GONG.BG - мнения и препоръки

Модератори: paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
sixtynine
Контакти:

Re: Мадагаскар а не магадаскар

Мнениеот sixtynine » 03 фев 2012 12:18

+1

и аз до са гледах това и се чудих грешка ли е или умишлено е написано грешно :lol:
Изображение

Потребителски аватар
Кашчей

Re: GONG.BG - мнения и препоръки

Мнениеот Кашчей » 03 фев 2012 19:53

ЦСКА вдигна гарда след победа над швейцарци

Писалият това заглавие дали знае какво е гард?А би ли ни показал как се вдига?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 03 фев 2012 21:00

Кашчей написа:

Понякога изпадаш в такива дребнавости, че човек направо да се чуди! На мен лично, като го прочета ми говори буквално, че "ЦСКА вдигна самочувствието след победа на швейцарци"! В бокса, когато си уморен, обезверен обикновено ти "пада гарда" като пласираш два-три добри удара, чуеш треньорите си, вдигаш гарда! Какво толкова е станало?! Много ми е интересно дали си абсолютно безгрешен в живота?! Пунктоален буквоядец?! Очакваш в бисквитки "Катеричка", като ги отвориш вътре да има катерички ли?!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 03 фев 2012 23:24

kartago написа:
Кашчей написа:

Понякога изпадаш в такива дребнавости, че човек направо да се чуди! На мен лично, като го прочета ми говори буквално, че "ЦСКА вдигна самочувствието след победа на швейцарци"! В бокса, когато си уморен, обезверен обикновено ти "пада гарда" като пласираш два-три добри удара, чуеш треньорите си, вдигаш гарда! Какво толкова е станало?! Много ми е интересно дали си абсолютно безгрешен в живота?! Пунктоален буквоядец?! Очакваш в бисквитки "Катеричка", като ги отвориш вътре да има катерички ли?!

Това не е ли тема за мнения и препоръки към така нареченото Спортно шоу гонг?
Като съм се издънил, нека безгрешните от шоуто де ме поправят!

В бокса има и нисък гард, и висок гард.. ЦСКА с какъв гард са излезли срещу швейцарците, знаеш ли?!

относно синонимите.. в България някой мнооого умен журналист кръсти Бразилия с прякор кариоки, а такива са само жителите на Рио.Друг кръсти по-силните отбори в Европа грандове, а това е благородническа титла в Испания и никъде в Европа не се говори за грандове.Защо трябва да съм непременно съгласен с всичко написано, а при положение, че доста съфорумци правят забележки само за една сгрешена буква, на тях не съм забелязал да им скачаш!?
Хайде да не влагаме лични чувства във форума.Не ми е приятно някои колеги, пък били те и модератори, да ми ходят по стъпките и да гледат дали не съм сбъркал някоя буква, та да покажат превъзходство.
Накрая ще те помоля да ми обясниш, как една победа в контрола, вдига гарда на един отбор, който не знае дали ще е в същият състав, когато започне пролетният дял на първенството.По тази логика, загубата на вторият състав на Лудогорец трябва просто да им е сринала гарда.

ПП-Когато се пише в официална медия не би трябвало да се използват жаргонни изрази, независимо от тяхното приложение във всекидневният език на улицата.Особено, когато медията има претенция да е номер 1 сред определена група медии в страната.
Опитвам се да си представя коментар по радио или телевизия, в което коментаторът казва, с неистова радост в гласа и съответният патос.. Футболистите на ЦСКА играят с вдигнат гард, срещу......няма значение срещу кого!Толкова ли е срамен изразът "повдигнато самочувствие" или просто писалият материала не е запознат с истинският български израз, та му се налага да използва жаргонен?!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 04 фев 2012 03:19

Кашчей,
Хах, за много неща съм съгласен с тебе! Например за патоса! За някои други също, но!!!! Малко си противоречиш, а и малко избягваш от това, което ти написах! Да не мислиш наистина, че следя всеки твой пост ( дори и да съм модератор?!)! Гонг няма претенцията да бъде номер 1, а е избрана от други да е такава, правиш ли разликата?! Апропо, ние форума също, не го правим да сме номер 1, но втора година сме така! Да, за официална медия си прав, но това не е телевизия, радио, не са основните политически предавания, не е Ефир 2 и 1-ва програма!!!! Това си е просто спортен сайт, и ЗАПОМНИ, че там работят хора като тебе и мене и могат да допускат грешки, а може би затова и Гонг е толкова интересен, че хората усещат, че ги обслужват живи хора?! ( аз съм си писал до 3 сутринта с Мицова за волейбол например, преди да стана модератор май). Като не ти харесва, отиди в училищата или в Министерството на образованието, да попиташ как се дават задачи, за Картофа и неговата банда и за другата браточка!!!! Нещо не си бил на кеф и си се заял за това заглавие! Обаче се оказа, че явно автора знае какво означава "гард"! Пък и не само ти си тренирал бокс!!!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 04 фев 2012 11:15

