Pro-European написа:към днешна дата бих гласувал за Кунева - нормалност, не-баналност, все пак някакви послания, ангажимент на публични позиции да се назначават хора, за които има дебат, критерии.
естествено и от там не могат да се изключат "изненади"
иначе за сините - моя дългогодишна слабост, освен идея и емоциите, които свързваме с тая идея, трябва да има и хора,
които да могат да я носят, да я продават. а това го няма.
Естественото развитие е един ден да се върна като избирател към тях.
но сега гласовете са скъпи. Просто идиотите от ГЕРБ трябва да бъдат свалени, като това не дава предимство на социалисти или карикатури като Яне, Волен и т.н.
абе сложно уравнение..
ти как виждаш нещата?
Не искам да те обидя по никакъв начин, но Кунева... Ако смяташ, че тя предлага идеите, дава посланията и е дясна алтернатива на ГРОБ... Няма как министър в правителствата на Симеон и Доган( в което бяха заедно с Боко) и после Тройната коалиция да бъде дясна... Ако гледаме само чисто политическите и идеологическите критерии, то тя е била в правителство на либералния център и в ляво - центристко такова, сега иска да се позиционира в дясно, просто е несериозно. Тя е поредната креатура на БКП, редом до чалгаджийницата ГРОБ. Аз лично съжалявам много, че съм посочил преди година СДС, че съм гласувал за тях през 2007 на евроизборите. Посочвам този избор, защото тогава двете формации бяха разделени. Резултатите през последните години показват, че това е абсолютно грешната формула. Винаги съм бил привърженик на Костов и ще остана такъв докрай. Обвинявах го единствено за разделението на СДС, но откакто имам възможност да познавам по - дълбоко вътрешните процеси в СДС, мога да кажа, че и единственото ми обвинение към него отпада. А и просто някакси винаги съм гледал като едно цяло на сините, за съжаление, това е било съвършено грешен начин на мислене, произлизащ от недостатъчната ми запознатост с реалността в СДС. В последната година разбрах доста неща за хората в тази партия и мога да кажа, че в нея нормалността почти е изчезнала, с малки изключения, които нямат шанс оттук нататък да бъдат ръководни фактори в нея. Навремето бяха внедрените комунисти и агенти в синята партия, сега са тези на Борисов и Цветанов. Фигури като Иван Сотиров, Борис Марков и т. н. обслужват единствено интереса на ГЕРБ, а той е да няма друга дясна формация, т.е. да има никаква дясна формация, защото милиционерската партия не е такава, в следващия парламент. За съжаление, същото прави и Петър Стоянов, чийто брат е евродепутат от ГЕРБ, а племенникът му е зам. кмет на Пловдив... За мен ДСБ е партията, която единствена има реална програма, предлага реални решения, която има капацитетът да предлага политики, а не хляб и зрелища тип Борисов. Така че ще гласувам с чиста съвест за ДСБ. Редно е да се сложи край на популизма и милиционерщината, но за самите ГЕРБ най - удобният противник е БСП, на първо място защото комунистите нямат абсолютно никакъв капацитет да предлагат политики, на второ, защото са ограничени електорално около хората, които и за куче ще гласуват, стига да е червено, и на трето, защото покровителите на Гоце и Сергей(които разиграват театър в момента) са същите като на Боко. За Кунева си казах мнението, поредният проект на кукловодите, не че и в СДС навремето не е имало такива индикации за това - множество знакови фигури, които дискредитираха тотално синята идея, но 2012 е различна от 1990, сега всеки може сам да си направи изводите. За едно обаче си прав - ГЕРБ трябва да си отиде, а при сините няма обществена енергия да направят така, че това да стане факт. Боко и Цецо просто работят силно подривно, нормално, все пак са ченгета. И в това не влагам обида към редовите полицаи или нещо подобно, а към онези, работилите "за България" навремето...
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.