Финал на Евро 2012: Испания - Италия - 4:0 FT

Модератори: TodorT, paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Re: Финал на Евро 2012: Испания - Италия

Мнениеот защо » 01 юли 2012 15:11

Madridist написа:
Laetitia написа:Форумът защо ми цензурира думата "кол*бание"... :shock: :lol:

:) [offtopic]Пробвай да напишеш малкото име на Гранеро от Реал Мадрид :mrgreen:[/offtopic]

[offtopic]И това е мръсна дума, да го еба. :lol:[/offtopic]
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 01 юли 2012 15:12

Между другото, като споменахте химна, дори Супер Марио винаги го пее :) Винаги съм се впечатлявал от италианското изпълнение на Fratelli d` Italia, най - хубавият химн след сегашния и след истинския наш ;) Също песента на германците, God save the Queen, La Marseillaise, макар че не съм особен фен на французите и френския език след 5 години на усиленото му изучаване :x :mrgreen: , са прекрасни национални химни. Бразилският и испанският, макар, че няма текст, също са впечатляващи.
Последна промяна от acmilan на 01 юли 2012 15:35, променено общо 1 път.
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 01 юли 2012 15:19

acmilan написа:Между другото, като споменахте химна, дори Супер Марио винаги го пее :) Винаги съм се впечатлявал от италианското изпълнение на Fratelli d` Italia, най - хубавият химн след сегашния и след истинския наш ;) Също песента на германците, God save the Queen, La Marseillaise, макар че не съм особен фен на французиците и френския език след 5 години на усиленото му изучаване :x :mrgreen: , са прекрасни национални химни. Бразилският и испанският, макар, че няма текст, също са впечатляващи.
Хмм, обожавам "Шуми Марица", но никога не съм го намирала за подходящ химн. :) За френския език не мога да се съглася - прекрасен е.

Впрочем, началните думи на италианския химн са: "Братя италианци, Италия се събужда".
Дано се отнася и за мача довечера това. :)
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 01 юли 2012 15:23

Довечера ще стане същото като на полуфиналите - Италия пресира, не оставя противника да държи топката, а Испания не се чувства комфортно, когато я няма, както беше срещу Португалия. Само че португалците бяха ялови отпред, не особено комбинативни в средата, та се стигна до дузпи, а с Балотели, Касано, Пирло, ...(прочетете си другите от тимовия лист :lol: ), е по-друго.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

venom

Мнениеот venom » 01 юли 2012 15:26

Европейски шампион ще бъде Италия, а новият треньор на Испания се казва Хосеп Гуардиола. 8-)

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 01 юли 2012 15:32

venom написа:Европейски шампион ще бъде Италия, а новият треньор на Испания се казва Хосеп Гуардиола. 8-)

Твърде вероятно е и двете ти предположения да се окажат вярни ... :?

Можеби Пеп, точно за това отхвърля всички предложения на клубове към момента ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 01 юли 2012 15:42

Laetitia написа:
acmilan написа:Между другото, като споменахте химна, дори Супер Марио винаги го пее :) Винаги съм се впечатлявал от италианското изпълнение на Fratelli d` Italia, най - хубавият химн след сегашния и след истинския наш ;) Също песента на германците, God save the Queen, La Marseillaise, макар че не съм особен фен на французиците и френския език след 5 години на усиленото му изучаване :x :mrgreen: , са прекрасни национални химни. Бразилският и испанският, макар, че няма текст, също са впечатляващи.
Хмм, обожавам "Шуми Марица", но никога не съм го намирала за подходящ химн. :) За френския език не мога да се съглася - прекрасен е.

Впрочем, началните думи на италианския химн са: "Братя италианци, Италия се събужда".
Дано се отнася и за мача довечера това. :)

Шуми Марица е истинският химн на България, не защото звучи прекрасно като за съвременен химн на държава, а просто защото това е песента на нашата страна, на Третото българско царство, на истинската българска държава, не на народната република и сегашното й отроче, но айде да не почвам темата, че най - малко ми се спори по нея в момента. Не с теб, разбира се, а с други, които само това и чакат :mrgreen: Иначе Мила родино е прекрасна песен, написана през 1885 г. още, уважавам я, пея я винаги щом зазвучи, но друг е българският химн. А на френския език никога не съм бил фен, не го и учих с удоволствие в гимназията, фен съм на италианския и скоро мисля да започвам изучаването му :) Колкото до довечера - Италия отдавна се събуди, днес просто трябва да вземе своето ;) По последни информации Абате е готов да започне, Киелини ще е отляво, а Балдзарети сяда на пейката, всичко друго е традиционно. Forza :)
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Потребителски аватар
soad
Контакти:

Мнениеот soad » 01 юли 2012 15:59

Забравяте химна на Русия. Уникален е.

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 01 юли 2012 16:36

acmilan написа:А на френския език никога не съм бил фен, не го и учих с удоволствие в гимназията, фен съм на италианския и скоро мисля да започвам изучаването му :) Колкото до довечера - Италия отдавна се събуди, днес просто трябва да вземе своето ;) По последни информации Абате е готов да започне, Киелини ще е отляво, а Балдзарети сяда на пейката, всичко друго е традиционно. Forza :)
Италианският език ми е голяма слабост. La lingua più bella del mondo! Като цяло обожавам романските езици, знам два, разбирам трети, след време съм решила, че ще науча и френски.

А ето нещо интересно от "Gazzetta dello sport":
Джиджи Буфон споделя през сълзи, че винаги пее химна с огромен трепет, защото е загубил двама прадядовци във Втората световна война и това бил най-малкият знак на благодарност към тях.

Знаех си, че има нещо, като го гледах колко се вживява...
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

Потребителски аватар
ehh
Контакти:

Мнениеот ehh » 01 юли 2012 16:50

Madridist написа:
Без име написа:Пичове, гледайте довечера, колко надъхано пеят химна италианците. :)

Уникално. Иначе поне за мен, едно от най-емблематичните и запомнящи се изпълнения на химн беше на "Марсилезата" на ръгби двубоя Франция-Нова Зеландия [offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YBunJcr1DP8[/youtube][/offtopic] Наистина много емоционално изпълнение както от публиката, така и от състезателите :geek:

Забелязал съм, че французите при изпълнение на химна се захващат с ръце един-друг по един специфичен начин. Така изглеждат още по-сплотени. Друг въпрос е, че като почне мачът, никакви ги няма. За ръгбистите им - не знам. На ръгби съм гледал само Уелс и Англия.
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!

Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!

Върни се в “Евро 2012”