kartago написа:Кашчей,
Хах, за много неща съм съгласен с тебе! Например за патоса! За някои други също, но!!!! Малко си противоречиш, а и малко избягваш от това, което ти написах! Да не мислиш наистина, че следя всеки твой пост ( дори и да съм модератор?!)! Гонг няма претенцията да бъде номер 1, а е избрана от други да е такава, правиш ли разликата?! Апропо, ние форума също, не го правим да сме номер 1, но втора година сме така! Да, за официална медия си прав, но това не е телевизия, радио, не са основните политически предавания, не е Ефир 2 и 1-ва програма!!!! Това си е просто спортен сайт, и ЗАПОМНИ, че там работят хора като тебе и мене и могат да допускат грешки, а може би затова и Гонг е толкова интересен, че хората усещат, че ги обслужват живи хора?! ( аз съм си писал до 3 сутринта с Мицова за волейбол например, преди да стана модератор май). Като не ти харесва, отиди в училищата или в Министерството на образованието, да попиташ как се дават задачи, за Картофа и неговата банда и за другата браточка!!!! Нещо не си бил на кеф и си се заял за това заглавие! Обаче се оказа, че явно автора знае какво означава "гард"! Пък и не само ти си тренирал бокс!!!

Съгласен, а и не съм тренирал бокс :mrgreen:

Сега обаче очаквам, същият писател, при загуба на ЦСКА в следваща контрола, да пусне материала си със заглавие" На ЦСКА му падна гарда, след загуба от.....".Така ще е най-справедливо 8-)
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Foreigner
Контакти:

Neterra-Darik-Gong-Samokov

Мнениеот Foreigner » 04 фев 2012 18:29

Здравейте,
Понеже писах 2 пъти на дарикнюз и не получих никакъв отговор реших да се регистрирам и да попитам тук.
Смятат ли ръководството или власт-имащите да сменят скоро време сървърът на gong.bg? Според моите данни - сървърът, който обслужва дарик е някъде из самоковските ливади (така ми го показва на картата). Достъпът от чужбина е ограничен.
Ограничен от гледна точка на това, че трябва да чакам около половин час да ми се зареди 2мин видео-клип!?!, снимките стават по-бързо - до 2мин се зареждат!!! Обикновените новини отнемат няколко секунди - около 10!!! Без да споменавам имена на конкуренти - 1секунда обикновена новина, без значение от големината на видеото - клиповете тръгват моментално.
По принцип интернета ми е бърз. Download - 8-10mbps за всички сървъри от България, с изключение на самоковския, който е 1mbps
Да ви призная честно, гонг.бг е любимият ми спортен сайт... за съжаление вече не издържам и докато чакам да се зареди самият сайт (статии със снимки или видео не гледам от няколко месеца) преглеждам останалите (конкуренти)
и както всички знаем около 80% от новините се припокриват. Така че започвам да се чудя има ли въобще смисъл да се мъча да преглеждам гонг, тъй като дори и останалите 20% все се появяват по другите сайтове до няколко дни.
Честит 5-годишен юбилей между-другото. Радвам се, че потребителите ви непрекъснато се увеличават...
Ако приемем, че вашият сървър е един стадион и преди 5 години сте го "построили" за 50хил "зрители", а в момента имате 200хил, а след още 5 - още поне толкова... какво смятате да правите? Да си останете с този капацитет или да "построите" нов с по-голям капацитет???
...

Потребителски аватар
ehh
Контакти:

Мнениеот ehh » 04 фев 2012 19:32

Обърни се по-добре към фирмата, която "прави" сайта на Гонг. От екипа на Томислав Русев едва ли ще могат да ти отговорят компетентно.
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!

Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!

Потребителски аватар
Foreigner
Контакти:

Мнениеот Foreigner » 04 фев 2012 19:51

ehh написа:Обърни се по-добре към фирмата, която "прави" сайта на Гонг. От екипа на Томислав Русев едва ли ще могат да ти отговорят компетентно.

Благодаря за отговора.
Не знам коя фирма прави сайта, а и не е толкова важно. Коя да е фирма предлага оферти - на еди какъв си сървър, еди къде си, с еди какъв капацитет и т.н. и клиентът (в случая гонг) избира... по принцип най-евтиното.
...

Потребителски аватар
stenly
Модератор
Контакти:

Мнениеот stenly » 05 фев 2012 17:37

Кашчей написа:

Кашчей, прекалено буквално си се хванал за заглавието. Не знам защо го поставяш като въпрос, при положение, че добре знаеш, че изразът няма нищо общо с бокса, въпреки че е взаимстван от там.
В случая "вдигам гарда" се използва в смисъла на "вдигам самочувствието". Мисля, че се разбира достатъчно добре, дори не е нужно да се обяснява допълнително.
Модераторите не са ви враг!

Върни се в “Gong.bg и Спортно шоу Гонг”