football_fb написа:Alex написа:Тъжно е, че даже го дискутираме... много ясно че ЗА
Тъжно е, да! Но ако не се дискутира и не се обръща внимание тези, които ще се противят и ще се възползват от това.
Тъжно е, обаче в обратната насока... Хубаво е да се прочете като цяло колко хора са пряко засегнати като непушачи от дима на цигарите... И малко риторични въпроси, защото отговорите са ясни... Имаше навремето един доктор, който казваше, че седене 10 минути до едно барбекю е равносилно на това да изпушиш 3 кутии цигари... Защо ли не забранят барбекютата?... Ами смоговете от фабриките? Ами изгорелите газове от колите? А защо ли всички радетели за здраве не са по селата, където замърсяването е стотици пъти по-малко? Или някак си е по-хубаво да дискриминираш, отколкото да отидеш да копаш на село? Ще ви разкажа и една случка... Навремето във влаковете си имаше вагони за пушачи и непушачи. Купих си запазено място за пушач и си седнах спокойно на мястото. По едно време идва една жена и пита дали има места и като и казах, че за момента са свободни се настани до мен. След известно време запалих цигара, а тя взе, че ми каза-момче, ще може ли да не пушиш тук... Ами да си си взела запазено място за непушачи или най-малкото да не те бе домързяло да отидеш до съседния вагон, тъй като влакът бе празен... За мен това, което се приема в момента е същата работа. Всичко е въпрос на култура. Аз на спирките пуша на 10 метра от най-близкият човек до мен. Никога не пуша до хора, които ядат. Дори и в гореупоменатият случай загасих цигарата и излизах навън да пуша, въпреки че неслучайно съм дал повече пари за запазено място и т.н., и т.н. И една друга историйка от сериала "Приятели"-Фиби отива бременна в стрийптизбар и прави забележка на един мъж да не пуши, че била бременна, а той културно и отговори-ами заведи децата си в друг стриптийз бар-който разбрал разбрал...
За мен тази забрана в заведенията е пълна глупост и ще доведе само до скандали между хората, а дори вероятно и до побоища за глупости...