България подписа за забрана на торентите

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
shevchenko
Местоположение: Старите "форумци" ви благодарят за "коректното" ви отношение
Контакти:

Re: България подписа за забрана на торентите

Мнениеот shevchenko » 29 яну 2012 20:05

Ако е така е много добре. Но и преди време се шумеше по този въпрос, но накрая тези торрент сайтове продължават да си работят.
Отдавна трябваше всичките да ги затворят.
Изображение

Потребителски аватар
sokkoban
Контакти:

Мнениеот sokkoban » 29 яну 2012 20:45

groti написа:То това се очакваше. Очаквам някой ден и социалните мрежи,форумите и всичко,което не се вписва в графата "промиване на мозъци" да бъде забранено,или поне платено. Член за авторските права. Не актьорите и артистите искат тези ограничения,а ненаситните компании.Не знам защо си мисля,че тази забрана ще удари артистите първи.Защо да плащаш на Брад Пит цифра милиони за някоя реклама,ако е познат само в "богатия" свят? Пък и дали някой ще даде 150 лв за да гледа Металика и Слеър,ако не ги е чувал?? :lol: А,аз нещо не разбирам...Доколкото помня според авторското право филмите/музиката нямат право да бъдат ползвани с комерсиална цел.Аз,ако си купя филм и искам да го споделя с приятел,забраната за това не е ли нарушаване на човешките ми права? Или авторските са по-силни? А,ако моят приятел е в Норвегия,например и не искам да ползвам пощи и куриери,нарушаване на авторските права ли е той да ги изтегли посредством тъй наречените peer to peer програми? Защото ако даването на диск на него не е нарушение,а тегленето на продукта е нарушение звучи доста глупаво. И как така споделянето на нещо мое с някой друг е нарушение? Те сайтовете,на които имаше файлове отдавна ги свалиха. Мисля,че тракерите просто са сайтовете,които правят връзка между потребителите.Доколкото знам идеята на торентите е именно това.Ти да теглиш от мен,а не от някой сайт. Пък,ако това стане съм сигурен,че митът Холивуд,както и ред други комерсиални "водачи" ще загинат.

Точно така приятел :)
На литекса искам да му кажа, че сцената било тя за софт, игри, филми скоро няма да умре, от 1999 когато за пръв път се сблъсках с компютър си имаше фтп сървъри, които в последствие ги затвориха, но торента е съвсем друга бира
Да си го нач...т копоите ето едно поздравче от мен : http://sokkoban.data.bg/p/files/Programs

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 29 яну 2012 20:48

Тука в Дания има зверски рестрикции против пиратството, нямам достъп до една камара сайтове но въпреки изтеглените вече може би терабайт и нещо информация още не са ме закопчали. Не съм чул и да е имало такива акции въобще наскоро. Зора ще е за собствениците на сайтове, на хората надали могат да им направят каквото и да било стига да не разпространяват на носители.

BETCHUALENG
Контакти:

Мнениеот BETCHUALENG » 29 яну 2012 21:09

dido_6i6eto написа:Нека да оставят торентите с абонаментна такса да речем от 2 лева и който иска да си изпрати смс-чето и да си гледа. Справедливо и не много скъпо.
Поне според мен.

Това е най-разумния КОМПРОМИСЕН вариант, да.
Друг е въпроса, че въвеждат нов принцип за защита на собственост, чрез който ще използват една много хитра вратичка, която не ти позволява да разполагаш на 100% върху това, което си ЗАПЛАТИЛ и да го използваш както намериш за добре.

А и какво правим, ако някой, който е платил абонамента изтегли нещо и го сийдва, броим ли че той е платил авторски права за всичко изтеглено с тия 2 лева или колкото са там :)

Корпоративните адвокато ще приемат подобен вариант само като се уверят че по-добър за тях няма. А то наистина няма, ще спрат пиратството някъде на куково лято.

А ако прокарат тоя закон АСТА колко му е някой тарикат да прави пари от незаконни торенти хх Пращаш СМС ама той прибира кинтите, а компанията пак яде дървения и готово.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
neverbackdown
Контакти:

Мнениеот neverbackdown » 29 яну 2012 21:10

child in time написа:
PFC Litex написа:В интернет ограниченията са трудна работа и винаги се появява нещо ново, но пък и авторите на музика, кино и софтуер са в правото си.
child in time ти ако производител и някой ти разпространява продукцията безплатно, как ще реагираш?

При все че се тегли от години и не съм чул от това да е фалирала компания явно има начин! Пиратство винаги е имало производители също! Ако всичко е на разумни цени ( спрямо пазара) пиратството ще е малък дерт! Аз не мога да си позволя оригинални продукти съди ме ще си ги дръпна!

+ 1

Потребителски аватар
neverbackdown
Контакти:

Мнениеот neverbackdown » 29 яну 2012 21:12

russia написа:Кофти работа! Филми може и да не гледам, но БЕЗ МУЗИКА НЕ МОГА! :o Оставете музиката на мира! :cry:

+ 1

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 29 яну 2012 21:26

Като ползваме Питагоровата теорема, на кого трябва да плащаме за авторски права?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

victor__
Контакти:

Мнениеот victor__ » 29 яну 2012 21:53

Ако си закупя филм на двд, и поканя вкъщи двама трима приятели/приятелки да гледат и при положение, че те няма да са дали и лев за този филм, кой ще попадне под ударите на тоя"закон"? И кой е "пиратът" аз или те?

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 29 яну 2012 21:56

Кашчей написа:Като ползваме Питагоровата теорема, на кого трябва да плащаме за авторски права?

На никого. ;) Авторското право се закриля до 70 години след смъртта на автора. Питагор е починал преди повече от 70 години. ;) И преди да попиташ за нещо друго, чийто създател е жив или е починал преди по-малко от 70 години, ще ти кажа, че има някои изключения. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Живко6461
Контакти:

Мнениеот Живко6461 » 29 яну 2012 22:04

Кашчей написа:Като ползваме Питагоровата теорема, на кого трябва да плащаме за авторски права?

На издателите на учебника по математика. По който учебник учителят ни е преподавал. В училище. Трябва да се предвиди нещо и за учителя и училището. Дотук добре. Но се появява компанията, която продава софтуер, в който се използва и питагоровата теорема.
Друг е въпросът, че огромна част от потребителите няма да могат да си го купят. И тъй като в съвременните условия притежаването на знания, които не могат да се приложат чрез софтуер не дава особени перспективи тази огромна част от потребителите е призвана да се влее в масата нискоквалифицираните. Всъщност на тази маса необходима ли и е питагорова теорема? Достатъчно е да може да чете, да пише, да брои до хиляда..., да съществува няколко десетки години... Спокойно, маите не са предсказали края на света, а въвеждането на нов световен ред. Извинявам се за черния хумор. :)

Върни се в “Свободна зона”