Лудогорец отговори на ЦСКА

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist

kubik
Контакти:

Re: Лудогорец отговори на ЦСКА

Мнениеот kubik » 27 май 2012 12:32

mad forest написа:
bianchi написа:Твьрдо зад всички фенове на Цска.

Вие защо не нахлухте в Бургас например след като загубихте? Хем бяхте 6-7000, а вашите приятелки 10х по-малко?
Странно е да подкрепяш такива диваци, а да се държиш по различен начин!

Ето още едно видео: http://football.sportal.bg/video.php?video=46575
Вече мисля, че коментара е излишен!

Не сме нахлули защото не сме комплексари като червените .
Загубихме с игра . Няма на кой да се сърдим . Ако развоя беше по различен , например съдията ви подпираше ,вече щеше да е друго .

Вече едно е сигурно на гостуванията ви ,всеки ще иска да ви прави главите меки .
Оглеждайте се :mrgreen:
Локомотив Пловдив е моята душа, Пловдив е моя град ,а Лаута е моя дом !!!

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 27 май 2012 12:45

tsonpen написа:
pampi написа:Бих подкрепил Лудогорец в претенциите им, АКО от своя страна изкарат всички стюарди, нарушили закона и лично ги предадат на прокурор заедно с хулиганите. Такова нещо, като колективна вина НЯМА! Щом имат наблюдателна система да изкарат наяве всички ненормалници от агитката плюс стюардите, превишили правата си! Персонално, един по един плюс шефа на цялото мероприятие, които се осра с подготавката на охраната. Как може при наличие на толкова полиция, да сложиш цивилни стюарди да охраняват гостуващата агитка. Това прехвърляне на вина сме го виждали много пъти! Всички на съд, било то хулигани или самозабравили се охранители. Само така ще има ред по стадионите.

Вината на стюардите за мен е, че ошамариха един 100-процентов провокатор публично и че се поддадоха на емоциите си и когато ги обстрелваха с винкели, бомбички и камъни, овърнаха хвърляйки камъните обратно и използваха винкелите за да ударят тълпата и донякъде да отмъстят. Не оправдавам, че са направили това, не те предизвикаха конфликта, не те са посегнали първи, не те са провокаторите на насилието, не те донесоха омразата.
Стюардите свършиха и много добра работа, заедно с полицията. Както вече няколко пъти казах, аз бях в сектор А, там където мирната публика на Лудогорец беше обстрелвана с бомбички, запалителни ракети и камъни. Преди мача на два пъти бяха изведени групи от червени провокатори. Това стана съвсем цивилизовано и беше дори невероятно, че в България някой взема сериозни и адекватни мерки. Когато ние бяхме подложени на обстрел, съвсем естествено повечето хора страшно се разгневиха, защото когато отидеш с детето си или с приятелката си на мач и някой лумпен се опита да ги нарани, не може да останеш спокоен. Ние видяхме и шока на детето в инвалидната количка. Много измежду нас призоваваха полицията незабавно да раздаде правосъдие в клетката с цялата възможна суровост. Но полицаите казаха, че нямат право да влизат вътре. Сами можете да се сетите какво щеше да стане тогава, ако двете групи провокатори от ЦСКА не бяха изведени и още бяха между нас. Щеше да стане масово сбиване и със сигурност щеше да има сериозно ранени, възможно беше да има и по-лошо. Знаете ли колко гняв се беше надигнал след бомбардировката? Хората бяха пощурели. Едва ли можете да го осъзнаете какво е, ако не ви се случи.
Лудогорец Арена е един мирен и сигурен стадион, където хората водят семействата си и се стича голям процент от града. Но няколкостотин лумпена донесоха омразата (както обавиха предварително, че ще направят). Мерки бяха взети срещу това, но не можа да бъде пресечено напълно. Заради няколко служителя, които криво са разбрали правата си не можем да слагаме знак на равенство между тероризъм и използване на непозволена сила от служители, които отговарят за охраната. Нека го кажем ясно - работата на тези стюарди е да се грижат за реда. Публиката трябва да се съобразява с разпорежданията на стюардите. Всички ударени са нарушители, те не са просто червени фенове, каквито имаше по домакинските трибуни. Тези, които не са провокирали насилие не са пострадали. Имаше младежи с надписи ЦСКА на гърба, които след края на мача напускаха домакинските сектори съвсем спокойно. Това могат да го потвърдят много хора.

