Avgusta 1916 написа:nature написа:Интересно сега Илиев по селекцията на кой отбор работи. И ако хареса добър футболист, на кой отбор ще предложи да бъде картотекиран.
Доколкото знам селекцията на Берое за лятото е готова ( говоря за набелязани футболисти) така че спокойно може да си готви нещата за после.
Готова е пресилена дума. Набелязани футболисти има. Реално ни трябват на нас 3-4 и сме готови с лятната селекция. Там Хубчев отдавна действа, а Ивко Ганчев е запознат с набелязаните от Илиан до момента футболисти.
Моралните стойности и нрави от Германия са доста по-близки до Илиев, отколкото селяндурщината на 90% от хората в българския футбол. Илиан за нас беше светлия лъч, който ни накара да повярваме, че не всичко в родното ни първенство е грозно и пошло. Така че много му отива да изкара сезона до края, да помогне на Ивко и на чужденците да влязат в игра.
Впрочем поклон за това, което каза пред livesport преди малко в интервюто след мача с Монтана: "Футболистите си имат договори с Берое. Тимът за първи път е финансово стабилен, за да може да си позволи няколко чужденци на високо ниво. Аз нямам намерение да отслабвам отбора, за който 4 години и половина съм работил."