Поклон и пред двамата,така не съм се кефил на тенис мач
Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

AnalBreaker написа:Нямам думи
По традиция официалният сайт на Australian Open раздава своите "Popcorn" награди, в които се "отличават" всички тенисисти, допринесли по някакъв начин (на корта или извън него) за това първият за годината турнир от големия шлем да бъде по-интересен.
Наградата "Андре Агаси" за най-добър ретур:
Мария Шараповa бе попитана как би коментирала думите на Агнешка Радванска, че крясъците на Маша са нетърпими. "Тя не е ли в Полша в момента? Кога е казала това? След загубата? А, така ли? Значи вече е отпаднала. Никой достатъчно важен човек не ми е казвал да променя или да правя нещата по-различно", бе "ретурът" на Мария.
Наградата "Марат Сафин" за най-добро тенис оригами:
Сафин може само да бъде горд с изпълнението на своя последовател Маркос Багдатис, който подобри всякакви рекорди, чупейки четири ракети за няма и 20 секунди.
Награда за "най-мръсен език":
И победителят е.... Люк Савил. Шампионът при момчета се изцели с цветистата американска дума "Shit" по време на церемонията по награждаването след триумфа си при 18-годишните.
Наградата "Николай Давиденко" за най-голяма изцепка по време на пресконференция:
Ярмила Гайдошова ясно заяви, че няма никакви намерения да прави промени в играта си след отпадането от Australian Open. "Направих 40 непредизвикани грешки, 35 уинъра и още 7 аса. Но всички се концентрират над грешките... Стигнала съм №24 в света и за това си има доста добра причина, а не защото съм бутала топката обратно в корта", сопнато отговори натурализираната австралийка на въпрос на любопитен журналист.
Наградата "Джон Макенроу" за любов и разбирателство със съдиите:
Давид Налбандиян печели този престижен приз, след като влезе в спор със съдията на стола, а след това и със супервайзора на турнира, тъй като не му бе разрешено да използва "Ястребово око". След това пък аржентинецът бе глобен с 8,000 долара за обида на допинг ченге. В първия случай Налбандиян бе абсолютно прав, а във втория твърди, че никого не е обиждал и служителя на допинг комисията си измисля.
Наградата за дълголетие:
В случая няма нищо смешно или забавно, а точно обратното - уникалната холандка Естер Вергеер спечели своята 20-а титла от Големия Шлем на сингъл на турнира за хора с увреждания след поредна победа №444. Поклон пред духа на тази непримирима жена.
Най-добър отборен играч:
Мишел Брайън, съпругата на Боб Брайън. След полуфиналите на двойки близнакът сподели, че жена му е в напреднала бременност и се очаква всеки момент да роди. Но Мишел геройски "държи фронта" и чака съпруга си да се прибере у дома, за да стане свидетел на раждането на дъщеричката им. "Тя не става от леглото. На финалната права е. Даже изключила телевизора в третия сет на полуфиналите, защото от напрежение започнала да получава малки контракции. Казах ѝ: "Не гледай мачовете, това ще повиши сърдечния ти ритъм и накрая "ще изплюеш" бебето", пошегува се Боб Брайън.
[center]Уникалната Естер Вергеер с 444-а поредна победа и 20-а титла от Големия Шлем [/center]
Забравете за победните серии на Джокович и Макенроу, за 16-те титли на турнири от шлема на Федерер и невероятната доминация на клей на Надал. Забравете за всякакви рекорди в света на тениса и ако щете в света на спорта като цяло.
И нека се преклоним пред уникалната холандка Естер Вергеер, която днес записа своята поредна победа №444 в тениса на инвалидни колички и триумфира със своята 20-а титла на турнири от Големия Шлем на сингъл.
Но това не е всичко - всъщност на сингъл Вергеер е участвала на 20 турнира от шлема и все още няма загуба. На двойки е стигала до титлата в 19 от общо 20-те си участия. Подобна е и ситуацията на годишния Мастърс - 14 изиграни турнира и 14 титли.
Естер Вергеер спечели трофея на Australian Open след победа с 6-0 6-0 над Аниек Ван Куут, а това бе общо 40-а титла на турнири от Големия Шлем на сингъл и смесени двойки за 30-годишната холандка, която освен това е спечелила още 273 титли на други състезания. В кариерата си на сингъл има 656 победи и само 25 загуби, а от 2003 г. насам е загубила само един-единствен мач.
"Мисля си, че всеки момент тази серия може да приключи, защото знам, че има момичета, които може би са по-добри тенисистки от мен и имат по-добри умения, но не са толкова стабилни психически и нямат моя опит", сподели 30-годишната холандка.
"Все още мога да подобрявам играта си по всевъзможни начини. Това е страхотно. Невероятно е, че мога да участвам на турнири от шлема и да обикалям света. Дори и да имаш някакво увреждане, можеш да направиш всичко", добави Вергеер.
Освен тези 20 титли на сингъл от Големия Шлем и 19 на двойки, Естер Вергеер на три пъти е печелила златото на провеждащите се на всеки четири години параолимпийски игри, както и цели 14 трофея на годишния Мастърс.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта