Всичко за случая с Анисе.

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: ФИФА отказа да картотекира Анисе в ЦСКА

Мнениеот vaskonti » 29 мар 2012 20:50

жълт ламтурник написа:
vaskonti написа:Тук искам дебело да подчертая, че това решение не съм го взел аз, а същото това БФС, така че отново приканвам теб, както и Акаунта, да не ми обяснявате на мен какво е забранено от ФИФА и какво не. Напишете едно писмо на Попов и му обяснете, че ФИФА всъщност НЕ забранява подобни договори и да вземат да си ревизират решенията.

Малко оффтопик-Днес четох, че по Великден в България ще се продават най-евтините яйца.Определено не вярвам на това, както и не вярвам на този член, който ми цитираш.. по-точно на оправданието, че ФИФА е отрекла такива контракти, защото, за да ги отрече, трябва да е имало и други прецеденти, а съм убеден, че от БФС не могат да посочат такъв, в някоя от 200-те страни членки на ФИФА.Само вие не разбрахте, че това беше направено отново заради вас!

Ако имаше подобен прецедент, и ФИФА го беше отрекла, това щеше да влезе като изискване в ПСТФ на ФИФА, но това са леки и незаангажиращи подробности, нали?! 8-)

Както казах, напиши писмо на Попов и му обясни, че е ял доста развалени яйца, щом си позволява не само да дава акъл на ФИФА, ами и на всичко от горе да забранява разни неща, иначе разрешени от ФИФА. :)
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

svetlan28

Мнениеот svetlan28 » 29 мар 2012 20:54

quote="жълт ламтурник"]
svetlan28 написа:
жълт ламтурник написа:[]
Цъ, не противоречат, ама никак, на ПСТФ на ФИФА.Има го в нета този правилник, прочети го!Има две изисквания-срочен договор, съобразен с местното трудово законодателство и условие, че договорът се прекратява предсрочно единствено от компетентният за това орган на местната футболна централа.
Това са задължителни изисквания на ФИФА и не подлежат на тълкуване от никого, дори и от Градев и Василев.

Между другото, всеки трудов договор в България може да бъде прекратен с предизвестие и срок от 30 дена-това прави ли всички трудови договори нелегитимни, защото някой може да реши да напусне и никой не може да го спре, ако наистина иска това?

И за какъв срок бе договора на Анисе с Черноморец-6 месеца или 6 месеца и три години.Трудов договор със срок на изпитване СРОЧЕН?

Иди и прочети какъв му е бил договорът, аз рави на неверници няма да ставам!

6 месеца + 2 години беше договорът на Диого, с право за удължаване, едностранно от клуба :mrgreen: На Анисе договорът е 3 годишен, с 6 месечен изпитателен срок.Договор, който не е забранен от КТ в България, ерго не противоречи по никакъв начин на изискванията на ФИФА.
Тук никой не оспорва редовността на прекратяването на трудовия договор, според КТ.Има обаче една малка подробност и тя се нарича ЗФВС, която регламентира прекратяването на договорите в областта на спорта, а там нещата стоят леко по-различно, и което е най-странното в случая-този закон, с този негов член, съвсем случайно съвпада с изискването на ФИФА за прекратяването на договорите по време на сезона-това синьо Народно събрание на България![/quote]Ало,градски-договора на Диого не е със срок на изпитване и е до края на сезона!!![

svetlan28

Мнениеот svetlan28 » 29 мар 2012 21:00

quote="жълт ламтурник"][]

: На Анисе договорът е 3 годишен, с 6 месечен изпитателен срок.
Аз пък ти казвам,че договорът на Анисе е за 6месеца!!!

