ФИВБ пак ни даде квалификацията в София

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
AceVentura
Контакти:

Re: ФИВБ пак ни даде квалификацията в София

Мнениеот AceVentura » 14 май 2012 10:36

mistreated написа:
AceVentura написа:Толкова ги разбираш, че няма на къде повече.
Пенчев и Салпаров покриваха Матей на посрещане, така че Матей да може да е свободен да атакува - 72% при 30+ топки. Ако Алексиев беше останал, Матей и Салпаров щяха да го покриват, щеше да падне и посрещане и атака. Сервизите на Пенчев бяха най-опасни заедно с тези на Матей, а за сервиза на Тошко Алексиев и дума да не става. С Алексиев губихме 0-3. Най-големия проблем на този отбор е Капитана. Като трябваше да завърши атака при сервиз на Гроцер той я наби в мрежата. Нито веднъж за 4 мача не направи хубава атака, така че топката да падне чисто. За сервизите които сбърка и дума да не става. В момента Българския отбор е Матей Казийски. Друг волейболист сред най-големите нямаме.

Не е нужно да повтаряш думите на Стойчев, за да си мислиш, че разбираш нещо от тази игра! Разбрахме вече какви са били доводите му и аз пак повтарям, че са пълен ШИТ!
Заради едно посрещане на Пенчев ние загубихме изцяло атаката и блока си. Според теб оправдано ли беше??? Аз казвам НЕ, резултата също е в моя полза.
Може да коментираш и излизането на Матей при 18:14 в третия гейм и липсата на всякаква реакция от страна на Радо до 20:18 за немците. Сигурно и там е имало някакви тактически мисли, които явно само той разбра. А може би и ти.
И какъв треньор можеш да си, щом не намираш начин 4 гейма да спреш един единствен играч? Къде са разборите, къде е гледането на статистики и разчитането на атаката му?

Ти май си на заплата при инж или владко. Още по време на Мача на приятелите ми с които бяхме им обясних, всичко това. Ама трябва да си пипал волейболна топка и да имаш нещо в главата за да го разбереш. За да имаш блокада трябва да имаш сервиз, да имаш атака трябва да имаш посрещане. С Алексиев който през цялата си кариера няма сервиз, а подаване и вместо посрещане организира игра с публиката въобще нямаше да стигнем до втората фаза на играта, разбирай атака и блокада. Нямаше го Жеков да търчи като линейка из залата да обира посрещнатите топки и да вдига зад съдията идеална топка на Матей. Като играе Жеков може да си позволим Алексиев, като не играе - неможем. Нищо лично към Тошко, даже бяхме хората които най-силно викахме за него първите мачове, играе със сърце и ме радва. Но събота с него губихме 0-3 с отбора който бяхме.

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 14 май 2012 10:42

AceVentura написа:Ти май си на заплата при инж или владко. Още по време на Мача на приятелите ми с които бяхме им обясних, всичко това. Ама трябва да си пипал волейболна топка и да имаш нещо в главата за да го разбереш. За да имаш блокада трябва да имаш сервиз, да имаш атака трябва да имаш посрещане. С Алексиев който през цялата си кариера няма сервиз, а подаване и вместо посрещане организира игра с публиката въобще нямаше да стигнем до втората фаза на играта, разбирай атака и блокада. Нямаше го Жеков да търчи като линейка из залата да обира посрещнатите топки и да вдига зад съдията идеална топка на Матей. Като играе Жеков може да си позволим Алексиев, като не играе - неможем. Нищо лично към Тошко, даже бяхме хората които най-силно викахме за него първите мачове, играе със сърце и ме радва. Но събота с него губихме 0-3 с отбора който бяхме.

"Инженера" ми е един от най-омразните хора във волейбола, така че не ми говори глупости.
Сигурно блокадите срещу Сърбия ги направихме, заради невероятния сервис на Пенчев? Опа, извинявай, той тогава не игра.
И спокойно, щяхме да стигнем до "втората фаза", както виждаш в първия гейм малко не ни достигна да ги обърнем. За което обвиняваш Владо, но тогава Тошко си игра. Май ти се пропуква теорията.
Какъв е смисълът да стигаш до "втора фаза", като нямаш изпълнители за нея? Как изобщо си представяш да играем срещу силов отбор, какъвто е Германия, без блок? Изобщо мислиш ли по този въпрос?
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Потребителски аватар
AceVentura
Контакти:

Мнениеот AceVentura » 14 май 2012 10:50

mistreated написа:
AceVentura написа:Ти май си на заплата при инж или владко. Още по време на Мача на приятелите ми с които бяхме им обясних, всичко това. Ама трябва да си пипал волейболна топка и да имаш нещо в главата за да го разбереш. За да имаш блокада трябва да имаш сервиз, да имаш атака трябва да имаш посрещане. С Алексиев който през цялата си кариера няма сервиз, а подаване и вместо посрещане организира игра с публиката въобще нямаше да стигнем до втората фаза на играта, разбирай атака и блокада. Нямаше го Жеков да търчи като линейка из залата да обира посрещнатите топки и да вдига зад съдията идеална топка на Матей. Като играе Жеков може да си позволим Алексиев, като не играе - неможем. Нищо лично към Тошко, даже бяхме хората които най-силно викахме за него първите мачове, играе със сърце и ме радва. Но събота с него губихме 0-3 с отбора който бяхме.

