България подписа за забрана на торентите

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Бекъма
Контакти:

Re: България подписа за забрана на торентите

Мнениеот Бекъма » 29 яну 2012 18:14

PFC Litex написа:В интернет ограниченията са трудна работа и винаги се появява нещо ново, но пък и авторите на музика, кино и софтуер са в правото си.
child in time ти ако си производител и някой ти разпространява продукцията безплатно, как ще реагираш?

Бай Михал от Баховица като завие един болт на колата на Гришата си взема парите за това,нали?Гришата като я продаде и той си взема парите и точка.Защо някой който е произвел една песен и си е взел парите,аз трябва да му плащам всеки път когато си я пусна?Все едно да се излъжа да си купя на Гришата ментето и всеки път когато седна в него да си плащам?Като не искат продуктите им да се разпространяват безплатно-мотиката и на дългия ред.Като стане автор на домати си ги носи на пазара да продава щото по интернет няма как.
СПУКАНОГЪРНЕ

BETCHUALENG
Контакти:

Мнениеот BETCHUALENG » 29 яну 2012 18:24

Ако приемем, че като си купя диск с филм аз нямам право да го разпространявам и да извършвам обмен с негово участие, то излиза, че е незаконно както да го споделя през торент, така и да го дам на съседа. ОК. На базата на това Литекс оправдава авторите на тоя закон. ОК. И въпроса, който на секундата ми изникна е съвсем друг, всъщност той трябва да е ПРЕДИ това имам ли право да дам диска на съседа или нямам, а именно:

Защо на дадена компания закона и позволява да ми забрани да разполагам както намеря за добре примеро с филма Чукумба, закупен напълно законно от еди кого си? Защо закона взима страната на компанията, която получава правото да наложи това ограничение, същия този закон не взима в предвид, че ако съм платил за нещо, то е МОЕ. Ако искам ще го метна в кофата, ако искам ще го подаря на някой познат, то си е моя работа!

И нека Литекс не ми мине с очевидния коментар: ако дам диска на 10 души, те ще гледат филма безплатно и ще ощетят компанията, защото филма ще е използван безплатно 10 пъти от хора, които не са платили.

Защото по тая логика аз ако качвам в колата си всяка сутрин съседа си и го карам на работа безплатно, понеже работим на 1 място, тя се използва едновременно от 2ма души, а ощетени са: градски транспорт, таксиджийте или производителите на автомобили, понеже аз давам шанс на съседа да използва услугата ПРЕВОЗ без да загубя нищо, а същевременно той я ползва на аванта. Нещо подобно на примера с филма, ползван от хора, които не плащат нищо, а аз не губя нищо.

Просто се оказа, че за Интернет, уж свободния Интернет законите налагат повече ограничения, отколкото във останалата част от ежедневието. Затова дадох и тия 2 примера, единия свързан с обсъждания проблем, другия е аналогичен, но няма нищо общо с интернет.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
magga
Контакти:

Мнениеот magga » 29 яну 2012 18:25

А ютуб и вбокс ? И тях ли ще ги затворят :lol: Я да не си говорим глупости ... кой доставчик ще си порти клиентите при положение, че така няма да има кой да му плаща :lol: Те да си забраняват, ама преди като презаписвахме касетки и дискове никой не ни е търсил да ни съди, че сега ли ще дойдат :lol:

bm1914ls
Контакти:

Мнениеот bm1914ls » 29 яну 2012 18:33

България може да е подписала всичко,но има решение на Европейския съд,че никой не може цензурира Интернет,защото това е нарушение на личното пространство!И тъй като Европейското законодателство се ползва с предимство,Боко Тиквата,Цвък-цвък и останалите могат с тоя подпис да си обършат г..а!Да не говорим,че все още няма и закон,по който герберските талибани да налагат наказания за подобни деяния!А и тях скоро няма да ги има-наближават парламентарни избори!Всички до урните!Всички против тиквите!

