Мнениеот tevez » 11 фев 2012 14:26
Здравей Владо, как се чувстваш? Част от отбора бе покосен от грип...
- Някой от играчите сме болни, което не е лесно на този етап защото имаме доста мачове и тренировки и не се чувстваме много добре, но в крайна сметка се стараем да тренираме на 1 00 процента и да не отсъстваме от заниманията.
Може ли грипът да обърка плановете ви и да ви извади от строя?
-Не бих казал, въпреки че в последния мач Дарко и Христо Йовов не играха поради грипа. Но за следващия се надявам всички да сме на линия.
Готов ли си за мача с Бате и ще искате ли да вземете реванш?
- Не търсим реванш, дори и да спечелим мача няма да ги отстраним от Евротурнирите, няма какво да им връщаме, това е просто една контрола. Ще излезем да се забавляваме и да играем футбол и в крайна сметка да победим, но резултатите не са най-важни.
В последните мачове имахте проблеми в изнасянето на топката, успяхте ли да ги отстраните?
- Нямахме толкова проблеми при изнасянето на топката, старахме се максимално малко пъти да изритаме топката напред, стараем се да играем с къси подавания, да се движим повече и да играем и владеем повече топката. Стават някои грешки, но причина за това има и умората. В мачовете не влизаме свежи, имаме доста тежки тренировки. Грешките и рисковете, които предприемахме ще ги сведем до минимум. Като цяло контролите са, за да се направят и някои експерименти. Мисля, че няма да имаме проблем за официалните мачове, вече знаем какво иска треньорът от нас.
Нямате много нови попълнения, за сега само Нуно Пинто е играл във всички контроли, какви са ти впечатленията?
- Нуно е добър играч, ще създаде конкуренция на Старокин, а това винаги е добре. Схемата, в която искаме да играем налага много активни бекове, а той е такъв, така че смятам, че ще помогне. В Левски има достатъчно добри футболисти, които могат. Аз съм на мнението, че Левски няма да има нужда от нови попълнения.
затвори
Заговори се за смяна на вашия треньор Николай Костов, за това, че сте му обидени, че е извадил Йордан Милиев от титулярния състав. Как гледаш на тези публикации, следиш ли какво се пише в пресата?
-Четем глупости, ако трябва аз да отговоря, на мен не ми прави впечатление. Те не са и слухове, а измислици, които се опитват да дестабилизират обстановката и да вкарат външно напрежение в отбора, а в него има много характери, които са преживели много неща. Отношенията ни са прекрасни, Костов е един от най-добрите български специалисти. Йордан Милиев не е излязъл от титулярния състав, както казах, треньорът изпробва нови неща. Всеки каквото покаже, с това ще си заслужи да е титуляр.
Вече доста дни сте в лагерна обстановка, далеч от семейството, с какво си запълваш времето?
-Тежко е наистина, но все пак се успокояваме, защото това ни е работата, това е неизбежна част от нашата професия. Да си далеч от най-близките хора наистина е тежко. Няма кой знае какво разнообразие от занимания, аз между тренировките си почивам и спя, за да мога да съм свеж. Както ти каза айподи, книги – с това се разсейваме.
На тези лагери, взехте юноши от школата, какво е твоето мнение за тях?
- Младите са бъдещето на Левски, имат бъдеще, въпреки, че са доста млади. Радващото е, че треньорът ги взеха, за да усетят каква е разликата между мъжкия и детския футбол. Има какво да научат. След 2-3 години те ще са лицето на Левски. Чужденците, които взмимаме трябва да бъдат една класа, поне една над българските футболисти, за да се вземем максимума от привличането им, иначе няма смисъл от привличане на чужденци на килограм. За мен има много добри български футболисти.
Следиш ли конкуренцията?
-Няма какво да ги следя другите отбори, мен не ме е страх от никой. Не ме интересува каква схема играят, какви футболисти играят, ние си гледаме нас. Стремим се да изглеждаме както ние искаме.
Национален селекционер Любослав Пенев е тук, посети отбори, проведе разговори с треньори с играчи, среща л ли се е с теб?
- Не съм имал разговор с Любо Пенев. Нормално е да е тук. На 29 ни предстои мач, нормално е да си избере играчи, които да бъдат повикани.
Как ще коментираш допинг скандала и наказанията на играчите на ЦСКА, от позицията на футболист?
- Трудно ми е да отговоря, нямам компетенцията. Не знам какви трябва да бъдат наказанията. Ясно е че са използвали допинг, но щом са решили колко да бъдат наказани, толкова трябва да остане, аз няма да влизам в полемики и да нападам, който и да е. Дали е правилно или не, аз не мога да намеря отговор на този въпрос.
Левски готов ли е да се върне на шампионското място, или поне близо ли е?
- Мога най-отговорно да заявя, че нашият отбор с всички играчи, с ръководство и щабът имаме пълните претенции да кажем, че можем да станем шампиони. Всичко е в нашите крака и души и в това, което ще покажем на зеления терен. Ако покажем това, което тренираме, а ние се подобряваме, можем да кажем, че може и да станем шампиони.
Спомена ръководството, какво се промени с идването на Иво Тонев и каква е атмосферата?
- Атмосферата е същата, няма кой знае какви промени, Днес (б.а. 9-ти февруари) също имахме среща с него целия отбор. Всичко е нормално и без напрежение. Чудно ми е как някакви хора, постоянно коментират, без дори да са ни гледали как играем?
Като за финал, какво ще кажеш на феновете на Левски?
- Мога да им обещая, че сме в Левски, за да постигнем това, което те искат – да станем шампиони, за това сме тук - да се борим със зъби и нокти. Мога да им обещая, че ще си оставим душите на терена, и ще се опитаме да спечелим всички 15 мача, въпреки че е трудно това да се направи в нашето първенство. Имам усещането и вярата в това, че можем да станем шампиони.