"Инженера" ми е един от най-омразните хора във волейбола, така че не ми говори глупости.
Сигурно блокадите срещу Сърбия ги направихме, заради невероятния сервис на Пенчев? Опа, извинявай, той тогава не игра.
И спокойно, щяхме да стигнем до "втората фаза", както виждаш в първия гейм малко не ни достигна да ги обърнем. За което обвиняваш Владо, но тогава Тошко си игра. Май ти се пропуква теорията.
Какъв е смисълът да стигаш до "втора фаза", като нямаш изпълнители за нея? Как изобщо си представяш да играем срещу силов отбор, какъвто е Германия, без блок? Изобщо мислиш ли по този въпрос?

Почнахме да ги обръщаме точно защото влезе Пенчев и застана на сервиз. Сърбите бяха толкова слаби, че няма на къде повече. И там Блокадите бяха дело на Тодоров който е уникат в това отношение - единичен блок при Пайп, единичен блок при атака през центъра.
Не виждам смисъл да се хабя да пиша, след като твърдиш, че не е нужно да си играл за да разбираш. Остани си със здраве.

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 14 май 2012 10:55

Оставям настрана глупостите, които говориш (всъщно повтаряш думите на Стойчев и си мислиш, че разбираш играта).
Нищо не обясни за липсата на реакция при 6 поредни точки на немците. Айде, като си такъв голям капацитет - обясни това.
Аз ще ти кажа, че нито един уважаващ себе си треньор в света не би го допуснал това. Още повече, че на сервис линията е най-добрият изпълнител на начални удари на съперника.
Какво обяснение имаш за това? Защото Радо не даде такова. Нека видим ти (с твои мисли, а не на Стойчев) как ще го обясниш.

Потребителски аватар
AceVentura
Контакти:

Мнениеот AceVentura » 14 май 2012 11:05

mistreated написа:Оставям настрана глупостите, които говориш (всъщно повтаряш думите на Стойчев и си мислиш, че разбираш играта).
Нищо не обясни за липсата на реакция при 6 поредни точки на немците. Айде, като си такъв голям капацитет - обясни това.
Аз ще ти кажа, че нито един уважаващ себе си треньор в света не би го допуснал това. Още повече, че на сервис линията е най-добрият изпълнител на начални удари на съперника.
Какво обяснение имаш за това? Защото Радо не даде такова. Нека видим ти (с твои мисли, а не на Стойчев) как ще го обясниш.

Взимането на прекъсване не е реакция? Каква повече реакция да влезе той ли да я отиграе? След като Скримов я посрещна перфектно 3 пъти топката какво да направи да влезе Стойчев да я забие ли?

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 14 май 2012 11:12

AceVentura написа:Взимането на прекъсване не е реакция? Каква повече реакция да влезе той ли да я отиграе? След като Скримов я посрещна перфектно 3 пъти топката какво да направи да влезе Стойчев да я забие ли?

Взимане на прекъсване кога??? При 20:18 за немците! Ти четеш ли какво ти пиша? 6 поредни точки оставяш да ти направят и през това време не си взел никакви мерки!
Кой беше виновен, че не можем да завършим след перфектното посрещане на Скримов? Ники Пенчев на единичен блок! Ще дойдеш на мойта, ама като спреш да повтаряш глупостите на Стойчев.
Започни сам да мислиш!

Потребителски аватар
AceVentura
Контакти:

Мнениеот AceVentura » 14 май 2012 11:18

mistreated написа:
AceVentura написа:Взимането на прекъсване не е реакция? Каква повече реакция да влезе той ли да я отиграе? След като Скримов я посрещна перфектно 3 пъти топката какво да направи да влезе Стойчев да я забие ли?

Взимане на прекъсване кога??? При 20:18 за немците! Ти четеш ли какво ти пиша? 6 поредни точки оставяш да ти направят и през това време не си взел никакви мерки!
Кой беше виновен, че не можем да завършим след перфектното посрещане на Скримов? Ники Пенчев на единичен блок! Ще дойдеш на мойта, ама като спреш да повтаряш глупостите на Стойчев.
Започни сам да мислиш!

