Ако е така е много добре. Но и преди време се шумеше по този въпрос, но накрая тези торрент сайтове продължават да си работят.
Отдавна трябваше всичките да ги затворят.
България подписа за забрана на торентите
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- shevchenko
- Местоположение: Старите "форумци" ви благодарят за "коректното" ви отношение
- Контакти:
Re: България подписа за забрана на торентите
groti написа:То това се очакваше. Очаквам някой ден и социалните мрежи,форумите и всичко,което не се вписва в графата "промиване на мозъци" да бъде забранено,или поне платено. Член за авторските права. Не актьорите и артистите искат тези ограничения,а ненаситните компании.Не знам защо си мисля,че тази забрана ще удари артистите първи.Защо да плащаш на Брад Пит цифра милиони за някоя реклама,ако е познат само в "богатия" свят? Пък и дали някой ще даде 150 лв за да гледа Металика и Слеър,ако не ги е чувал??А,аз нещо не разбирам...Доколкото помня според авторското право филмите/музиката нямат право да бъдат ползвани с комерсиална цел.Аз,ако си купя филм и искам да го споделя с приятел,забраната за това не е ли нарушаване на човешките ми права? Или авторските са по-силни? А,ако моят приятел е в Норвегия,например и не искам да ползвам пощи и куриери,нарушаване на авторските права ли е той да ги изтегли посредством тъй наречените peer to peer програми? Защото ако даването на диск на него не е нарушение,а тегленето на продукта е нарушение звучи доста глупаво. И как така споделянето на нещо мое с някой друг е нарушение? Те сайтовете,на които имаше файлове отдавна ги свалиха. Мисля,че тракерите просто са сайтовете,които правят връзка между потребителите.Доколкото знам идеята на торентите е именно това.Ти да теглиш от мен,а не от някой сайт. Пък,ако това стане съм сигурен,че митът Холивуд,както и ред други комерсиални "водачи" ще загинат.
Точно така приятел
На литекса искам да му кажа, че сцената било тя за софт, игри, филми скоро няма да умре, от 1999 когато за пръв път се сблъсках с компютър си имаше фтп сървъри, които в последствие ги затвориха, но торента е съвсем друга бира
Да си го нач...т копоите ето едно поздравче от мен : http://sokkoban.data.bg/p/files/Programs
Тука в Дания има зверски рестрикции против пиратството, нямам достъп до една камара сайтове но въпреки изтеглените вече може би терабайт и нещо информация още не са ме закопчали. Не съм чул и да е имало такива акции въобще наскоро. Зора ще е за собствениците на сайтове, на хората надали могат да им направят каквото и да било стига да не разпространяват на носители.
-
BETCHUALENG
- Контакти:
dido_6i6eto написа:Нека да оставят торентите с абонаментна такса да речем от 2 лева и който иска да си изпрати смс-чето и да си гледа. Справедливо и не много скъпо.
Поне според мен.
Това е най-разумния КОМПРОМИСЕН вариант, да.
Друг е въпроса, че въвеждат нов принцип за защита на собственост, чрез който ще използват една много хитра вратичка, която не ти позволява да разполагаш на 100% върху това, което си ЗАПЛАТИЛ и да го използваш както намериш за добре.
А и какво правим, ако някой, който е платил абонамента изтегли нещо и го сийдва, броим ли че той е платил авторски права за всичко изтеглено с тия 2 лева или колкото са там
Корпоративните адвокато ще приемат подобен вариант само като се уверят че по-добър за тях няма. А то наистина няма, ще спрат пиратството някъде на куково лято.
А ако прокарат тоя закон АСТА колко му е някой тарикат да прави пари от незаконни торенти хх Пращаш СМС ама той прибира кинтите, а компанията пак яде дървения и готово.
[center]
[/center]
[/center]- neverbackdown
- Контакти:
child in time написа:PFC Litex написа:В интернет ограниченията са трудна работа и винаги се появява нещо ново, но пък и авторите на музика, кино и софтуер са в правото си.
child in time ти ако производител и някой ти разпространява продукцията безплатно, как ще реагираш?
При все че се тегли от години и не съм чул от това да е фалирала компания явно има начин! Пиратство винаги е имало производители също! Ако всичко е на разумни цени ( спрямо пазара) пиратството ще е малък дерт! Аз не мога да си позволя оригинални продукти съди ме ще си ги дръпна!
+ 1
- neverbackdown
- Контакти:
russia написа:Кофти работа! Филми може и да не гледам, но БЕЗ МУЗИКА НЕ МОГА!Оставете музиката на мира!
+ 1
Като ползваме Питагоровата теорема, на кого трябва да плащаме за авторски права?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
Ако си закупя филм на двд, и поканя вкъщи двама трима приятели/приятелки да гледат и при положение, че те няма да са дали и лев за този филм, кой ще попадне под ударите на тоя"закон"? И кой е "пиратът" аз или те?
Кашчей написа:Като ползваме Питагоровата теорема, на кого трябва да плащаме за авторски права?
На никого.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
Кашчей написа:Като ползваме Питагоровата теорема, на кого трябва да плащаме за авторски права?
На издателите на учебника по математика. По който учебник учителят ни е преподавал. В училище. Трябва да се предвиди нещо и за учителя и училището. Дотук добре. Но се появява компанията, която продава софтуер, в който се използва и питагоровата теорема.
Друг е въпросът, че огромна част от потребителите няма да могат да си го купят. И тъй като в съвременните условия притежаването на знания, които не могат да се приложат чрез софтуер не дава особени перспективи тази огромна част от потребителите е призвана да се влее в масата нискоквалифицираните. Всъщност на тази маса необходима ли и е питагорова теорема? Достатъчно е да може да чете, да пише, да брои до хиляда..., да съществува няколко десетки години... Спокойно, маите не са предсказали края на света, а въвеждането на нов световен ред. Извинявам се за черния хумор.