Имената върху екипите да са на кирилица

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
gzagorov
Контакти:

Re: Имената върху екипите да са на кирилица

Мнениеот gzagorov » 03 юни 2012 16:47

Твърдо "за". Важи за отборите от "А" група в мачовете им от българското първенство. Тези от по-долните дивизии може да счетат това като излишен (дори непосилен) разход, но за "елитните" не би трябвало да е проблем, ако наистина са елитни.
dodo7271 написа:Глупости!

boys85 написа:Против! Тъпо изглежда.

"Глупости" и "тъпо изглежда", защото трябва да робуваме на чужди (западни) култури и да не уважаваме собствената си азбука (култура) или... ? :evil:
Последна промяна от gzagorov на 03 юни 2012 16:47, променено общо 1 път.
Лицензионната комисия при БФС:
Въз основа на предоставените документи, с решение от 30.06.2016 година, се изменя издадения лиценз, както следва:
1. Наименованието „ПФК ЛИТЕКС ЛОВЕЧ" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - “ПФК ЦСКА - СОФИЯ" ЕАД.

stg333
Контакти:

Мнениеот stg333 » 03 юни 2012 16:47

не мисля че е смислено, дай сега гърците на гръцки ,арабите на арабски а китайците с йероглифи

Потребителски аватар
Pride
Контакти:

Мнениеот Pride » 03 юни 2012 16:47

W84me написа:ТВЪРДО ЗА!
8 ПОРЕДНИ МАЧА В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ТУРНИРИ БЕЗ ЗАГУБА, ТОВА Е ЛОКОМОТИВ http://www.lokosf.info

Изображение Изображение

dodo7271
Контакти:

Мнениеот dodo7271 » 03 юни 2012 16:48

Кашчей написа:

Кое е глупост-да се пише на кирилица за вътрешното първенство ли?

Ами глупост е, разбира се. Ние в кой свят живеем? Хората гледат да се обединяват, да се сближават, ние гледаме как да се отделяме от тях. Че в Беларус и Русия е така, не е никакъв довод. Вероятно и в Пакистан е така.
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 03 юни 2012 16:49

stg333 написа:не мисля че е смислено, дай сега гърците на гръцки ,арабите на арабски а китайците с йероглифи

Проблем ли има, ако за шампионата имената са на кирилица?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

dodo7271
Контакти:

Мнениеот dodo7271 » 03 юни 2012 16:49

gzagorov написа:Твърдо "за". Важи за отборите от "А" група в мачовете им от българското първенство. Тези от по-долните дивизии може да счетат това като излишен (дори непосилен) разход, но за "елитните" не би трябвало да е проблем, ако наистина са елитни.

"Глупости" и "тъпо изглежда", защото трябва да робуваме на чужди (западни) култури и да не уважаваме собствената си азбука (култура) или... ? :evil:

От това, че на екипите ще пише имената на латиница, не ме прави по-малко българин. Имам достатъчно поводи да се гордея (или да се срамувам), че съм българин.
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 03 юни 2012 16:50

dodo7271 написа:
Кашчей написа:

Кое е глупост-да се пише на кирилица за вътрешното първенство ли?

Ами глупост е, разбира се. Ние в кой свят живеем? Хората гледат да се обединяват, да се сближават, ние гледаме как да се отделяме от тях. Че в Беларус и Русия е така, не е никакъв довод. Вероятно и в Пакистан е така.

Викаш хората се обединяват, под егидата на латиницата, може би?Какъв е проблемът за нашият шампионат иманата да са на кирилица?Или, като дават Левски и ЦСКА по Скай спорт англичаните няма да разбират?!?
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 03 юни 2012 16:53

dodo7271 написа:
gzagorov написа:Твърдо "за". Важи за отборите от "А" група в мачовете им от българското първенство. Тези от по-долните дивизии може да счетат това като излишен (дори непосилен) разход, но за "елитните" не би трябвало да е проблем, ако наистина са елитни.

От това, че на екипите ще пише имената на латиница, не ме прави по-малко българин. Имам достатъчно поводи да се гордея (или да се срамувам), че съм българин.

Хахаха... ти не искаш да четеш имена на футболисти на кирилица, а говориш, че имаш поводи за гордост, че си българин!

Първо не се срамувай от азбуката, на която си написал първите си букви, а след това говори за другите поводи за гордост!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
gzagorov
Контакти:

Мнениеот gzagorov » 03 юни 2012 16:56

dodo7271 написа:

Така е, не те прави по-малко българин. Сега ще те помоля да ми изброиш няколко причини, според които имената на футболистите трябва да са изписани на латиница.
Лицензионната комисия при БФС:
Въз основа на предоставените документи, с решение от 30.06.2016 година, се изменя издадения лиценз, както следва:
1. Наименованието „ПФК ЛИТЕКС ЛОВЕЧ" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - “ПФК ЦСКА - СОФИЯ" ЕАД.

veseo
Контакти:

Мнениеот veseo » 03 юни 2012 16:58

Кашчей написа:
dodo7271 написа:

Хахаха... ти не искаш да четеш имена на футболисти на кирилица, а говориш, че имаш поводи за гордост, че си българин!

Първо не се срамувай от азбуката, на която си написал първите си букви, а след това говори за другите поводи за гордост!

Предполагам е от "патриотите", на които "патриотизма" им се изявява в псувни и "война" с малцинствата ;)

По темата: Твърдо ЗА.
Типичното гнусно и комплексарско синьо-червено мислене:
Morgause написа:Нека купува съдии и мачове, през оная работа ми е стига да сме шампиони!

Върни се в “Футбол - България”