да не ти го сравнявам със своето и чуждото семейство, сам ще се сетиш
- Червени_шампиони
- Контакти:
way написа:Червени_шампиони написа:Дано да няма загинали или пострадали българи.
За теб евреит не са ли хора или какво ?викаш те да мрът а ние да сме си добре ....
Аз съм българин, не евреин.
По TV7, казаха че засега няма информация за жертви, 20 човека са приети в болница, 3-4 са тежко пострадали с опасност за живота.
По СКАТ незнам какво гледате, аз като пуснах някаква пееше.
Последна промяна от Червени_шампиони на 18 юли 2012 18:35, променено общо 1 път.
СЕКТОР Г - ТОВА СИ ТИ!
[wrapimg=]http://i.imgur.com/O0kE0WP.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i.imgur.com/O0kE0WP.jpg[/wrapimg]
marmi52 написа:
![]()
![]()
![]()
Ако това е истина в България тепърва предстоят драстични събития ...
Нали не смятате, че евреите ще оставят така нещата ...?!
Огромен провал за Цв. Цв. и уж най-силния сектор "Сигурност" в управлението на ГЕРБ ...
Правителството на Бойко Борисов си заминава с "първия влак" !!!
Жертвите са евреи !!! ...
Най-тъжното е, че България отново ще влезе в световните медии с лоша новина ...
Този път нещата обаче изглеждат мнооого сериозни !
Какво точно да направи Бойко ?Не може да се хване всеки терорист просто е невъзможни те в Америка и други по развити от нас страни има атентати а ти искаш тук да спрат атентатите на 100% невъзможно е просто винаги ще има атентати дали в България,Америка или някаде другаде по света не може да спреш всичко
way написа:шивача написа:аз друго се чудя, хем я плюете , хем я гледате.аз тея педали не ги гледам от години, сигурно 7-8 вече и то заради дългия подлизурко
Не ги гледам просто смених да БТВ да видя какво ще кажат да се имформирам ....
браво, хич и не ти трябва, даже и телевизия не гледам, освен някой мачове и филми
Re: Три автобуса с израелци са се взривили в Бургас
Абе какво значение има националността на загиналите - българи, евреи или руснаци? Жалко за хората. Факт е, че арабите вече пренесоха терора и в България. Никой не е застрахован, без значение от каква националност е и в кое място на света се намира.
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание