500 млн. щ.д. ще се налеят в спорта в Бургас

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Re: 500 млн. щ.д. ще се налеят в спорта в Бургас

Мнениеот Bourgas » 21 юни 2012 18:26

NEFTOCHIMIK 1962 написа:Миро,що ги лъжеш че ще го събаря и ще прави кооперации? Май точно от теб съм чувал че статута на земята не може да се сменя току така-щом е за спорт-значи си е за спорт,кФи кооперации?! Или нещо се бъркам....

Статут винаги се сменя, без значение къде и за какво е земята. Хората построиха на изключителна държавна собственост по плажа 101 хотела, построиха на паркинга зад Автото 15 етажна малоумщина ( в която кмета съм чувал, че има бая имоти), строят в природни паркове, а ти се притесняваш, че не могат да сменят в града ;)
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]Изображение[/center]

deladog

Мнениеот deladog » 21 юни 2012 20:03

Руските пари вдигнаха нивото на английския футбол, не виждам никаква причина да не успеят да сторят същото и с българския. И можем само да поздравим бургазлии, че са създали условия за привличане на крупни инвеститори от братската ни страна.

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 21 юни 2012 20:18

NEFTOCHIMIK 1962 написа:Миро,що ги лъжеш че ще го събаря и ще прави кооперации? Май точно от теб съм чувал че статута на земята не може да се сменя току така-щом е за спорт-значи си е за спорт,кФи кооперации?! Или нещо се бъркам....

Приятелю , аз съм виждал идейния проект за ВИП комплекса на мястото на стадиона . И колегата е прав ... най-лесното нещо в България е да промениш предназначението урегулиран парцел . Особено щом той е частна собственост . По последни слухове обаче , понеже Илюмжинов недвусмислено е заявил че иска 100% от акциите на Петрол , Събев ще се опита да вкара в сделката стадиона и кампуса , за да вдигне цената на акциите си .

Потребителски аватар
petkan
Контакти:

Мнениеот petkan » 21 юни 2012 20:33

Миро, усещам те някак превъзбуден :) Оставяйки настрана всички "ако", какво е твоето предчувствие - идват ли по-добри дни за бургаския футбол или не?

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 21 юни 2012 20:48

petkan написа:Миро, усещам те някак превъзбуден :) Оставяйки настрана всички "ако", какво е твоето предчувствие - идват ли по-добри дни за бургаския футбол или не?

Самия факт , че скоро Събев няма да има нищо общо с бургаския футбол е добра новина :mrgreen: За останалото съм реалист - Илюмжинов ще инвестира в България , не защото е имал такова намерение ... а защото Русия има някакви интереси . Почти винаги обаче , за тези интереси се иска широка обществена подкрепа . Затова моето мнение е , че Черноморец , ако не друго , поне няма да има притеснения около съществуването си . Оптимист съм най-вече за "Бургас Арена " ... или както там ще се казва проекта , защото той е с голяма възвращаемост , а Илюмжинов има ресурса да го осъществи . Но всичко все още е само предполжения ... докато не излезе официално изявление по въпроса .

Потребителски аватар
petkan
Контакти:

Мнениеот petkan » 21 юни 2012 20:55

Очаквах отговор от две думи, но и така ме устройва :)
Имаш една бира от мен.... няколко пъти :) Знаеш къде да ме намериш :)

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 21 юни 2012 21:15

petkan написа:Очаквах отговор от две думи, но и така ме устройва :)
Имаш една бира от мен.... няколко пъти :) Знаеш къде да ме намериш :)

Само да си реша проблема с "превоза" :lol:

k.dimitrov
Контакти:

Мнениеот k.dimitrov » 21 юни 2012 21:42

21 June 2012, 10:18 (обновена 21 June 2012, 14:42) | Автор: Николай Марченкo | Източник: LiveBiz / LiveSport

Кирсан Илюмжинов пред LiveBiz: Мъчно ми беше да гледам „Петрол“ в това състояние
Президентът на Световната шахматна федерация (FIDE), бивш президент на Калмикия и нов собственик на българската нефтена компания даде специално интервю на LiveBiz
Тази седмица регистрираната в Швейцария компания на Кирсан Илюмжинов Credit Mediterranee купи 52% от акците на българския "Петрол холдинг" АД. По този повод бизнесменът даде ексклузивно интервю за сайта LiveBiz.

Г-н Илюмжинов, в "Петрол Холдинг" дали планирате да бъдете стратегически или финансов инвеститор?

Всъщност, и стратегически, и финансов, защото компанията се нуждае от развитие и от инвестиции. „Петрол“ е място за една добра инвестиция, защото и географското разположение на България, която е врата за Европа от Азия, е много добро. Холдингът има много активи, сред които, както знаете, са и бензиностанции, и авиокомпания, и футболен клуб. Аз смятам, че след като инвестираме някои средства в развитието на две рафинерии, в бензиностанции, то компанията ще е печеливша.