...Пътят към ада е постлан с добри намерения... Закононарушението на едни, НЕ оправдава закононарушението на други! Закупуването на билет за мероприятието задължава организаторът, да осигури Личната безопасност на притежателя на билета. За ВСИЧКИ пострадали заедно с прекият виновник ,солидарна отговорност носи ПФК Лудогорец ( бомбички, смачкани от тълпата и т.н.). Още по-голяма отговорност носи клуба при закононарушения от ДЛЪЖНОСТНИ лица, в случая стюардите, тук нещата стават направо дебели.
Като нямат сили да се справят с организацията на 6000 души, да бяха намали публиката на 4000. Сигурен съм, че за евромачовете ще така и варненски мутри няма да има като охрана. Ако започнат съдебни дела, парите дето е взел от мача няма да му стигнат на Думусчиев да обезщети само първите 10 човека(включвам в това число и пострадалите от бомбички) Докато не бъде осъден някой клуб, явно сериозни мерки за безопасност по време на мачовете няма да се вземат.
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

nikec
Контакти:

Мнениеот nikec » 27 май 2012 12:57

коментатора над мен... да те питам само ти със всичкия ли си?
Как може в Европа да има такива говеда ми кажи?
Нищо не им правиш, скандираш Лудогорец и изведнъж политат факли към теб.... незнам ама аз не съм чувал скоро за някоя агитка от Европа да е постъпила така в България.
Отворете си очите, махнете червените цайси и прогледнете най сетне..... нужно ли е да споменавам как във Виена подпалихте сектора а пък сте влезли и повечето без пари.
Отиваме към Англия от старите и времена.... скоро ще стане наистина нещо лошо с това навиване по форуми и блогове, явно обаче така трябва да стане.... да бъдат погубени стотици животи за да се оправим и ние най сетне като сегашната Англия, моля се само за едно... дано не съм от феновете които ще загинат за тази кауза.
Срамота!

dido77
Контакти:

Мнениеот dido77 » 27 май 2012 13:42

Памперсчо, знам че не си никак глупаво момче, защо се правиш на улав ми кажи? Нали си наясно, че каквото и да беше направено преди мача, червените малоумници пак щяха да ореват орталъка. Трябва ли да ти обяснявам, каква щеше да е темата, ако 200-300 тата безмозъчни човекоподобни, не бяха допуснати до стадиона. За червените угодия няма, те са богопомазани, на тях всичко им е позволено и винаги някой друг им е виновен. Далеч съм от мисълта, че не е имало определени стюарди превишаващи си правата, ама нали не мислиш че в тая екстремна обстановка, всичко може да се случва по буквата на закона. Лично аз видях един разбит нос, а тук и навсякъде се говори за заклани, осакатени и незнам какво още. Жалка история.
За евромачовете, не бери грижа. Ти представяш ли си, феновете на Марибор примерно, една седмица преди мача да сипят закани из социалните мрежи, как ще срутят стадиона и ще заличат от картата това "село"? Хората ще дойдат да гледат футбол, да се радват на живота, нещо което поне 1/3 от присъстващите червени младежи, никога няма да разберат какво е. Когато нямаш друга цел в живота, нещата стават страшни!

