Пари Сен Жермен (фен тема)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Re: Пари Сен Жермен (фен тема)

Мнениеот Alexx » 16 юни 2012 18:03

Много ми е смешно когато някой тръгне да пише за пари и футбол ! Смешно е когато някой тръгне да обвинява някой по-малък отбор,че искал да стане голям ! В продължение на 20 години се изгради група на едни икономически динозаври във футбола, които създадоха такъв олигополен кръг,че никой не може да влезе в него. Преди повече отбори имаха шанс за титла и слава и средни клубове ставаха първенци на страните си и печелеха евро купи. И понеже преди 20 години тази група отбори които сега станаха икон. динозаври реват,че някой иска от пая им. Видиш ли колко лоши били тея шейхове,а тяхното създаване на този олигопол върху футбол не е лош.

acmilan написа:Милан в миналото е харчил, но няма нито кредити, нито дългове към когото и да било. Когато има дупка в бюджета, тя се пълни от Берлускони или от продажба на футболист, както беше случаят с Кака през 2009. Нищо общо няма Милан с безумната финансова политика на Реал, Барселона и Юнайтед.

Я ми обясни каква е политика на Юнайтед ? и точно фен на Милан да говори против скъпите трансфери е смешно, защото през 80те години холандците не играха за вековната история ....

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 16 юни 2012 18:32

Alexx написа:Много ми е смешно когато някой тръгне да пише за пари и футбол ! Смешно е когато някой тръгне да обвинява някой по-малък отбор,че искал да стане голям ! В продължение на 20 години се изгради група на едни икономически динозаври във футбола, които създадоха такъв олигополен кръг,че никой не може да влезе в него. Преди повече отбори имаха шанс за титла и слава и средни клубове ставаха първенци на страните си и печелеха евро купи. И понеже преди 20 години тази група отбори които сега станаха икон. динозаври реват,че някой иска от пая им. Видиш ли колко лоши били тея шейхове,а тяхното създаване на този олигопол върху футбол не е лош.

acmilan написа:Милан в миналото е харчил, но няма нито кредити, нито дългове към когото и да било. Когато има дупка в бюджета, тя се пълни от Берлускони или от продажба на футболист, както беше случаят с Кака през 2009. Нищо общо няма Милан с безумната финансова политика на Реал, Барселона и Юнайтед.

Я ми обясни каква е политика на Юнайтед ? и точно фен на Милан да говори против скъпите трансфери е смешно, защото през 80те години холандците не играха за вековната история ....

Аз не съм се изказал никъде против скъпите трансфери като цяло. И да, безумно е да имаш стотици милиони дългове, напълно безумно. Години наред по целия свят всички убеждаваха как кредитите, дълговете не са проблем, видяхме какво стана с някои държави. Това е просто една голяма бездънна яма. Извинявай, но Юнайтед за толкова много загуби натрупани през годините (защото балансите накрая на годината, показващи печалби са такива заради покриването им с кредитиране) трябваше да е спечелил доста повече в Европа. Пък за Реал и Барса да не говорим, особено балета си е държавен отбор отвсякъде. Пътуващ цирк, но все пак кралски, нали, така може. И нищо против нямам ПСЖ, Сити, Анжи и Малага примерно. Във футбола обаче все още си има йерархия. А и като влезе финансовия феърплей, не знам как ще пазаруват така шейховете и петролните босове. И, пак казвам, Милан каквото е дал, го е дал собственикът му през годините, не е оставил минус никога, винаги го е покривал. Нито има кредити, нито нищо. Отдавна не прави бомбастични трансфери и пак е в челото на световния футбол. Да не говорим, че Кака го взеха за 8 млн, а го продадоха за 67. Тиаго струваше 10, сега ПСЖ даваше 46... Дурекс, извини ме, не съм забелязал, че говориш за друг футболист, а не за Тиаго :) Иначе и аз смятам, че отправената оферта беше нереална, това са наистина страшно много пари, особено за заяитник. Но се радвам, че не го продадохме, той е основна част от отбора, негов стълб и бъдещ капитан.
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Потребителски аватар
durex
Контакти:

Мнениеот durex » 16 юни 2012 18:39

boys85 написа:
durex написа:33 Милиона. Това пари ли са в днешно време? За такъв голям нападател,сега ще искат минимум 40 милиона. А Интер повече от 35-40милиона не е давал за трансфери!!! Което за ПСЖ и Сити неможе да се каже. Да не говорим заплатите които дават. Пример резерва в Сити взима 6 милиона на година.(Коларов) В Интер само един играч взима 6 милиона на година и това е Снайдер - най-добрия ни играч!!!!! Плюс това Интер няма дългове,както беше писал по рано днес ;)

Разликата от 10 години не е малка. За Сити съм съгласен, че много прекаляват, имат резерви за десетки милиони и им плащат една камара пари. Но поне за момента да се казва, че ПСЖ=Сити не съм съгласен. ~100 млн. за 12 играча (около 40 от тях за Пасторе). Сам можеш да си направиш сметката колко дават средно на играч. А ако се направи съпоставка за последните 20 години по изхарчени пари доста ще отстъпват на Интер примерно.

Не симпатизирам от вчера на ПСЖ и ако зависеше от мен щях да вземам най-добрите играчи от Франция (както Лион правеха) вместо да привличам известни имена за много пари. Но какво да правиш, за съжаление други стават приоритетите, когато се повишат финансовите възможности. :|

Виж аз не твърдя за ПСЖ толкова,колкото за Сити,защото те са най-пресния пример в какво се превръща футбола,когато разполагаш с милиарди. Къде отидоха ценностите на играчите да не играят толкова много за пари,а повече за слава. Ама ПСЖ вървят по стъпките на Сити и то стабилно. Щом могат да предлагат такива колосални суми за защитник(визикрам това на Силва 46 милиона дават) прави си сметката,че това е само началото. Въпроса е кой първи ще привлече даден играч за колосална сума,те или Ман. Сити. Малага също вървят към техните стъпки,но в по-бавен режим,но и те след 3-4 години като нищо ще станат фактор в Испания.

Потребителски аватар
durex
Контакти:

Мнениеот durex » 16 юни 2012 21:19

Попаднах на едно интервю на някои си Паоло Чиабатини заемащ длъжност в Уефа и писал книга по темата "Финансов феърплей".Та този човек хвърля малко повече светлина по въпроса.

Паоло,да поговорим за финансовия феърплей.
-Това е един закон който беше приет през 2007-ма съвместно с топ клубовете на Уефа.През 2010-та бюджетните загуби на всички първодивизионни клубове достигнаха 1 милиард и 600 милиона.65% от клубовете са на загуба и на техните собственици им се налага да покриват тези загуби от собствения си джоб.След като законодателството влезе в сила отборите нямат да имат право да трупат по-голяма загуба от 45 милиона за годините 2012-та и 2013-та.Тенденцията е тази цифра в бъдеще да бъде намалена още.

А който не спазва правилата?
-Тези които са нарушили европейските нормативи ще бъдат наказани за сезон 2014/2015.Има три вида санкции - орязване на премиите които отборите получават от Уефа за участието си в евротурнирите,блокиране на трансферите и изхвърляне от европейските турнири.

Има ли вече наказани?
-Отбори като Бешикташ,ПАОК,АЕК И Рейнджърс вече бяха наказани с изхвърляне от турнирите защото те не се съобразиха с втория периметър на закона който не разрешава отборите да имат просрочени задължения.Закона няма принудителен характер и това става ясно от клаузата която указва че за 2012-та се гледат само разходите за играчи и заплати дадени след 30-ти Юни 2010-та.Тези клубове трябва да се концентрират върху това за 2013-та да нямат загуби по-големи от 45 милиона.

Нека поговорим за отбори като Манчестър Сити,ПСЖ,Малага и Анжи защото те крещящо игнорират финансовия феърплей.
-Добър въпрос.Вярвам че тези клубове са наясно че не зачитат своите баланси.Вземете за пример Манчестър Сити - за 2011-та те имаха загуби от 225 милиона.За 2012-та загубата вероятно ще бъде подобна.Тези цифри е невъзможно да бъдат възстановени в рамките на една година.Стратегията на Сити ще бъде през следващите 2 години независимо от загубите да играят със всички сили в стремежа си да спечелят Шампионската лига облагодетелствани от това че повечето клубове вече се съобразяват с правилата и немогат да харчат подобни суми.След това през 2014/2015 най-вероятно ще бъдат изключени от европейските турнири.