Потребителски аватар
groti
Контакти:

Мнениеот groti » 29 яну 2012 18:46

То това се очакваше. Очаквам някой ден и социалните мрежи,форумите и всичко,което не се вписва в графата "промиване на мозъци" да бъде забранено,или поне платено. Член за авторските права. Не актьорите и артистите искат тези ограничения,а ненаситните компании.Не знам защо си мисля,че тази забрана ще удари артистите първи.Защо да плащаш на Брад Пит цифра милиони за някоя реклама,ако е познат само в "богатия" свят? Пък и дали някой ще даде 150 лв за да гледа Металика и Слеър,ако не ги е чувал?? :lol: А,аз нещо не разбирам...Доколкото помня според авторското право филмите/музиката нямат право да бъдат ползвани с комерсиална цел.Аз,ако си купя филм и искам да го споделя с приятел,забраната за това не е ли нарушаване на човешките ми права? Или авторските са по-силни? А,ако моят приятел е в Норвегия,например и не искам да ползвам пощи и куриери,нарушаване на авторските права ли е той да ги изтегли посредством тъй наречените peer to peer програми? Защото ако даването на диск на него не е нарушение,а тегленето на продукта е нарушение звучи доста глупаво. И как така споделянето на нещо мое с някой друг е нарушение? Те сайтовете,на които имаше файлове отдавна ги свалиха. Мисля,че тракерите просто са сайтовете,които правят връзка между потребителите.Доколкото знам идеята на торентите е именно това.Ти да теглиш от мен,а не от някой сайт. Пък,ако това стане съм сигурен,че митът Холивуд,както и ред други комерсиални "водачи" ще загинат.
110 години любов!

Потребителски аватар
russia

Мнениеот russia » 29 яну 2012 18:58

Кофти работа! Филми може и да не гледам, но БЕЗ МУЗИКА НЕ МОГА! :o Оставете музиката на мира! :cry:
THE G.A.M.E написа:...не се изказвай по исторически въпроси, когато по-същите, си компетентен колкото чукча, по-квантова физика.

Потребителски аватар
Muscarin

Мнениеот Muscarin » 29 яну 2012 19:01

groti написа:То това се очакваше. Очаквам някой ден и социалните мрежи,форумите и всичко,което не се вписва в графата "промиване на мозъци" да бъде забранено,или поне платено. Член за авторските права. Не актьорите и артистите искат тези ограничения,а ненаситните компании.Не знам защо си мисля,че тази забрана ще удари артистите първи.Защо да плащаш на Брад Пит цифра милиони за някоя реклама,ако е познат само в "богатия" свят? Пък и дали някой ще даде 150 лв за да гледа Металика и Слеър,ако не ги е чувал?? :lol: А,аз нещо не разбирам...Доколкото помня според авторското право филмите/музиката нямат право да бъдат ползвани с комерсиална цел.Аз,ако си купя филм и искам да го споделя с приятел,забраната за това не е ли нарушаване на човешките ми права? Или авторските са по-силни? А,ако моят приятел е в Норвегия,например и не искам да ползвам пощи и куриери,нарушаване на авторските права ли е той да ги изтегли посредством тъй наречените peer to peer програми? Защото ако даването на диск на него не е нарушение,а тегленето на продукта е нарушение звучи доста глупаво. И как така споделянето на нещо мое с някой друг е нарушение? Те сайтовете,на които имаше файлове отдавна ги свалиха. Мисля,че тракерите просто са сайтовете,които правят връзка между потребителите.Доколкото знам идеята на торентите е именно това.Ти да теглиш от мен,а не от някой сайт. Пък,ако това стане съм сигурен,че митът Холивуд,както и ред други комерсиални "водачи" ще загинат.

Точно така е! Много добре си го казал.

BETCHUALENG
Контакти:

Мнениеот BETCHUALENG » 29 яну 2012 19:19

Искрено се надявам властите в България по тези въпроси да действат със скоростта, с която осигуряват прилична пенсия за всеки. Така ще умра преди тия закони да ме засегнат хх
[center]Изображение[/center]

CHE
Контакти:

Мнениеот CHE » 29 яну 2012 19:24

това няма да стане ще има гражданска воина :evil:

Потребителски аватар
publicimage
Контакти:

Мнениеот publicimage » 29 яну 2012 19:35

magga написа:А ютуб и вбокс ? И тях ли ще ги затворят :lol: Я да не си говорим глупости ... кой доставчик ще си порти клиентите при положение, че така няма да има кой да му плаща :lol: Те да си забраняват, ама преди като презаписвахме касетки и дискове никой не ни е търсил да ни съди, че сега ли ще дойдат :lol:

Ти да не мислиш Вибокс за голямата риба ?

Ето това е ACTA на Български език:
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex ... IN:BG:HTML

Почетете малко , на член 27 е най-якото

Върни се в “Свободна зона”