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 27 май 2012 13:50

pampi написа:...Пътят към ада е постлан с добри намерения... Закононарушението на едни, НЕ оправдава закононарушението на други! Закупуването на билет за мероприятието задължава организаторът, да осигури Личната безопасност на притежателя на билета. За ВСИЧКИ пострадали заедно с прекият виновник ,солидарна отговорност носи ПФК Лудогорец ( бомбички, смачкани от тълпата и т.н.). Още по-голяма отговорност носи клуба при закононарушения от ДЛЪЖНОСТНИ лица, в случая стюардите, тук нещата стават направо дебели.
Като нямат сили да се справят с организацията на 6000 души, да бяха намали публиката на 4000. Сигурен съм, че за евромачовете ще така и варненски мутри няма да има като охрана. Ако започнат съдебни дела, парите дето е взел от мача няма да му стигнат на Думусчиев да обезщети само първите 10 човека(включвам в това число и пострадалите от бомбички) Докато не бъде осъден някой клуб, явно сериозни мерки за безопасност по време на мачовете няма да се вземат.

6000+ души, които не правихме нарушения бяхме защитени от полицията и именно тези стюарди. Вече написах, че извеждането на червените провокатори избегна сериозен инцидент. Намесата на полицията и стюардите при разбиването на клетката също. От хилядата гости, може би 10-20% са били рецидивистите с грубите нарушения, дали има и 10 човека пострадали и то при опити да провокират на входа на стадиона или при опит да нахлуят, разрушавайки клетката. За мен сигурността е осигурена! Въпреки взривовете и огъня в сектор А, но на мен не ми беше и хрумвало, че има фенове способни на подобно нещо. Пред клетката има огромна бетонна площадка, където могат да хвърлят каквото искат без да наранят никого. Но те не хвърляха там, хвърляха по публиката. Има и зони за сигурност между клетката и съседните сектори. Има двойни огради и видеонаблюдение на всяко ъгълче. Какво повече? Може би трябваше да има хора само в двата сектора зад вратите, защото разбрах, че и до централната трибуна са стигали бомбички.
Да направя едно бегло сравнение с реалностите на стадион Лазур при другия финал - там дори нямаше ограда между секторите на двете агитки. Нещо повече - аз влязох през входа на пловдивската агитка и дори погледах нашия сектор заедно с локомотивците. Има снимки във форума - пловдивчани бяха вкарали цял бус пълен с пиротехника на пистата на терена и са си разтоварили кашоните направо в сектора. Можем ли да сравним това с мерките взети в Разград? Но явно не можем да сравним и малоумието на агитката на ЦСКА с фенството на пловдивчани. Бях доста критично настроен към тях, но като видях какво стана на другия финал разбрах, че не са толкова черни. Имат и бяло :mrgreen:
Но съм съгласен, че всеки трябва да си носи последствията за всяко нарушение. Онова цесекарче не трябваше да го удрят на входа, трябваше полицията да го дръпне настрани, че и да го закопчее. Имат право и заради обиди и за опасни провокации, могат и да го проверят за употреба на алкохол и наркотици, не ми изглеждаше чист. От друга страна е трудно да се арестуват 100 човека. За да си дойдат нещата на мястото трябва полицията като цяло да се вземе в ръце. Още с пристигането на червените фенове до стадиона са се отправяли заплахи към стюардите. Още там е можело да приберат няколко, но може би са се притеснявали как ще реагира останалата тълпа. Оказва се, че имат работа с такова стадо, което и в клетка не можеш да го държиш. Трябва отвъртре малко да си изчистят провокаторите, иначе не виждам оправия. След като и в спокойното градче Разград с благонравна и позитивна публика успяха да заформят инциденти, значи нещата са доста сериозни.
[center]Изображение[/center]

fixxxsers
Контакти:

