Всичко за случая с Анисе.

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
tut
Контакти:

Re: Всичко за случая с Анисе.

Мнениеот tut » 27 яну 2012 21:33

НЕ .....анисе няма право да си наема или да се консултира с адвокат ...... така каза форумният спец ........ и понеже няма тва право и не познава кт трябва от ЦСКА да са му подшушнали да разтрогне ....мда .... случаят е решен ..... нелевскарят отново реши случаят за отрицателно време ............... респект

П.П. някой да има телефона на дикоф да му съобщя тази радостна новина ......

НАПРЕД АРМЕЙСКИ ЛЪВОВЕ

Потребителски аватар
B__A__N__DA__TA

Мнениеот B__A__N__DA__TA » 27 яну 2012 21:36

Кашчей написа:
B__A__N__DA__TA написа:
vaskonti написа:Може ли отново да ти припомня, че не е забранено мениджърите да търсят по-добри условия за клиентите си по всяко време на денонощието и годината?

Той трябва да пита, нищо че може и да се опита да помисли

Като те гледам, направо ти пуши главата от мислене :mrgreen:

Пушека който виждаш е от..клавиатурата ти,писател
[offtopic]ЗАТВАРЯЙ ВРАТАТА !!![/offtopic]

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 27 яну 2012 21:37

Ето цялото изказване: Според юристът на ЦСКА Радостин Василев мадагаскарският нападател е бил собственост на бургаския клуб с нередовен договор.
"Черноморец", в нарушение на член 11 и 12 от правилника за статута и трансфера на футболисти на Българския футболен съюз, вместо да сключи срочен трудов договор със своя служител, сключва договор на основание член 70 с изпитателен срок от шест месеца в полза на работодателя", заяви пред bTV Василев."В този шестмесечен срок "Черноморец" е можел да освободи играча по всяко време, без да му дължи обезщетение или обяснение. Точно затова работникът се възползва и прекратява договора си по общия ред с три заплати обезщетение за клуба", обясни той.
Този тип договори обаче са забранени от ФИФА и от БФС, защото се нарушава основният принцип във футболната етика – за стабилност на контракта.
"Той е играл през цялото време с нередовна картотека. Не знам защо футболният съюз е позволил да играе с договор, който не е позволен във футбола. Сега всички отбори, които са играли срещу "Черноморец" в двубоите с участието на Анисе, могат да поискат служебна победа", заяви юристът.
От ЦСКА обмислят да съдят бургаския клуб за изнасяне на лични данни в публичното пространство и отправяне на обидни квалификации. Спортно-техническата комисия ще се произнесе по казуса, след като излезе становището на юристите на БФС.
"След като нашите отношение с "Черноморец" винаги минават през някаква съдебна инстанция, те не могат да очакват какъвто и да било сантимент от нас", завърши Василев.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 27 яну 2012 21:40

Към горните двама:

Вие дори и за миг не приемате, че от ЦСКА може да са виновни (както и аз не приемам, че са невинни, но имам повече поводи от вас, за да го правя).Нямало било срок-естествено, че няма.Просто Анисе на 18-и вечерта си взема документите от Бургас, и без изобщо да е преговарял с ЦСКА, на 19-и подписва договор.Дали е предварителен или не.. никой, освен у нас не представя играч, за сигурно попълнение, с предварителен договор.Кой от вас двамата -Васконти и мсм, ще подпише договор, без изобщо да е разговарял преди това с евентуалните си бъдещи шефове, просто на честна дума.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 27 яну 2012 21:46

Кашчей написа:Към горните двама:

Вие дори и за миг не приемате, че от ЦСКА може да са виновни (както и аз не приемам, че са невинни, но имам повече поводи от вас, за да го правя).Нямало било срок-естествено, че няма.Просто Анисе на 18-и вечерта си взема документите от Бургас, и без изобщо да е преговарял с ЦСКА, на 19-и подписва договор.Дали е предварителен или не.. никой, освен у нас не представя играч, за сигурно попълнение, с предварителен договор.Кой от вас двамата -Васконти и мсм, ще подпише договор, без изобщо да е разговарял преди това с евентуалните си бъдещи шефове, просто на честна дума.