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 29 мар 2012 21:09

svetlan28 написа:quote="жълт ламтурник"][]

Не е ... както пише в договора " сключва се за период от 3 ( три ) години и влиза в сила ..." ;)

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 29 мар 2012 21:09

Искам си Акаунта написа:

Не е ... както пише в договора " сключва се за период от 3 ( три ) години и влиза в сила ..." ;)

Само дето тоя тип договори.... :lol:
[/center]

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 29 мар 2012 21:15

vaskonti написа:Както казах, напиши писмо на Попов и му обясни, че е ял доста развалени яйца, щом си позволява не само да дава акъл на ФИФА, ами и на всичко от горе да забранява разни неща, иначе разрешени от ФИФА. :)

И преди съм го казвал - ФИФА има изискване относно определени клаузи , които трябва да фигурират задължително в договора между клуб и играч . Всичко останало е по усмотрение на националната федерация ( в случая БФС ) и според законодателството на съответната страна ( в случая РБ ) . ФИФА не може да забрани изрично нещо , което може да се окаже в разрез със законодателството на някоя от нейните членки . Което ме подсеща - напълно е възможен варианта , промените които бяха взети относно договорите с изпитателен срок , да не бъдат подписани от спортния министър , което означава , че няма да бъдат в сила . Защото влизат в противоречие с КТ , където законодателят е предвидил подобна възможност ;)

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 29 мар 2012 21:17

vaskonti написа:Само дето тоя тип договори.... :lol:
... са срочни , сключени според КТ и приети от БФС за редовни . Което означава , че когато са били сключени , не е имало никакъв проблем ;)

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 29 мар 2012 21:24

Искам си Акаунта написа:
vaskonti написа:Както казах, напиши писмо на Попов и му обясни, че е ял доста развалени яйца, щом си позволява не само да дава акъл на ФИФА, ами и на всичко от горе да забранява разни неща, иначе разрешени от ФИФА. :)

И преди съм го казвал - ФИФА има изискване относно определени клаузи , които трябва да фигурират задължително в договора между клуб и играч . Всичко останало е по усмотрение на националната федерация ( в случая БФС ) и според законодателството на съответната страна ( в случая РБ ) . ФИФА не може да забрани изрично нещо , което може да се окаже в разрез със законодателството на някоя от нейните членки . Което ме подсеща - напълно е възможен варианта , промените които бяха взети относно договорите с изпитателен срок , да не бъдат подписани от спортния министър , което означава , че няма да бъдат в сила . Защото влизат в противоречие с КТ , където законодателят е предвидил подобна възможност ;)

Ок, ама защо тогава БФС забрани тези договори? За да го направи не е ли логично да се помисли, че са противоречали на нещо? На кое - правилника на ФИФА или на нашите закони? Ти си избери, на мен ми е все тая.
Вие двамата сега се опитвате да ми обяснявате на мен защо БФС са взели грешно решение, забранявайки тези договори? Казвам пак - не ми обяснявайте на мен, а пишете тук - bfu@bfunion.bg
Искам си Акаунта написа:
vaskonti написа:Само дето тоя тип договори.... :lol:
... са срочни , сключени според КТ и приети от БФС за редовни . Което означава , че когато са били сключени , не е имало никакъв проблем ;)

Ми...категорично за последен път заявявам, че това трябва да го кажеш на Попов, а не на мен. Той забрани тези договори, не аз!
[/center]

svetlan28

Мнениеот svetlan28 » 29 мар 2012 21:32

Искам си Акаунта написа:

Ц!Трудовият договор със срок за изпитване е неокончателен договор докато тече периода на изпитване!!!

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 29 мар 2012 21:34

Васко - както ти казах ФИФА е дала свобода на федерациите на съответните страни да приемат договори . Щом БФС го е приел , значи няма проблем . Защо са ги забранили ... ами защото така им е по-лесно . Както всички сме забелязали , там не обичат много да си дават зор . Както писах по-горе , въпросните промени все още чисто юридически не са в сила . те ще влязат в сила , едва когато се впишат тези промени в ПСТФ . За да могат обаче е необходимо юристите на спортното министерство да ги прегледат , да ги приемат и спортния министър да ги подпише . До тогава дори и в момента БФС няма право да откаже да приема такива договори . Може да предупреди страните , че Изпълкома е гласувал промени , които след оторизация , ще направят въпросния договор - невалиден . Но не могат да не го приемат . Защото в сила все още е ПСТФ , който е качен в сайта на БФС . ;)

Върни се в “ЦСКА”