Australian Open 2012!

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
OldTrafford
Контакти:

Re: Australian Open 2012!

Мнениеот OldTrafford » 29 яну 2012 16:55

Изображение

Поклон и пред двамата,така не съм се кефил на тенис мач Изображение
[wrapimg=]http://media.tumblr.com/tumblr_mbpazivYe51qg42jl.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
ros
Контакти:

Мнениеот ros » 29 яну 2012 17:15

Когато след края на мач нямаш сили дори да се зарадваш или да се разплачеш, защото си оставил сърцето, душата и последната си капка сила на терена, няма значение дали си печелил или си загубил. Спортът прави от такива големи мъже - ГЕРОИ. Днес станахме свидетели на история.

РЕСПЕКТ И КЪМ РАФА И КЪМ НОЛЕ
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН

Потребителски аватар
sirius123

Мнениеот sirius123 » 29 яну 2012 17:17

Кралят е жив , да живее краля. В един исторически мач продължил 6 часа сръбския тенисист Джокович си защити първата титла тази година. Надал остава човека , който си изпълнява мисията. :o

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 29 яну 2012 17:18

Нечовешки мач! Нещо уникално! Близо 6 часа битка на корта.... уникален мач! След като Надал проби в петия сет не мислех, че ще изпусне мача. Волята на сърбина, обаче, се оказа мнооого силна. Изтощението бе максимално, играта им беше на "авто пилот" - удряха здраво и се надяваха това да е последния удар в точката. Джокович върна пробива и това му даде крила. За този мач ще се говори дълго! За Героите също! :)

Потребителски аватар
Niksh0
Контакти:

Мнениеот Niksh0 » 29 яну 2012 17:24

В такива епични мачове продължили над 5 часа, решаващ фактор за победата е волята на тенесиста и това колко силно желае победата. Днес Джокович желаеше по-силно и победата и беше по-големия боец на корта и заслужено победи! Поклон и пред двамата за този мач, който изиграха и окйто ще се помни дълго :!:
"If you're losing your soul and you know it, then you've still got a soul left to lose."

buffera
Контакти:

Мнениеот buffera » 29 яну 2012 21:43

AnalBreaker написа:Нямам думи

и аз

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 29 яну 2012 22:34

Сърбите винаги си били невероятни в спорта, когато се опира до воля за победа. Без значение дали става въпрос за тенис, волейбол, футбол и каквото и да било. Точно с това са били винаги по-напред от нас. Нашите таланти почти винаги си умират, като надежди.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 29 яну 2012 23:18

По традиция официалният сайт на Australian Open раздава своите "Popcorn" награди, в които се "отличават" всички тенисисти, допринесли по някакъв начин (на корта или извън него) за това първият за годината турнир от големия шлем да бъде по-интересен.

Наградата "Андре Агаси" за най-добър ретур:

Мария Шараповa бе попитана как би коментирала думите на Агнешка Радванска, че крясъците на Маша са нетърпими. "Тя не е ли в Полша в момента? Кога е казала това? След загубата? А, така ли? Значи вече е отпаднала. Никой достатъчно важен човек не ми е казвал да променя или да правя нещата по-различно", бе "ретурът" на Мария.

Наградата "Марат Сафин" за най-добро тенис оригами:

Сафин може само да бъде горд с изпълнението на своя последовател Маркос Багдатис, който подобри всякакви рекорди, чупейки четири ракети за няма и 20 секунди.

Награда за "най-мръсен език":

И победителят е.... Люк Савил. Шампионът при момчета се изцели с цветистата американска дума "Shit" по време на церемонията по награждаването след триумфа си при 18-годишните.

Наградата "Николай Давиденко" за най-голяма изцепка по време на пресконференция:

Ярмила Гайдошова ясно заяви, че няма никакви намерения да прави промени в играта си след отпадането от Australian Open. "Направих 40 непредизвикани грешки, 35 уинъра и още 7 аса. Но всички се концентрират над грешките... Стигнала съм №24 в света и за това си има доста добра причина, а не защото съм бутала топката обратно в корта", сопнато отговори натурализираната австралийка на въпрос на любопитен журналист.