Запознат ли сте с монопола на „Лукойл“ на българския пазар?

Да, разбира се. И това е нормално. Ние с „Лукойл“ сме сътрудничили достатъчно, включително и в Калмикия, както и на Каспийско море, където те добиват нефт. С президента на „Лукойл“ Вагит Алекперов сме сътрудничили не веднъж в тази посока, така че мисля, че това не е проблем.

Но тук ще бъдете в пряка конкуренция...

Ами, няма нищо лошо в конкуренцията. Бензиностанциите и базите на „Петрол“ са из цяла България и има достатъчно добро покритие на страната.

„Газпромнефт“ се опитваше да купи веригата бензиностанции на „Петрол“..

Това е добре, че „Газпром“ се опитваше да я купи, това значи, че активите на „Петрол“ са добри. Аз дори познавам и редица други руски бизнесмени, които се интересуваха от активите на компанията.

Кой Ви предложи да инвестирате?

Знаете, че често идвам в България, имам много приятели там, спомняте си, че проведохме и световно първенство в София с Веселин Топалов и Гата Камски, идвал съм и при Баба Ванга често. Иначе аз преговарях основно с Денис Ершов и с Александр Мелник, както и с други мои приятели в България.

Според колегите от „Коммерсант“, активите се оценяват на 1 милиард долара, доколко е близка сумата към това, което сте готов да инвестирате в холдинга и в България?

Ами, мисля, че активите струват малко по – евтино. Иначе аз съм информиран за конфликтите между Денис Ершов и Александър Мелник от една страна и Митко Събев от друга страна. Неприятно е, дори ми беше мъчно да наблюдавам как такава компания като „Петрол“, с такива активи, е докарана до толкова плачевно състояние. Бяха натрупани сериозни задължения и загуби, но мисля, че дълговете на холдинга са погасими, ние ще трябва да ги платим и след това ще можем да инвестираме в развитието на холдинга.

Колегите от LiveSport се интересуват дали ще продължите да финансирате ФК „Черноморец“, който е част от „Петрол холдинг“?

Ние в момента разглеждаме състоянието на всички активи в холдинга. Доколкото знам, нашият представител вече се е срещнал с кмета на град Бургас, с който са обсъдили развитието на клуба, на спортната инфраструктура. Мисля, че ние ще видим какво представлява и най – вероятно, ще продължим да подкрепяме футбола по този начин. Освен това, аз имам опит с клуба „Уралан“ в Калмикия, знам и колко е важна подкрепата за спорта от опита си като президент.

Дали България има шансове Албена да е домакин на Олимпиадата по шах?

Още не съм гледал всички заявки. Иначе аз като президент на FIDE съм готов да окажа подкрепа на всички, които искат да проведат Олимпиадата. България, между другото, има добри шансове, защото Веселин Топалов е действащият световен шампион, сред жените е Антоанета Стефанова. Така че аз ще подкрепя с удоволствие и кандидатурата на България.

Потребителски аватар
Bartolomej
Контакти:

Мнениеот Bartolomej » 22 юни 2012 01:07

абе аз много не съм на тва мнение . Идват некви миалрдери и тупват парите на масата и почват строежи на петролни тръбопроводи и стадиони .
Ся ... малко не ми с аверват тес работи , да не земе да стане по-лошо от времето на Дражев даже, т аи на закриване да отидем . той Илюмжинов е закрил вече един отбор в Русия . Чак големи оптимисти не трябва да сме и да не изпадаме кат мазута в нерелани мечти . Само Херо да е жив и здрав , другото майната му .
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 22 юни 2012 11:10

Bartolomej написа:абе аз много не съм на тва мнение . Идват некви миалрдери и тупват парите на масата и почват строежи на петролни тръбопроводи и стадиони .
Ся ... малко не ми с аверват тес работи , да не земе да стане по-лошо от времето на Дражев даже, т аи на закриване да отидем . той Илюмжинов е закрил вече един отбор в Русия . Чак големи оптимисти не трябва да сме и да не изпадаме кат мазута в нерелани мечти . Само Херо да е жив и здрав , другото майната му .

Ако не си забелязал , той отбора върви на закриване и в момента . Никой не мечтае , просто си чешем езиците ( пръстите ) . Илюмжинов , както се оказа след като се порових в руската преса , е бил само почетен президент на Уралан . Клуба е бил собственост на Общината на град Елиста ( който по население е почти колкото Меден Рудник ) . Така или иначе Събев си тръгва и размишляваме какви са вариантите пред отбора .

Върни се в “Черноморец”