Мнениеот fixxxsers » 27 май 2012 14:59

Сега нови заплахи от страна на фенове на ЦСКА. И това става като официално изявление! Аз започвам да се чудя как може в една европейска страна да се помисли за такова нещо, а ето, че то се случва! Тук трябва сериозна намеса на компетентните органи с най- дейно участие на фен клубовете. Не може подобни човекоподобни да се пускат по стадионите- те ходят там да се сбият, да чупят и рушат, да покажат колко са мъже, но не и да гледат футбол. В Разград поради ред причини, които са всъщност лесно обясними ходят от малки деца до разни лелки и възрастни хора ( може някой да кажат, че не им е мястото там, което ще е пълна простотия, защото всеки има право да гледа любимата игра ) и изведнъж се стоварват онези татуирани, пияни и озверени... изобщо си ги знаете...знаете, че не са цвете за мирисане, поне половината отдавна трябва да са по затворите, за да се отплатят на обществото, дето ги е търпяло и понасяло золумите им. Такива хора просто нямат място по стадионите! Ситуацията беше просто безизходна! Как да спреш такива зверове да не нахлуят, да не нараняват мирната публика? Защо тези хора просто не гледаха мача, не подкрепяха отбора си? Надали са видяли и 5 мин. от цялата среща. Просто такива хора НЕ ТРЯБВА да се допускат до стадионите, защото от игра футбола в БГ се превръща във война. Как да искаме да има много публика по стадионите, как да заведа детето си на футболен мач? Как бе хора да не ме страх като ходя на мач? Хората на запад всяко дерби го имат за празник, ние тук се подготвяме да се бием, псуваме и трошим. Време е да се вземат сериозни мерки и пияните човешки недоразумения да гледат кротко мачовете от домовете си!
Просто ми е извън разбиранията как клубове могат да подкрепят такива действия от страна на феновете, та те трябва на минутата да се отрекат от тях, най- малкото, за да не ги идентифицират са хулиганските им прояви!
Изображение

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 27 май 2012 17:05

tsonpen написа:
pampi написа:...Пътят към ада е постлан с добри намерения... Закононарушението на едни, НЕ оправдава закононарушението на други! Закупуването на билет за мероприятието задължава организаторът, да осигури Личната безопасност на притежателя на билета. За ВСИЧКИ пострадали заедно с прекият виновник ,солидарна отговорност носи ПФК Лудогорец ( бомбички, смачкани от тълпата и т.н.). Още по-голяма отговорност носи клуба при закононарушения от ДЛЪЖНОСТНИ лица, в случая стюардите, тук нещата стават направо дебели.

6000+ души, които не правихме нарушения бяхме защитени от полицията и именно тези стюарди. Вече написах, че извеждането на червените провокатори избегна сериозен инцидент. Намесата на полицията и стюардите при разбиването на клетката също. От хилядата гости, може би 10-20% са били рецидивистите с грубите нарушения, дали има и 10 човека пострадали и то при опити да провокират на входа на стадиона или при опит да нахлуят, разрушавайки клетката. За мен сигурността е осигурена! Въпреки взривовете и огъня в сектор А, но на мен не ми беше и хрумвало, че има фенове способни на подобно нещо. Пред клетката има огромна бетонна площадка, където могат да хвърлят каквото искат без да наранят никого. Но те не хвърляха там, хвърляха по публиката. Има и зони за сигурност между клетката и съседните сектори. Има двойни огради и видеонаблюдение на всяко ъгълче. Какво повече? Може би трябваше да има хора само в двата сектора зад вратите, защото разбрах, че и до централната трибуна са стигали бомбички.
Да направя едно бегло сравнение с реалностите на стадион Лазур при другия финал - там дори нямаше ограда между секторите на двете агитки. Нещо повече - аз влязох през входа на пловдивската агитка и дори погледах нашия сектор заедно с локомотивците. Има снимки във форума - пловдивчани бяха вкарали цял бус пълен с пиротехника на пистата на терена и са си разтоварили кашоните направо в сектора. Можем ли да сравним това с мерките взети в Разград? Но явно не можем да сравним и малоумието на агитката на ЦСКА с фенството на пловдивчани. Бях доста критично настроен към тях, но като видях какво стана на другия финал разбрах, че не са толкова черни. Имат и бяло :mrgreen:
Но съм съгласен, че всеки трябва да си носи последствията за всяко нарушение. Онова цесекарче не трябваше да го удрят на входа, трябваше полицията да го дръпне настрани, че и да го закопчее. Имат право и заради обиди и за опасни провокации, могат и да го проверят за употреба на алкохол и наркотици, не ми изглеждаше чист. От друга страна е трудно да се арестуват 100 човека. За да си дойдат нещата на мястото трябва полицията като цяло да се вземе в ръце. Още с пристигането на червените фенове до стадиона са се отправяли заплахи към стюардите. Още там е можело да приберат няколко, но може би са се притеснявали как ще реагира останалата тълпа. Оказва се, че имат работа с такова стадо, което и в клетка не можеш да го държиш. Трябва отвъртре малко да си изчистят провокаторите, иначе не виждам оправия. След като и в спокойното градче Разград с благонравна и позитивна публика успяха да заформят инциденти, значи нещата са доста сериозни.