Наградата "Джон Макенроу" за любов и разбирателство със съдиите:

Давид Налбандиян печели този престижен приз, след като влезе в спор със съдията на стола, а след това и със супервайзора на турнира, тъй като не му бе разрешено да използва "Ястребово око". След това пък аржентинецът бе глобен с 8,000 долара за обида на допинг ченге. В първия случай Налбандиян бе абсолютно прав, а във втория твърди, че никого не е обиждал и служителя на допинг комисията си измисля.

Наградата за дълголетие:

В случая няма нищо смешно или забавно, а точно обратното - уникалната холандка Естер Вергеер спечели своята 20-а титла от Големия Шлем на сингъл на турнира за хора с увреждания след поредна победа №444. Поклон пред духа на тази непримирима жена.

Най-добър отборен играч:

Мишел Брайън, съпругата на Боб Брайън. След полуфиналите на двойки близнакът сподели, че жена му е в напреднала бременност и се очаква всеки момент да роди. Но Мишел геройски "държи фронта" и чака съпруга си да се прибере у дома, за да стане свидетел на раждането на дъщеричката им. "Тя не става от леглото. На финалната права е. Даже изключила телевизора в третия сет на полуфиналите, защото от напрежение започнала да получава малки контракции. Казах ѝ: "Не гледай мачовете, това ще повиши сърдечния ти ритъм и накрая "ще изплюеш" бебето", пошегува се Боб Брайън.

AnalBreaker
Контакти:

Мнениеот AnalBreaker » 29 яну 2012 23:22

Готина статия. Това за наградата на Марат Сафин беше добро
Един ИСТИНСКИ българин !

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 29 яну 2012 23:22

[center]Уникалната Естер Вергеер с 444-а поредна победа и 20-а титла от Големия Шлем [/center]

Забравете за победните серии на Джокович и Макенроу, за 16-те титли на турнири от шлема на Федерер и невероятната доминация на клей на Надал. Забравете за всякакви рекорди в света на тениса и ако щете в света на спорта като цяло.

И нека се преклоним пред уникалната холандка Естер Вергеер, която днес записа своята поредна победа №444 в тениса на инвалидни колички и триумфира със своята 20-а титла на турнири от Големия Шлем на сингъл.

Но това не е всичко - всъщност на сингъл Вергеер е участвала на 20 турнира от шлема и все още няма загуба. На двойки е стигала до титлата в 19 от общо 20-те си участия. Подобна е и ситуацията на годишния Мастърс - 14 изиграни турнира и 14 титли.

Естер Вергеер спечели трофея на Australian Open след победа с 6-0 6-0 над Аниек Ван Куут, а това бе общо 40-а титла на турнири от Големия Шлем на сингъл и смесени двойки за 30-годишната холандка, която освен това е спечелила още 273 титли на други състезания. В кариерата си на сингъл има 656 победи и само 25 загуби, а от 2003 г. насам е загубила само един-единствен мач.

"Мисля си, че всеки момент тази серия може да приключи, защото знам, че има момичета, които може би са по-добри тенисистки от мен и имат по-добри умения, но не са толкова стабилни психически и нямат моя опит", сподели 30-годишната холандка.

"Все още мога да подобрявам играта си по всевъзможни начини. Това е страхотно. Невероятно е, че мога да участвам на турнири от шлема и да обикалям света. Дори и да имаш някакво увреждане, можеш да направиш всичко", добави Вергеер.

Освен тези 20 титли на сингъл от Големия Шлем и 19 на двойки, Естер Вергеер на три пъти е печелила златото на провеждащите се на всеки четири години параолимпийски игри, както и цели 14 трофея на годишния Мастърс.

Изображение

Поклон пред такива хора!

Върни се в “Тенис”