Гледал си друг мач пич.
http://www.cev.lu/Competition-Area/Matc ... pe=LegList

виж третия гейм. двете смени - влязоха Ники Николов и Скримов. Гьотцер застава на сервиз след 2 сервиза Радо взима прекъсване.

ако и сега продължиш да говориш за липса на реакция вече незнам. А тези неща които говориш за глупостите на инж и Любо Ганев.

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 14 май 2012 11:30

AceVentura написа:Гледал си друг мач пич.

виж третия гейм. двете смени - влязоха Ники Николов и Скримов. Гьотцер застава на сервиз след 2 сервиза Радо взима прекъсване.

ако и сега продължиш да говориш за липса на реакция вече незнам. А тези неща които говориш за глупостите на инж и Любо Ганев.

Пропуснал съм едното прекъсване, просто емоциите в този момент ми бяха в повече. Но смените са преди серията, както виждаш. По време на нея няма никаква реакция от страна на Радо. Дето се вика ей така за мая трябваше да пусне Тошо, при положение, че Пенчев е на първа линия. Защото Никито не може да отиграе една топка! Или още ще спорим по този въпрос? Да не говорим за НЕВРЪЩАНЕТО на Казийски!

Потребителски аватар
AceVentura
Контакти:

Мнениеот AceVentura » 14 май 2012 11:38

mistreated написа:
AceVentura написа:Гледал си друг мач пич.

Пропуснал съм едното прекъсване, просто емоциите в този момент ми бяха в повече. Но смените са преди серията, както виждаш. По време на нея няма никаква реакция от страна на Радо. Дето се вика ей така за мая трябваше да пусне Тошо, при положение, че Пенчев е на първа линия. Защото Никито не може да отиграе една топка! Или още ще спорим по този въпрос? Да не говорим за НЕВРЪЩАНЕТО на Казийски!

1. Пуска Тошко на мястото на Пенчев - сервиза е в него и никва атака.
2. Пуска Казийски - сервиза е в него - няма никва промяна, само където Скримов посреща по-добре.
3. Пуска Тошко и Казийски надяваме се на някакъв гениален проблясък на Жорката Братоев да хване някоя топка от трибуните и да я дигне на 6-та на Матей.

Волейбола стана най статистическия спорт и вече там се ползва компютри да анализира противника повече от колкото в Шах-а. Всичко се знае и се предвижда, при каква формация и при какъв сервиз кой ще я посрещне и в коя зона ще отиде.

Единственото решение което аз виждах тогава, а и сега е, Соколов на мястото на Николов. Каквото и да е посрещането - висока балонна топка за Цецо и да хвърчи кръв в полето на германците.

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 14 май 2012 11:47

AceVentura написа:1. Пуска Тошко на мястото на Пенчев - сервиза е в него и никва атака.
2. Пуска Казийски - сервиза е в него - няма никва промяна, само където Скримов посреща по-добре.
3. Пуска Тошко и Казийски надяваме се на някакъв гениален проблясък на Жорката Братоев да хване някоя топка от трибуните и да я дигне на 6-та на Матей.

Волейбола стана най статистическия спорт и вече там се ползва компютри да анализира противника повече от колкото в Шах-а. Всичко се знае и се предвижда, при каква формация и при какъв сервиз кой ще я посрещне и в коя зона ще отиде.

Единственото решение което аз виждах тогава, а и сега е, Соколов на мястото на Николов. Каквото и да е посрещането - висока балонна топка за Цецо и да хвърчи кръв в полето на германците.

Опааа, аз що си мисля, че на сервис беше Грьоцер, а не Гюнтюр или Тишер? При такъв сервис знаеш ли каква е вероятността да уцели точно определен човек на игрището?
Волейболът е статистически спорт, но явно в нашия отбор няма кой да я чете тази статистика. Иначе не е нормално да не можеш да спреш един и същи човек цял мач.
Продължавам да не разбирам какво точно се опитваш да докажеш. Че Радо няма никаква вина за загубата ли? Че всички решения, които той взе бяха правилни ли? Аз ти казвам, че не са и резултата е в моя полза. Всички други неща, които се опитваш да изсмучеш от пръстите си са в сферата на вероятностите. Дали щеше да има промяна или не, ако беше направил смяна или беше забавил играта с разправии, или с почистване на игрището, или СЪС СМЕНИ - това не можеш да ми кажеш нито ти, нито той. Фактът е, че реакция нямаше и това изгуби мачът за нас.
Той е треньор, той взима решенията, той носи и ОТГОВОРНОСТТА. Щом сме загубили, значи той е осрал нещата.
Щом е избрал да играем с Русия на 1/4 финал, а не с Полша - той е осрал нещата.
Всичко, което поиска му бе доставено. Цялата държава се втурна да помага на този спорт. Резултат с него НУЛЕВ.

Върни се в “Волейбол”