Уефа би ли подкрепила подобно решение?
-Да,Уефа иска да поддържа футбола в средносрочен план,а също и да посочи пътя напред.В действителност инфраструктурни разходи и разходи по младежките академии няма да бъдат взимани в предвид когато се изчислява изпълнението на бюджета.Пътят напред е очертан - собствени стадиони,собствено произведени футболисти и скаути на високо ниво -модел по който работят отбори като Удинезе и Порто.

Потребителски аватар
boys85
Контакти:

Мнениеот boys85 » 16 юни 2012 22:00

Финансовият феърплей в този си вид е абсолютна глупост. Значи до момента някой клуб може да е изхарчил и 2 млрд. за 3-4 години без да му се налагат санкции, а от тук нататък ако станеш собственик на клуб и искаш да инвестираш 100 млн. за 2 години в него няма да ти бъде позволено. Именно това нещо бях чел в интервюто на председателя на комисията за финансов контрол към френското първенство по футбол (Лига 1 има едни от най-стриктните правила в Европа по този показател), ако го намеря ще го преведа тук.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 16 юни 2012 23:18

Финансовият феъроплей е най-лошото нещо за футбола ! Той няма за цел да изравни силите както се опитват да ни убедят. Има за цел да запази статуквото. Финансовия феърплей не влияе на Барса или Реал. Ти си печелят постоянно и никой не може да ги пипне. Целта е да се предотврати някой малък клуб да стане голям.

Потребителски аватар
boys85
Контакти:

Мнениеот boys85 » 18 юни 2012 20:58

[center]Лятна подготовка 2012/2013

- Подновяване на тренировъчните занимания, 02.07
- Подготвителен лагер в Австрия, от 04.07 до 14.07
- Приятелски мач: Щегерсбах - ПСЖ, Щегерсбах Щадион, 11.07
- Приятелски мач: Блекбърн - ПСЖ (непотвърдено), Грац, 14.07
- Турне в Северна Америка, 19.07 до 31.07
- Приятелски мач: Челси - ПСЖ, Ню Йорк (САЩ), 22.07
- Приятелски мач: Ювентус - ПСЖ, Монреал (Канада), 31.07

- Приятелски мач: ПСЖ - Барселона, Парк де Пренс, 04.08[/center]

Потребителски аватар
kirchaka
Контакти:

Мнениеот kirchaka » 18 юни 2012 21:14

Охооо ще играем с Челси,Барса,Ювентус....интересно :)
[wrapimg=]http://media.tumblr.com/tumblr_m8b1dmmBIe1qka6nwo13_500.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
boys85
Контакти:

Мнениеот boys85 » 29 юни 2012 17:40

Интересно интервю с Леонардо във френската преса. Преводът е мое дело.

Леонардо: «Не можем да вършим глупости»

Защо срещнахте трудности при завършването на някои сделки в началото на това трансферно лято?

При положение, че всеки казва че разполагаме с много пари, преговорите често стават много трудни. Не е въпросът да надплатим над реалната цена или да извършим някоя глупост само за да направим «голям удар». Имаме си определени граници, без значение дали става въпрос за Тевез или Тиаго Силва.

Защо трансферният пазар е толкова спокоен поне за момента?

Знаете ли, всички големи клубове мислят за едни и същи големи играчи. С малки разлики, списъкът с трансферни цели е един и същ навсякъде. Кой къде ще отиде? Не знам. За момента, нищо не се случва и европейският пазар би желал ПСЖ да поведе другите. Само че ние не бързаме за никъде.

ПСЖ трябва обаче да "счупи касичката си" за да привлече някое голямо име…

Не мисля, че това е най-добрият начин. По-скоро трябва да работим за израстването на клуба, сезон след сезон и в един момент някое голямо име ще дойде.

Можете ли все пак да гарантирате, че ще привлечете някой голям нападател през това лято?

Не, нищо не мога да обещая. Големите нападатели струват скъпо, привличането им е много сложно. Разучаваме, обсъждаме, но не можем да вършим глупости. Тевез направи всичко възможно за да дойде тук, но си имаме граници.

Какъв е типът нападател, който търсите?

Централен нападател. Завършен централен нападател. Но е трудно да се търси този тип играчи в големите клубове.

Бразилецът Дамиао, 22 годишен, (Порто Алегре), отговаря ли на вашите критерии?

Разговаряхме с него през януари, но никога не сме напредвали по това досие. Той е завършен централен нападател, но мисля че все още трябва да се доказва за да оправдае исканата от клуба му цена.