Ето за това трябва нещата да се решават в съда! Там ще се разбере, кой крив и кои прав! Нещо против ли имаш! Щом клубът не е виновен, съдът присъжда в негова полза и това е! Оправдава стюардите, осъжда хулиганите и пей сърце!След това никой не може да каже и гък. И внимавай, с тези приказки за "стадо" и вменяването на колективна вина поради фенски пристрастия нагазваш в опасни води!Нарушаваш минимум два закона! :!:
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

allez_les_blues
Контакти:

Мнениеот allez_les_blues » 27 май 2012 20:00

LIMASSOL написа:
haha написа:
Най-позорният факт е, че бомбичка падна до безпомощно дете в инвалидна количка, точно в сектора, обозначен за хора с увреждание.

Червените фенове да кажат нещо за това?

Тъпотия,няма друго какво да кажа.
Аз искам да попитам кой малоумник е сложил сектора за инвалиди до този на гостите :?:

ай стига е мен- искаш да кажеш че инвалидите са дразнител за гостите ли бе :( :!: ...е немам думи, честно :!:
[wrapimg=]http://25.media.tumblr.com/cec5bbba9156abab3f8f0b9f09e3104b/tumblr_mvqczbeEU11sr39gto1_500.gif#_=[/wrapimg]

Потребителски аватар
sneludik
Контакти:

Мнениеот sneludik » 27 май 2012 20:33

allez_les_blues написа:
LIMASSOL написа:Аз искам да попитам кой малоумник е сложил сектора за инвалиди до този на гостите :?:

ай стига е мен- искаш да кажеш че инвалидите са дразнител за гостите ли бе :( :!: ...е немам думи, честно :!:

:lol: :lol: :lol: Не,иска да каже,че до сектора за гости,трябва да се настаняват,здрави,прави хора,че да могат без гузна съвест да си мяткат невинно бомбички и пиратки ... :lol: :lol: :lol:
[center]Изображение[/center]

entwickler
Контакти:

Мнениеот entwickler » 27 май 2012 22:58

nikec написа:коментатора над мен... да те питам само ти със всичкия ли си?
Как може в Европа да има такива говеда ми кажи?
Нищо не им правиш, скандираш Лудогорец и изведнъж политат факли към теб.... незнам ама аз не съм чувал скоро за някоя агитка от Европа да е постъпила така в България.
Отворете си очите, махнете червените цайси и прогледнете най сетне..... нужно ли е да споменавам как във Виена подпалихте сектора а пък сте влезли и повечето без пари.
Отиваме към Англия от старите и времена.... скоро ще стане наистина нещо лошо с това навиване по форуми и блогове, явно обаче така трябва да стане.... да бъдат погубени стотици животи за да се оправим и ние най сетне като сегашната Англия, моля се само за едно... дано не съм от феновете които ще загинат за тази кауза.
Срамота!

Отново си прав!

Върни се в “Лудогорец”