Bourgas написа:Yellow blood написа:[offtopic]ntodorov написа:Миро...
Всеки малчуган мечтае да бъде голям без да осъзнава, че пренебрегва най-хубавите годинки от живота си.
Та и с Ботев - тъй... Иначе. Какво му е хубавото да ставаш на 100 години ? Дърт, ненужен и в пълния залез на живота си, където
всяка секунда ти е подарък свише. На такъв Рожден ден присъстват всички живи близки ( ако има такива ) и зяпачи с нескрито
любопитство - дали аджеба рожденика ще духне свещичките с едно от последните и преброени свои издихания. След такъв Рожден ден
остава само състраданието на присъстващите и съмненията относно 101 - вия такъв. На този Рожденик му е безразличен материалния
дар, макар и да струва 300 000 лв. Той отдавна се рее между материалното и отвъдното. Нищо не му е нужно, освен храна, вода
и благи грижи, които да го отнесат поне годинка напред, ей така - за статистиката.
Аналогията ти м/у физическо лице и институция е съвсем не на място и напълно погрешна тук. Замисли се само в Стара Европа, каква тежест, реноме и уважение имат най-дългогодишните институции във всеки бранш. Не знам дали ще те изненадам, надявам се не и подразня, като ти кажа, че на 100-годишния БОТЕВ ПЛОВДИВ му предстоят още много блестящи години.![]()
А темата, всъщност, май беше за звездата ви Балджийски, но и вие, за съжаление, не успявате да намерите достатъчно достойнство да честитите вековния юбилей, а предпочитате да се включите към тона на плюнки и комплекси... И като пиша "за съжаление" имам предвид за ваше съжаление.[/offtopic]
Аз ще ти го честитя, ако и ти след 7 години честитиш нашия
Разбира се, защо да не ви честитя. Мен лично, нищо не ме притеснява в това отношение. А, както може би знаеш, Ботев, като клуб честити с плакет и присъствие дори и празника на градския си съперник миналата година, въпреки силно дискусионното състаряване с 10 години. Ето това е жест на широкоскроени хора, а не неравната битка с билбордове, чрез палежи, рязане и мацане с боя. Но, казано е - "Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му."[/offtopic]