Привличането на Кака все още ли е актуално?

Няма никакви преговори. Абсолютно нищо. Имам лични отношения с Кака, затова всички спекулират с привличането му. Всъщност привличането на Кака не е повече приоритет днес.

След обратите с Пато и Тиаго Силва човек има чувството, че Милан не взема насериозно ПСЖ?

Не, ако има някакъв проблем той си е там (б.р. в Милан), не тук. За нас тази не беше толкова драматично. Разговаряхме с най-добрият защитник в света, постигнахме съгласие с него, но не успяхме да направим същото с Милан и преустановихме преговорите. Бяхме много близо, но е съвсем нормално, когато един клуб се колебае дали да продаде най-добрият защитник в света.

Как Карло Анчелоти изживява този трансферен прозорец?

Както всички треньори, той иска да разполага със своя завършен състав колкото се може по-скоро. Но аз не бързам. Трансферният прозорец затваря след два месеца. Доста дълго време трае, а не искам по никакъв начин да изпращам сигнал на пазара, че съм притиснат от времето. По никакъв начин не става въпрос за надплащане над нормалното. Надплащане ок, но в определени граници.

Той иска ли още по един голям играч на всеки пост?

Да това му е желанието и сега. Ние винаги търсим играчи по-добри от настоящите ни. Няма да привлечами полузащитник само за да имаме един в повече.

Напускането на Сеара означава ли, че в отбора ще пристигне по-добър от Жале десен бек?

Идеята е да разполагаме с конкурентноспособна група. Сеара беше коректен играч, в края на своя престой при нас, благодарим му. Относно привличането на нов десен бек няма нищо конкретно.

Обаче се говори за Майкон, Босингва, Дани Алвеш…

На нас ни предлагат целия свят, но няма нищо конкретно. ПСЖ разполага с Жале, а Бишевац също може да играе на този пост.

Какви са целите през следващия сезон?

Каквито бяха и през миналия, започваме с идеята да спечелим първенството и се надявам така да бъде и през следващите 15-20 години. В Шампионска лига ще бъде трудно. ПСЖ се намира в четвърта урна за жребия. Ще започнем нашия път срещу много силни отбори. Но да започнеш с подобни мачове е добре, това те амбицира допълнително.

Лавеци ще бъде ли тук в понеделник за първата тренировка на отбора?

Надяваме се… Но нищо все още не е подписано. Както и други неща не са още сторени…

Защо избрахте точно него?

От игрова гледна точка е нужно да имаме различни алтернативи. В Шампионска лига нивото е изключително високо. Не винаги ще можем да налагаме нашия стил на игра. От време на време статегията ще бъде да се контра атакува. А за такъв тип игра имаме Менез, Пасторе, Нене… и Лавеци, чиято бързина е наистина впечатляваща.

Защо не инвестирате вече във френския пазар?

Свързахме се с някои френски клубове, но или получаваме отказ или ни поставят нереални цени за своите играчи. А после ни упрекват, че не сме купували французи! Как да го сторим?

Много ли играчи желаят да напуснат клуба?

Не, напротив. Единствено Кевин Гамейро ми каза, че иска да напусне. Разбирам положението му, но за него няма конкретно предложение. Разговаряхме с представители на Валенсия, но те приключиха преговорите преди да отправят някаква оферта. Днес всичко е приключено, Гамейро остава тук. Той винаги е бил важен нападател за нас.

Защо не искате да продължите договора на Нене?

Много доволни от Нене. Той направи страхотен сезон и ние искаме да го задържим. В момента му остава година до изтичането на неговия договор и не виждам защо е необходимо да вземаме подобно решение на момента. В такъв случай означава, че едната година в договора не служи за нищо.

Мамаду Сако има ли своето бъдеще в ПСЖ?

Разбира се. Той е едва на 22… През последните месеци той изживя нещо съвсем ново. За първи път в кариерата си той усети, че е тестван, все едно че е на изпит. В големите клубове всеки ден е така. Той може отново да си извоюва титулярното си място. Всичко се решава на терена.

Изображение

Потребителски аватар
boys85
Контакти:

Мнениеот boys85 » 01 юли 2012 17:12

Пристигнало е първото ново попълнение за сезона:

Изображение

Върни се в “Футбол - Свят”