Само мога да ти кажа , че в момента съм на работа без договор. Ей така на честна дума. Плащат ми редовно и нямам претенции. Значи може!!! А със шефовете даже не съм и разговарял. Просто знаят , че работя при тях!
Последна промяна от msm на 27 яну 2012 21:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 27 яну 2012 21:47

Може ли пак да ти напомня, че играчът си има мениджър и той се грижи за тези неща? Този мениджър знае прекрасно при какви условия клиентът му ще подпише. На практика единственото съществено нещо е заплатата - на теория пълно съгласие може да се получи за по-малко от минута, на практика 2-3 минути е напълно реално време, особено когато не се преговаря за заплатата на Рууни, а на.... някой от Мадагаскар.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 27 яну 2012 21:57

Как да приемем , че са виновни, като фактите говорят обратното ( а не поводите). Да Анисе е прекратил договора си защото е знаел, че има оферта от ЦСКА , но тя му е представена от неговия мениджър. Обяснени са му условията, както и всичко останало, като е трябвало само да има документ, че е свободен агент. Той лично не е , а и няма нужда да разговаря с Титаните, след като е доволен от представените му от мениджъра условия. Взима си документите, отива в ЦСКА преглеждат дали всичко е по споразумение и се подписва. Колко време отнема?

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 27 яну 2012 22:00

RED 1948 написа:Проблема на Черноморец е че са скючили трудов договор по Чл.70 ал1 и ал.2,това е договор със срок за изпитване,който не може да бъде повече от 6-месеца.А в договора са написали 3 години,това са пълни глупости,юристи ли нямат в клуба,що ли?Договора е трябвало да бъде сключен по Чл.70 ал.1 и ал.2 във връзка с Чл.67 ал.1 т.1 и тогава договора става вече и временен.Това и 5-разреден счетоводител ще ви го каже,явно не се чете КТ.

Специално за теб и всички които продължават да повтарят за чл. 67 и чл. 68 , ще го пускам от време навреме .
Предложения ми трудов договор е срочен и не е по общия ред на КТ . Притесняват ме няколко момента
Започва така :
Днес .... в гр. ... на основание чл. 70 , ал. 1 и ал. 2 от КТ се сключи настоящия договор между ; ...
И чак по надолу се уточнява срока на договора :
II СРОК НА ДОГОВОРА
II.1. Настоящия договор се сключва за срок от 3 (три) години и влиза в сила от ...... Договора се прекратява след изтичането му на ...... В договора има и клаузи регламентиращи реда по прекратяването му и неустойки от моя страна ако реша да го прекратя едностранно .
Попитах защо основанието по чл. 70 не е вързано с чл.68 .Отговориха ми , че след като има изрична клауза упоменаваща срока на договора , това не е необходимо . Въпроса ми е - това вярно ли е и дали липсата на изрично вписан чл. 68 поражда правни последици .Договора ще бъде подписан пред нотариус ( изискване на фирмата )
Ако на по късен етап реша да прекратя едностранно договора по чл326 , това възможно ли е и какви ще са последиците от клаузите регламентиращи реда на прекратяване .
Въпрос
Отговор от ... : Не е необходимо изрично да е посочен чл. 68 от КТ, ако договорът е написан както сте цитирали. Неустойките по прекратяване на трудов договор са изрично предвидени в Кодекса на труда и не могат да бъдат завишавани при никакви условия.

Който си е направил труда да прочете договора на Анисе с Черноморец , неминуемо ще забележи общите неща .

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 27 яну 2012 22:03

vaskonti написа:

Може ли пак да ти напомня, че играчът си има мениджър и той се грижи за тези неща? Този мениджър знае прекрасно при какви условия клиентът му ще подпише. На практика единственото съществено нещо е заплатата - на теория пълно съгласие може да се получи за по-малко от минута, на практика 2-3 минути е напълно реално време, особено когато не се преговаря за заплатата на Рууни, а на.... някой от Мадагаскар.

И никой не чете договора, съпътстващите клаузи, които могат да са заробващи?Просто, договорът е предложен от ЦСКА, което го прави по презумпция отличен и нито се чете, нито се обсъжда между играч и менижър?!?

С тия изцепки, на ЦСКА и бълха ни бих продал, ако плащането не е кеш, в момента на сключване на договора!

ПП-Платини затова не е продаден досега-договорът е много неудобен за титаните.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 27 яну 2012 22:06

msm написа:

Как да приемем , че са виновни, като фактите говорят обратното ( а не поводите). Да Анисе е прекратил договора си защото е знаел, че има оферта от ЦСКА , но тя му е представена от неговия мениджър. Обяснени са му условията, както и всичко останало, като е трябвало само да има документ, че е свободен агент. Той лично не е , а и няма нужда да разговаря с Титаните, след като е доволен от представените му от мениджъра условия. Взима си документите, отива в ЦСКА преглеждат дали всичко е по споразумение и се подписва. Колко време отнема?

А предложените на мениджъра условия, преди разтрогването ли са, или след него?Ако са преди него, това не е ли подбудителство към едностранно разтрогване?
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Върни се в “ЦСКА”