За или против забраната за пушене на обществени места?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

За или против забраната за пушене на обществени места?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

deladog

Re: За или против забраната за пушене на обществени места?

Мнениеот deladog » 26 май 2012 20:31

KategorieC написа:
deladog написа:За пушачите трябва да се направят специални кабинки, въздухът от които веднага да се пречиства (за сметка на пушачите, разбира се). Трябва сериозно да се помисли и за ограничаване на пушенето в домашни условия, дори пушачът да живее сам.
По-високи данъци върху тютюневите изделия, истинска борба с контрабандата! И съдебно преследване на съгрешилите!

[offtopic]Да се готви алкохолът.[/offtopic]

Ти сериозно ли ? Иначе е добра иронията ти :)

Е, малко мекичко май се изказах, но хич не ми се иска да стряскам нежните душици тук с по-крути мерки.

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 26 май 2012 20:32

football_fb написа:
Alex написа:Тъжно е, че даже го дискутираме... много ясно че ЗА

Тъжно е, да! Но ако не се дискутира и не се обръща внимание тези, които ще се противят и ще се възползват от това.

Тъжно е, обаче в обратната насока... Хубаво е да се прочете като цяло колко хора са пряко засегнати като непушачи от дима на цигарите... И малко риторични въпроси, защото отговорите са ясни... Имаше навремето един доктор, който казваше, че седене 10 минути до едно барбекю е равносилно на това да изпушиш 3 кутии цигари... Защо ли не забранят барбекютата?... Ами смоговете от фабриките? Ами изгорелите газове от колите? А защо ли всички радетели за здраве не са по селата, където замърсяването е стотици пъти по-малко? Или някак си е по-хубаво да дискриминираш, отколкото да отидеш да копаш на село? Ще ви разкажа и една случка... Навремето във влаковете си имаше вагони за пушачи и непушачи. Купих си запазено място за пушач и си седнах спокойно на мястото. По едно време идва една жена и пита дали има места и като и казах, че за момента са свободни се настани до мен. След известно време запалих цигара, а тя взе, че ми каза-момче, ще може ли да не пушиш тук... Ами да си си взела запазено място за непушачи или най-малкото да не те бе домързяло да отидеш до съседния вагон, тъй като влакът бе празен... За мен това, което се приема в момента е същата работа. Всичко е въпрос на култура. Аз на спирките пуша на 10 метра от най-близкият човек до мен. Никога не пуша до хора, които ядат. Дори и в гореупоменатият случай загасих цигарата и излизах навън да пуша, въпреки че неслучайно съм дал повече пари за запазено място и т.н., и т.н. И една друга историйка от сериала "Приятели"-Фиби отива бременна в стрийптизбар и прави забележка на един мъж да не пуши, че била бременна, а той културно и отговори-ами заведи децата си в друг стриптийз бар-който разбрал разбрал... ;)
За мен тази забрана в заведенията е пълна глупост и ще доведе само до скандали между хората, а дори вероятно и до побоища за глупости...
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
KategorieC
Контакти:

Мнениеот KategorieC » 26 май 2012 20:33

Neftochimic1892 написа:
KategorieC написа:
Neftochimic1892 написа:Против много ясно ! В дискотеките ще е празно ..

Споко, гледай туристите как ще намалеят . Тоя закон тепърва предстои да бъде преправян :mrgreen: Очаквай скоро табели : Работно време от 12:00 до 13:00 ч и след предварително записване на среща. :lol:

:lol: :lol: :lol:

Днес някакъв от "важните люде" се бе изказал, че очаква 3 милиарда приходи от туризма тази година. Не знам как ги сметна, но ми е интересна регулацията по плажовете как ще става . Стои си туриста, пуши си и как ще го задържат и ще му лепнат глоба. Това си е административно наказание, не могат да го задължат никак, нямаме комп.система, в която веднага да излизат тези задължения към хазната (защото глобите- админ.наказания са си приход на хазната). На летищата няма как да знаят, че Пьотр Георгиевич или Hans Mauer са били глобени на територията на РБългария. А тук идва и другият весел момент- глобяват го по време на обиколка из българия, например гр.Пещера, той се връща да си доизкара All Inclusive-а в Сл.Бряг и след 4 дена си хваща самолета за ... където е родом. Актът е съставен от служител в гр. пещера, по принцип ще може да го плати навсякъде по банкова сметка, ама ако е НЕДОБРОСЪВЕСТЕН ( :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ) кой на летище Сарафово ще знае, че лицето има акт?
Iustitia non novit patrem nec matrem, solam veritatem spectat!

