santiliana написа:Stanislav_Ivanov написа:Макриев иска в Левски.Не знам до колко,ще е добро попълнение.Какви са ви впечатленията от него,че аз нямам много?
Макриев е от типа на Гонзо. Здрав физически, има страхотен нюх към гола, еднакво добре шутира и с двата крака, както и да бележи с глава, освен това има усета да се пласира в наказателното поле точно където трябва. Умее да "влачи" съперникови бранители на гърба си и притежава нелоша техника. Според мен ще бъде удар, ако си го приберем. Трябва ни и един нападател, тип Гарра, Никасио или онова животно от Жилина (казвам го в добрия смисъл на думата)...
Напълно съм съгласен с теб, само леко допълнение- Макриев е доста по-висок и здрав от Гонзо , но е малко скаран с техниката и не е особено бърз(но при тази физика ако беше бърз и техничен ние нямаше да може да си го позволим

). Иначе типичния таран- много висок и мощен , мачка защитниците На мен малко ми напомня на Киро Миланов( лека му пръст) . Доста далеч е от класата на Дембеле- не се движи много и когато се движи се движи общо взето само по права линия към вратата , не бяга по тъчовете много , не е много комбинативен. Най-големия му плюс е мощната му физика и това че при самото му придвижване сваля центъра на тежестта доста ниско и става много стабилен- много трудно български защитник може да го избута. Много добър е с главата- нещо което на нас много ни куцаше последния полусезон.
Дали ще дойде при нас и дали ще бъде полезен на отбора времето ще покаже. От една страна може да се окаже много полезен ако се налага схема с тежък централен нападател(и) , но ако се налага схема каквато се набляга в последните години с раздвижени и комбинативни нападатели които да си сменят местата и да плетат комбинации според мен не би бил ефективен. Но той е и от този тип нападатели на които разчиташ ако мача се закучи и други отбор се затвори - с глава , с крак , с тяло да създаде нещо.
Напълно съм съгласен с теб че би било много добре да имаме двама централни нападатели - другия по раздвижен , по бърз желателно с черен цвят на кожата

. Между другото "онова животното от Жилина" доста е напълнял и е загубил от качествата си- но нещо от този тип - бърз, висок, черен, който да се движи много би бил много полезен.
Отделно според мен би било да се помисли и дали не е зле да остане и Жуниньо- интересен ,комбинативен играч, много бърз, но не е за централен нападател. Ако ще се използва схема с един тежък и един лек нападател би бил полезен.