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 26 май 2012 20:36

Офф тея анкети като ги наслагат в този форум са ми много смешни. Сега какво ще мерим пушачи срещу непушачи :roll: То е ясно, че в този форум преобладават предимно ученици(щом пример за обществено място ми се слага училищна тоалетна :shock: ) Така или иначе има много други закони належащи за прилагане и наложителни за интересите на народа, а не неговото ограбване по всевъзможни начини. Не, че като седна на пейка в парка или на тротоара си запаля зигара ще се навра да издухвам пушека си в някой човек, но целта е да дойдат и да ми напишат акчето. Защо накараха заведенията преди няколко години да си разграждат залите, а сега отново нови разпоредби и сриване на оборот, бизнес и т.н. Народа изнемогва, те се занимават с глупости. Сигурно във Франция са много по-прости и по-зле от нас щом миналата година в чакалнята на една гара си пушиха хората :roll: макар, че и на мен ми стана неприятно от задушливият въздух.
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

deladog

Мнениеот deladog » 26 май 2012 20:38

KategorieC написа: кой на летище Сарафово ще знае, че лицето има акт?

Елементарно, Ватсон - има сума ти техники като например неизтриваем цветен (още по-добре черен) печат на челото или пък безцветен радиоактивен маркер, който сигнализира при опит на лицето да се изниже "по чорапи" зад граница, без да плати глобата. Която в такъв случай трябва да е тройна. И най-добре е съдебната ни система да ползва бразилския опит за борба с наркотрафикантите.

Потребителски аватар
KategorieC
Контакти:

Мнениеот KategorieC » 26 май 2012 20:42

deladog написа:

Елементарно, Ватсон - има сума ти техники като например неизтриваем цветен (още по-добре черен) печат на челото или пък безцветен радиоактивен маркер, който сигнализира при опит на лицето да се изниже "по чорапи" зад граница, без да плати глобата. Която в такъв случай трябва да е тройна. И най-добре е съдебната ни система да ползва бразилския опит за борба с наркотрафикантите.

Брат'чед, спри се малко бе. Боли ме вече корема, шегите са ти супер. Ама... искате сериозна дискусия, дайте да е сериозна. :mrgreen:
Iustitia non novit patrem nec matrem, solam veritatem spectat!

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 26 май 2012 20:46

Това е поредното недорузомение,сътворено от ББ и екипа около него.Оказа се,че помиярите имат повече права от пушачите!Редовно по време на дъжд не можеш да се скриеш на завет на някоя спирка,защото там има излегнал се помияр.Не можеш да реагираш,защото ако преодолееш страха си от ухапване и го сриташ,ще се намери някоя откачалка от Екоравновесие,която ще ти скочи!Поредното безумие.Нямам нищо против забраната за пушене в заведенията,която не е корактна,след като извиха ръцете на собствениците с влагане на средства за отделяне на два салона,но всичко останало е прекалено.Тия искат да са по големи католици от папата ;)
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

deladog

Мнениеот deladog » 26 май 2012 20:50

KategorieC написа:
deladog написа:

Брат'чед, спри се малко бе. Боли ме вече корема, шегите са ти супер. Ама... искате сериозна дискусия, дайте да е сериозна. :mrgreen:

Толкова е просто поне на териториите на сегашния Евросъюз и на бившия СИВ да се въведе единна картотека на наркоманите, пушачите и алкохолиците със съответните отметки в личните им карти. Останалите (негроиди, монголоиди, хамериканци и т.н.) да минават през пробни тестове, доказващи невинността им. И всичко ще си бъде мирно, тихо и прозрачно (в буквалния смисъл на думата).

Потребителски аватар
Jorkorazporko

Мнениеот Jorkorazporko » 26 май 2012 20:56

Old_death написа:Това е поредното недорузомение,сътворено от ББ и екипа около него.Оказа се,че помиярите имат повече права от пушачите!Редовно по време на дъжд не можеш да се скриеш на завет на някоя спирка,защото там има излегнал се помияр.Не можеш да реагираш,защото ако преодолееш страха си от ухапване и го сриташ,ще се намери някоя откачалка от Екоравновесие,която ще ти скочи!Поредното безумие.Нямам нищо против забраната за пушене в заведенията,която не е корактна,след като извиха ръцете на собствениците с влагане на средства за отделяне на два салона,но всичко останало е прекалено.Тия искат да са по големи католици от папата ;)

И какво? Като има улични кучета дай да се тровим всички! Е стига де, нагли сте! Толкова ли ще е проблем да намалите цигарите! Хем ще пестите пари, хем по - здравословно, хем по - културно, хем по - хигиенично! Никой не ти забранява да пушиш, просто се регламентират местата където може това да се случва! Ще ги намаляваме и това е! Като забранят цигарите, аз ще намаля цигарите поне двойно, защото няма да мога да пуша на работа, и след работа като съм на заведение!

Потребителски аватар
nikivarna
Контакти:

Мнениеот nikivarna » 26 май 2012 21:00

HardWork написа:За много ясно! Колкото и да обичам цигарите, смятам, че е недопустимо да се пуши на обществени места! Глобите трябва да са брутални, палиш си на обществено място - даваш 1000 лева! Аз лично ще спра да пуша по заведения, и ако някой си запали ще подавам сигнал на 112 всеки път! Дано се наложи тази забрана!

oбрази .... остана и за това да звъните на 112. Може да звъниш и на Батман (Б.Б) ,а ако е зает - пробвай на Робин (Ц.Ц.) ...
Изображение

Върни се в “Свободна зона”